Smid bikinien i Cannes

For godt hundrede år siden var den franske Riviera en yndet feriedestination i de kolde vintermåneder. Og selv om Guldkysten nu er mest besøgt om sommeren, er der er stadig masser af gode grunde til at genopdage området

Selv i vintermånederne kan man opleve skyfri himmel over Cannes, som bedst betragtes fra det højtbeliggende Musée de la Castre. (Foto: Pernille Christiansen)
Selv i vintermånederne kan man opleve skyfri himmel over Cannes, som bedst betragtes fra det højtbeliggende Musée de la Castre. (Foto: Pernille Christiansen)
Følg Ferie

I 1954 smed skuespillerinden Lila Leeds sin bikinitop foran kollegaen Robert Mitchum og utallige klikkende kameraer under Cannes Filmfestival. Fra det øjeblik blev Cannes synonym med sol, sex, og strandliv, og sådan er det stadig. Når de rigeste franskmænd og tusindvis af turister hvert år finder vej til Cannes, er det for at føre sig frem langs vandet, drikke kolde drinks i parasollens skygge og suge til sig af den sydlandske sommerstemning.

Men faktisk var byen indtil for godt hundrede år siden i stedet centrum for Azurkystens vinterliv, og den dag i dag er der rigeligt at lave i Cannes i vintermånederne.

Cannes i ro og mag
Tager du til Cannes uden for højsæsonen, står liggestolene ubrugte hen, og sportsvognenes kalecher er slået op. På denne tid af året kan du se langt efter strandløver, røde løbere og letpåklædte filmstjerner i byen, der mest er kendt for sin årlige filmfestival, men Cannes er meget mere end sol og sommer. Og i stedet kan du nyde, at gaderne for en gangs skyld ikke er proppede med turister og ivrige restauratører. På denne tid af året har du Cannes helt for dig selv.

Læs også: Tager du sol før solferien?

Der er rig mulighed for at leje en ferievilla i Cannes, især uden for højsæsonen, hvor efterspørgslen ikke er så stor.

Kurtisanens bryster
Skulle du imidlertid foretrække hotel, kunne du overveje det legendariske InterContinental Carlton Cannes, der er blandt byens fornemste hoteller. Det var her, Grace Kelly mødte Prins Rainier III af Monaco. Hotellet medvirker også i musikvideoen til Elton Johns sang 'I'm Still Standing' og Alfred Hitchcocks film 'To Catch a Thief'.

I dag er hotellet stadig stjernebesat, og det er her, de største filmstjerner tjekker ind under den årlige Cannes Filmfestival.

Læs også: Dansk app skal kurere din flyskræk

InterContinental Carlton Cannes blev i 2009 givet titlen 'Palace', og udefra ligner hotellet da også et mindre slot. Bygningen er dekoreret med to kupler, som efter sigende er formgivet efter den berømte kurtisane Caroline Oteros bryster.

Med fødderne i sandet
Frem til starten af november har hotellets strandrestaurant åbent, og her spiser du kun få meter fra vandet og med fødderne i sandet. På menukortet findes alverdens eksotiske fisk, og hver dag diskes op med en enorm buffet af alt fra friske østers til velvoksne hummere og hvidvinsmarinerede muslinger.

Hvis du gerne vil opleve Cannes fra sin bedste side, bør du søge mod den gamle bydel. På vejen kan du gå ad shoppinggaden Rue Antibes, hvor man finder det familiedrevne Chocolaterie Schies. Her fremstilles håndlavet kvalitetschokolade af den bedste kakao.

Læs også: Tag på solferie for en slik

Det kan være svært at vælge mellem de 60 forskellige slags chokolader, der blandt andet er udformet som filmspoler og videokameraer.

For enden af Rue Antibes rejser bakken Suquet sig, og her starter den gamle bydel. Går du op ad de brostensbelagte veje mod toppen af bakken, støder du til sidst på byens middelalderslot med udsigt over hele Guldkysten.

Royal forkælelse
Når dagen er ved at slutte, og det er tid til at genoplade batterierne, gør du det bedst hos L. Raphael Beauty Spa. Spaen ligger i forlængelse af det femstjernede Hotel Martinez, som kan prale af at have en af Europas største suiter på over 1000 kvadratmeter.

Læs også: Snart bliver flytoiletter endnu mindre

Hotellets L. Raphael Beauty Spa slog første gang dørene op i marts 2012, men har allerede en hel hær af filmstjerner og russiske mangemillionærer som kunder. Spaen tilbyder dog behandlinger til ethvert prisleje, så alle kan være med.

Sådan kommer du til Cannes
Bil: Afstanden mellem den dansk/tyske grænse og Cannes er cirka 1625 kilometer, og du kan typisk være fremme i løbet af 16 timer.

Fly: Norwegian og SAS flyver i rutefart mellem Kastrup og Nice, og en returbillet uden for højsæsonen koster omkring 1300 kr. Fra Nice kan du nå til Cannes med tog på 45 minutter.

Læs også: Familie smidt af fly: Brokkede sig over filmen

Det skal du prøve i Cannes
Udflugt: Tag båden til Ile Sainte Marguerite, som byder på små strande, stejle klipper ogen flot udsigt ind over Cannes. Gå en tur i skoven eller besøg fængslet Le Fort Royal, somfra 1687 vogtede over den mystiske 'manden med jernmasken'. Ingen ved, hvem hanvar, men rygtet siger at det var en bror til Ludvig 14., som skulle skaffes af vejen.

Marked: Alle dage undtagen mandag afholdes Le Marché Forville. Markedet finder sted på Place du Marché i udkanten af den gamle bydel, og her finder du spændende krydderier, farverige frugter, grøntsager og blomster.

Festival: Der er næsten hele tiden en festival på programmet i Cannes. Vintersæsonens største festival er NRJ Music Awards, som finder sted hvert år i januar.

Læs også: Oplev fire fede fodboldbyer

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind