Besøg Al Capone og resten af mafiaen

Et museum giver os et spændende indblik i den amerikanske mafia. Se det hvis du tør

(Foto: Jeff Chiu)
(Foto: Jeff Chiu)

Al Capone, John Gotti, Lucky Luciano … Mange af os kender navnene, vi har hørt historierne, set film som Godfather, læst artikler og bøger og ladet os fascinere og frastødes af historien om den amerikanske mafia.

Læs også: Solvang er mere dansk end Danmark

I Las Vegas kan mafia-interesserede gå hele vejen og besøge The Mob Museum, Mafia Museum, som er et museum over den amerikanske mafia og kampen mod den.

Her er alt fra våben til fotos og flot illustrerede oversigter over mafiaens hierarki – fra Kommisionen, som var familieoverhovedernes ‘bestyrelse’ til de enkelte familiers rangorden med capoer, consiglierer osv.

Her kan man endda se garagemuren fra Chicago, hvor syv irske gangstere blev lokket i baghold af Al Capone og hans mænd og likvideret på Valentins dag i 1929 – deraf navnet Valentines massakren.

FBI og andre kæmper
Men historien om den amerikanske mafia er også historien om de mennesker, der kæmpede mod den - blandt andet Rudy Giuliani, som senere blev New Yorks borgmester.

Museet har også en kopi af retssalen bygget i 1933, som i 50'erne dannede ramme for nogle af de berømte mafia-høringer.

Læs også: Her kan du spise sammen med stjernerne

I en af rummene er der udstillet alle de film, bøger og spil, som handler om mafiaen, og selvfølgelig er der også fundet plads til Coppolas berømte Godfather-trilogi.

Hvis du har lyst til at se mere, og alligevel ‘er på de kanter’, kan du besøge Alcatraz, hvor Al Capone tilbragte de sidste år af sit liv.

0 kommentarer
Vis kommentarer