Her er sidste års mest besøgte turistlande

Spanien har haft en enorm fremgang, men er det nok til en førsteplads?

De fire mest populære destinationer i verden. (Collage: Jes Roger Petersen)
De fire mest populære destinationer i verden. (Collage: Jes Roger Petersen)

Måske havde du gættet, at vi skulle blive i Europa for at finde det land i verden, der modtog flest turister i 2013.

Men selv om Spanien arbejdede sig op af listen, så var det nabolandet mod nordvest, der tog prisen som mest populære turistland sidste år.

Ikke alt på stranden er, hvad det ser ud til. Udland - 3. apr. 2013 - kl. 12:26 TV: Ting du skal undgå i Spanien

Således kunne Frankrig indtage tronen med 83 millioner besøgende efterfulgt af USA med 67 millioner.

Det var dog sjældent gode nyheder fra kriseramte Spanien, at antallet af turister var steget med 5,6 procent og med 60,6 millioner turister generobrede tredjepladsen fra Kina.

Se også: Hvem kan det? Alicante

Turistindtægterne er helt afgørende i Spanien, der blandt andet har hævet lufthavnsskatterne for indrejsende turister. Antallet af arbejdsløse spaniere er oppe på skræmmende 26 procent, mens ungdomsarbejdsløsheden i løbet af 2013 har været oppe over 65 procent.

Turistindtægterne var sidste år på 417 milliarder kroner, skriver det franske nyhedsbureau AFP. Det gør det til et rekordår for spanierne.

Se også: TV: Lej løs på Lanzarote

Det har primært været briter, efterfulgt af tyskere, franskmænd og de nordiske lande. Og er du stødt på flere russere på din seneste Spanien-rejse end den forrige, er det ikke så underligt. For i 2013 rejste 31,6 procent flere russere til Spanien end i 2012.

Mest populær var Catalonien efterfulgt af Balearerne. Noget af stigningen skyldtes givetvis urolighederne i Egypten, der mistede 2,5 millioner turister i samme tidsrum, som Spanien modtog tre millioner flere.

0 kommentarer
Vis kommentarer