Her skal du ikke tage ungerne med!

Hvis du gerne vil slippe for skrig og skrål på den næste familieferie, skal du ikke tage til disse fire steder med de små

Ved verdens ende - Motuo. (Foto: Christopher, Tania and Isabelle Luna)
Ved verdens ende - Motuo. (Foto: Christopher, Tania and Isabelle Luna)
Følg Ferie

Der er destinationer, der er oplagte, når du tager børnene med på ferie, og så er der destinationer, du skal holde dig fra. Der er steder, hvor ungerne kan lege og have det sjovt i selskab med andre jævnaldrende, og så er der de steder, hvor du skal kigge langt efter nærmeste legeplads. Ferie har fundet fire steder, hvor du gør poderne en tjeneste ved at lade dem blive hjemme.

Ved verdens ende - Motuo
Kloden er fyldt med gode vandreruter til afsides områder, men på turen til Motuo skal du nok ikke tage dine børn med.

Læs også: Tager du sol før solferien?

Motuo i det østlige Tibet er Kinas sidste provins – ud af i alt 2100 – hvor fortsat ingen veje fører til. Stedet er ganske enkelt ikke til at nå, medmindre du på mindst fire dage i vandrestøvlerne krydser både svært ufremkommelige dele af det sydlige Himalaya og en 200 meter lang hængebro, der kan få selv de største vovehalse til at ryste i bukserne. Turen betragtes som en af Kinas farligste vandreture, for om vinteren er bjergstierne dækket af is og sne, og når det bliver sommer og regntid, er de spejlglatte.

Læs også: Dansk app skal kurere din flyskræk

Derudover er der overhængende fare for mudderskred, ligesom området også skulle være fyldt med blodsugende igler.

Europas kedeligste by - Bruxelles
For børn, der er vilde med aktiviteter og forlystelser, er Belgien og EU's hovedstad, Bruxelles, absolut ikke det rette sted at tage på storbyferie.

Læs også: Tag på solferie for en slik

Var det ikke for belgiernes fremragende øl og den udsøgte chokolade, vil byen muligvis også kunne kede selv de voksne ihjel. Der er simpelthen for meget Manneken Pis, paragrafrytteri og kedelig administration over byen, og medmindre du har et barn, der bare ikke kan få nok af international politik og europaparlamentarikere, bør du holde familieferien langt fra Natos og Europaparlamentets hjemby.

Verdens farligste storbyferie - San Pedro Sula
Der er ingen tvivl om, at Honduras er et smukt land med fantastisk natur og næsten ingen turister. Et paradis for den rygsækrejsende, men ikke nødvendigvis stedet at medbringe dine børn – i hvert fald ikke på storbyferien.

I Honduras finder du flere af verdens absolut farligste byer at befinde sig i, heriblandt San Pedro Sula, der er udråbt til verdens mordhovedstad nummer et. Her blev 1143 mennesker myrdet i 2011, hvilket giver en drabsrate på 159 dræbte for hver 100.000 indbyggere i byen.

Læs også: Snart bliver flytoiletter endnu mindre

Dertil kommer, at turister er et yndet mål for voldelige røverier og voldtægter.

Druk og hor - Sunny Beach
Sunny Beach i Bulgarien er i løbet af de seneste ti år blevet både berømt og berygtet for hver sommer at danne rammen for hundredvis af europæiske teenageres drukferier med alt, hvad det indebærer af alkoholindtagelse og seksuelle udskejelser.

Umiddelbart lyder dette ikke som ingredienser, der passer til en familieferie, så hvis du vil på ferie ved Sortehavet med dine børn, skal du måske overveje en ekstra gang, om destinationen skal være Sunny Beach.

Læs også: Familie smidt af fly: Brokkede sig over filmen

Læs også: Oplev fire fede fodboldbyer

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind