Se Hawaiis smukkeste ø fra luften

Sikke et syn: Ta’ en helikoptertur over Kauai - den ideelle måde at se en af Stillehavets perler på

Om bord i en helikopter kommer Kauais overjordiske skønhed bedst til sin ret. Foto: Jens Henrik Nybo
Om bord i en helikopter kommer Kauais overjordiske skønhed bedst til sin ret. Foto: Jens Henrik Nybo

Vi begynder vores besøg på Kauai i en helikopter. Vi passerer først bjerget Kawaikini og derpå det næsten lige så høje Wai’ale’ale, som rager godt halvanden kilometer op. Dybe kløfter med lodrette irgrønne, fugtige vægge, hvorfra et væld af større og mindre vandfald kaster kaskader af vand ned i det mørke dyb. Vi hænger blot tyve meter over den lille sø, som alle kaskaderne ender i. Så går det atter lodret op, videre ind over det barske indre af den omtrent cirkelrunde Hawaii-ø.

Piloten Bill fører os ind over Waimea Canyon – naturfænomenet, som rettelig bærer titlen Grand Canyon of the Pacific. Ligheden er slående, dog med den forskel, at farven grøn har en anderledes dominans her end i den langt mere kendte kløft tusinder af kilometer væk inde på det amerikanske kontinent.

Vi hænger blot tyve meter over den lille sø

Herpå går det videre mod den uforlignelige Na Pali kyst på nordsiden af Kauai. Heldet tilsmiler os i en sjælden grad denne dag, for næppe en sky anes på himlen. Vi befinder os i en af de vådeste lokaliteter på kloden, og derfor ligger området normalt indhyllet i massive skyer. Na Pali-kystens vanvittigt høje og næsten lodrette furede klipper fremstår uvirkelige.

Som kulisser i en film, der har fået en ekstra tand af det drømmeriske. Tanken er ikke helt ved siden af, for stedet har været brugt som ægte kulisser i film som ’Jurassic Park’ og ’Avatar’.

Provinsiel skønhed
Hawaii-øerne består af otte skønne og meget forskellige øer, men der er næppe tvivl om, at The Garden Isle, som er Kauais kælenavn, løber med de fleste superlativer, hvis kriteriet hedder landskabelig skønhed. Og så er den, selv om det er den fjerdestørste af øerne, stille og rolig på sin egen facon. Kun 65.000 sjæle bor her. Aldrig optræk til menneskemasser, højhuse og kommercialiseret liv, som præger især øen Oahu med storbyen Honolulu.'The Grand Canyon of the Pacific' kaldes Waimea Canyon i det indre af Kauai. Foto: Jens Henrik Nybo
'The Grand Canyon of the Pacific' kaldes Waimea Canyon i det indre af Kauai. Foto: Jens Henrik Nybo


Vi er på landjorden igen og besøger det yderste provinsielle af Hawaii, der samtidig er det sted, hvor den polynesiske kultur har fået lov at leve bedst intakt. Et par yngre mænd med sirlige tatoveringer på arme og bryst er i færd med at klargøre deres surfbræt, før dagens sidste ridt på bølgerne ud for Po’ipu Beach sker.

Her har ingen travlt. Alt foregår i slowmotion. En skare af mennesker stimler sammen uden for restauranten på stranden for at nyde den efter sigende flotteste solnedgang over hele Hawaii. I løbet af det gode minuts tid, det tager solens krans at dykke ned under horisonten, lyder klapsalver fra de fremmødte.

Som en velfortjent tak for en vidunderlig dag på Kauai.

0 kommentarer
Vis kommentarer