Gør et kup - Egypten mangler turister

Du kan gøre gode kup til et af verdens mest solsikre rejsemål netop nu

Man slipper for overfyldte strande ved de egyptiske kyster, der er solsikre som få.
Man slipper for overfyldte strande ved de egyptiske kyster, der er solsikre som få.

De seneste år har mildest talt været urolige for den egyptiske turistindustri. Siden Det Arabiske Forår har politisk ustabilitet afholdt mange fra at besøge landet, der ellers er et af verdens mest solsikre, og hvor serviceniveauet er tårnhøjt.

Udenrigsministeriet advarer stadig mod rejser til dykkerparadiset Sharm el Sheikh, men på den anden side af bugten ligger Hurghada, hvor man stadig kan rejse hen.

Salget er dog langt fra tilbage på tilfredsstillende niveau hos de danske rejseselskaber, og hos Star Tour lyder meldingen, at man er 40 procent bagud på sommersæsonen og 25 procent bagefter i vintersæsonen. Og det går meget langsomt med at lokke de danske turister tilbage.

Se også: Offroad i den egyptiske ørken

- Der er en vis forbeholdenhed i forhold til køb af ferierejser til Egypten, og jeg tror, det skyldes, at det har været lidt frem og tilbage med aflysninger og stop af rejser over en periode nu. Så vælger folk hellere det mere stabile, selvom solen skinner mere i Egypten, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Han beskriver også Egypten som 'uundværlig i vintersæsonen', ligesom man håber på at kunne sende gæster til Sharm igen i løbet af november.

- Landet kan noget, som ikke mange andre rejsemål kan tilbyde i vinteren, nemlig sikker sol, gode priser og kort flyafstand, og det er der mange danskere, som sætter højt, når de vælger ferierejsen, understreger rejsedirektøren.

Se også: Derfor skal du til Sharm el Sheikh

Hos Atlantis Rejser, der har sit primære fokus i Egypten, har man naturligvis også været hårdt ramt. Særligt i Sharm el Sheikh. Men til gengæld oplever man øget efterspørgsel efter Hurghada.

- Udenrigsministeriet mener jo, at det stadig er lidt halvfarligt at rejse til Sharm el Sheikh i øjeblikket. Men det stopper ikke danskerne fra at rejse derned, hvor de gerne må. Altså Hurghada, Luxor og Nilkrydstogter.

Se også: Rejseredaktørens udvalgte

- Dog ligger salget mellem påske og skolernes sommerferie altid under det, vi plejer. Det er ikke der, folk helst vil til Egypten, siger kommunikationschef Pernille Ammitzbøll.

Hun fortæller, at Udenrigsministeriets vejledning langt fra afholder alle danskere fra at rejse til Sharm. De benytter sig af rutefly via Istanbul, da det kun er pakkerrejser, der er omfattet af rejseforbuddet.

- Måler man på interesse, så er Egypten stadig et populært rejsemål. Blandt andet fordi man lige får det der ekstra for pengene - ikke mindst service.

- Man kan få nogle rigtig gode tilbud lige nu, fordi vi arbejder på at få mange af vores kunder, som er svorne Sharm el Sheikh-rejsende, overbevist om, at de skal prøve Hurghada i stedet.

- Så i stedet for, at de venter til Sharm åbner, så lokker vi med gode tilbud på gode hoteller i Hurghada, siger Pernille Ammitzbøll og minder om, at der generelt også vil være færre turister, der flokkes om attraktionerne i blandt andet Luxor.

0 kommentarer
Vis kommentarer