Nu må du tage små knive med i amerikanske fly

Dermed tilslutter man sig et regelsæt, som allerede er gældende i EU

Knive med en bladlængde på op til seks centimeter er nu også tilladt i amerikanske lufthavne. (Foto: TSA/Jes Roger Petersen)
Knive med en bladlængde på op til seks centimeter er nu også tilladt i amerikanske lufthavne. (Foto: TSA/Jes Roger Petersen)

For første gang siden 11. september har de amerikanske luftfartssikkerhedsmyndigheder slækket på kravene til de genstande, der må medbringes i flykabinen.

Således må passagerer nu have små knive med op til seks centimeter lang blade med i håndbagagen samt billardkøer, skistave, lacrossestave og op til to golfkøller.

De nye regler fra Transport Security Administration (TSA) træder i kraft 25. april.

LÆS OGSÅ:

Se også: Må man have en motorsav og et raketstyr med i flyet?

Man vil i stedet fokusere på de virkelige trusler, som primært er eksplosiver.

- Det eneste, vi gør, et at indhente resten af verden, siger direktør for sikkerhedsvirksomheden Laird & Associates. Douglas R. Laird.

- Efter 9/11 overreagerede TSA og traf en række beslutninger i 'kampens hede'.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er de 15 tåbeligste ting forsøgt medbragt på fly

Og det er lige præcis tilfældet, oplyser pressechef i Københavns Lufthavn Søren Hedegaard Nielsen til ekstrabladet.dk/ferie.

- Det er jo Trafikstyrelsen og EU, der laver reglerne. Men i princippet tillader amerikanerne bare ting, der allerede er tilladt herhjemme.

LÆS OGSÅ:

Se også: Københavns Lufthavn ombygget for en kvart milliard

- Men meget af det er et vurderingsspørgsmål. Og vi har den regel, at hvis security er i tvivl, så er vi ikke i tvivl. Altså, hvis man skal tænke over, hvorvidt en genstand er farlig eller ej, så kommer den ikke med.

Sidste år konfiskerede TSA 1,549 skydevåben, sværd, granater, strømpistoler og meget andet. Men i Københavns Lufthavn fører man ingen officiel statistik over forunderlige genstande eller våben.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens 10 travleste internationale lufthavne

Omvendt foreligger der statistik for antaller af væsker, der ikke har fået lov til at rejse videre med deres ejermand. Her er tallet faldet fra 150 ton i 2010 til 102,5 ton i 2012. Og samtidig er antallet af passagerer steget fra 21,5 millioner til nu 23,3 millioner rejsende.

- Det går fremad, men samtidig må vi sige, at der stadig er plads til forbedringer.

- Der er ikke tale om nogen stejl indlæringskurve på nogen som helst måder, lyder det tørt fra pressechefen, der således konstaterer, at det altså langt fra er alle, der har forstået reglerne for tilladt håndbagage.

0 kommentarer
Vis kommentarer