Her er stuntmandens tips til skistøvlelandet

Grazie mille! Martin Spang Olsen giver dig tips til de bedste italienske skidestinationer

Få danskere kan skrive så mange titler på visitkortet som Martin Spang Olsen. Foruden en officiel uddannelse som cand. mag. i musikvidenskab og oldtidskundskab er han også stuntmand, maler, skuespiller, foredragsholder og meget andet. Og så er han skibums med en særlig passion for de italienske pister.

Han giver dig her en række gode råd til tre herlige skisportssteder i den nordlige del af støvlelandet.

LÆS OGSÅ:

Se også: 10 fede apps til skiferien

Hedengange Guglielmina i Alagna
- I 2006 besøgte jeg dette hyggelige område med min lillebror, der på det tidspunkt kun have stået på ski et par gange i sit liv. Alligevel lykkedes det ham at køre på både pukler og dyb sne - begge dele af fremragende kvalitet i Alagna - uden at knække andet end et par skistave. Vi overnattede i det sagnomspundne Guglielmina Hotel fra 1878, det højst beliggende hotel i verden, hvortil man kun kan komme på ski. Tidligt næste morgen stod vi off piste i halvmørket den lange vej ned vores hotel i byen. Magisk og mageløst! Jeg ville gerne anbefale Guglielmina til alle, men 22. december 2011 brændte det ned til grunden, kort efter at det var sat tiptop i stand. Hvor er verden dog ond mod de gode!

LÆS OGSÅ:

Se også: Danskernes nye skivaner afsløret

Men Alagna holder stadig på alle måder – og så har området nogle af verdens ældste lifter!

easyJet flyver direkte til Milano fra 256 kr*. Herfra er der ca. 50 km. til Alagna.

Verdenskendt off-piste i Passo Tonale
Passo Tonale er en mærkelig by med kun én vej. Til gengæld er skiløbet über-glimrende - ikke mindst turen ned fra Presena-gletcheren, hvor man kan løbe mere end fire kilometer i streg under gondolliften, der forbinder nabobyen, Ponte di Legno, med Passo Tonale. Hvis man mod forventning synes, at gletscheren er for tøset, kan man evt. forsøge sig med den verdenskendte off-piste rute, Pisgana, der løber 14 kilometer med et fald på 2000 meter. Husk at strække ud forinden!

LÆS OGSÅ:

Det er nemt at nyde luksuslivet i Ischgl for dem, der sætter pris på bobler. Her indtager man mere champagne pr. kvadratmeter end noget andet sted i Østrig. (Foto: Turistkontoret Paznaun – Ischgl) Udland Skisnobbernes sneparadis

Passo Tonale er et af de højest beliggende ressorts i Italien, så sneen er altid god. Jeg kan også anbefale togturen fra Danmark til Bolzano - en hyggelig start på rejsen, især hvis man har børn med.

• Der er ca. 175 km. til Passo Tonale fra Milano '

LÆS OGSÅ:

Se også: Italien og Spanien er bedst til børn

Fantastisk is lavet på mælk fra Livignos køer
De fleste ved, at Livigno er toldfrit og relativt fladt, selvom det ligger højt (og derfor godt til børn), og altid har god sne. Mange ved også, at man står på Carosello-siden om formiddagen og Mottolino-siden om eftermiddagen, men hvor mange ved, at Latteria Livigno på via Pemont 911 serverer en fabelagtig is lavet af mælk fra køer, der græsser på områdets bjerge (og så stopper de blå busser lige udenfor)? Det er værd at vide, at Livigno er både for sne- og is-entusiaster (og personligt tilhører jeg begge kategorier).

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er du alene mod bjerget

• Der er cirka 150 km. til Livigno fra Milano.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere