Åhhhh Abe

Mød frække makakker på den malaysiske ø Langkawi og tag på pubcrawl i den gamle by George Town

Malaysia byder på frodig natur og som her en teplantage i Cameron Highlands. (Foto: Mogens Hansen)
Malaysia byder på frodig natur og som her en teplantage i Cameron Highlands. (Foto: Mogens Hansen)

Vores ankomst til øen Langkawi i Malaysia begynder med en venligt ment advarsel fra hoteldamen, der viser os vej til værelset:

– Hold vinduerne lukkede, ellers kommer aberne ind. De spiser frugten på sofabordet og roder i alt. Vi har set, at de åbner lågen til minibaren og tager flaskerne ud. Endnu har de dog ikke kunnet tage kapslerne af.

Og vi kommer til at møde aberne. Dog ikke på hotelværelset, som godt nok ligger i regnskoven, men vi møder aber af arten makak i vejkanten og på en bådtur i naturparken Kilim. Makakkerne har ry for at være støjende og frække, men de fleste sidder roligt på en klippe og holder øje med os.

Læs også: Rejser forbedrer dit sexliv

Ørne-show
Forinden har vi på bådturen haft Langkawi-besøgets største naturoplevelse, mødet med den hvidbrystede havørn, som efter vores lokale guides estimat findes i ca. 1000 eksemplarer på øen og er Langkawis 'nationalfugl'. Ørnene bliver opmærksomme på vores tilstedeværelse, ved at bådføreren lader skruen piske støjende i vandoverfladen.

Snart er 20-30 ørne i luften nær båden, og bådføreren smider nogle håndfulde kyllingeskind i vandet. Vi sejler lidt væk, for ørnene kommer ikke tættere på end ca. 50 meter.

Alligevel er det et mageløst show, som vi overværer fra første parket. Uden at slås om føden, som måger ville gøre, dykker ørnene en efter en mod vandoverfladen, griber med fødderne et stykke kyllingeskind og flyver væk med majestætiske vingeslag.

Naturen er Langkawis trækplaster, og der er mulighed for bl.a. at møde slanger, delfiner, havskildpadder, flyvende egern og tokaygekkoer, som er verdens største og mest støjende firben.

Læs også: Sommerens bedste rejsetilbud

Fra natur til kultur
Fra Langkawi tager vi et lokalfly og smutter til Penang, en anden malaysisk ø, hvor det ikke så meget er natur som kultur og historie, der er interessante emner.

George Town, Penangs største by, med ca. 600.000 indbyggere, kaldes Orientens perle, og den har en stribe seværdigheder af høj historisk og kulturel klasse. Byen blev optaget på Unescos liste over verdensarv i 2008. Den gamle bydel oser af historie, og det er en god idé at bevæge sig rundt til fods, evt. med cykeltaxa.

Byen blev grundlagt som britisk koloni i 1786, og kolonistilen er endnu synlig på mange bygninger, især butikshuse, der er præget af kinesisk og europæisk byggestil.

Statussen som verdensarv har betydet, at mange af disse huse har femdoblet deres handelsværdi på få år. Indbyggerne er primært malajer, kinesere og indere. Der er flest muslimer, næstflest buddhister, men også en del kristne, hinduer, taoister m.fl.

Vi bor på Eastern & Oriental Hotel, som ligger bekvemt i kanten af George Towns centrum. Tæt på hotellet finder man Upper Penang Road, George Towns svar på Aalborgs Jomfru Ane Gade, dvs. fyldt med barer, restauranter, diskoteker m.v. Gaden er lukket for kørende trafik, så forlystelserne går fra fortov til fortov, og sen aften er en konstant strøm af gående på vej fra den ene ende af den forholdsvis korte gade til den anden – og tilbage igen.

Til lyden af høj, vestlig rockmusik promeneres i tropenatten bare, brune pigeben og nøgne skuldre, og flotte fyre flasher deres bemærkelsesværdige tatoveringer. Utroligt, at vi faktisk er i et muslimsk land.

Læs også: Sådan gør du din ferie billigere

Klasse, stil og historie
Efter besøg i Upper Penang Road er det som at træde ind i en anden verden at gå ind i lobbyen på Eastern & Oriental Hotel, få sin værelsesnøgle og gå til ro på et rummeligt og veludstyret værelse, hvor der ikke er antydning af støj eller uro. På hotellet er klasse, stil og historie fremtrædende indtryk, og det var oprindeligt søsterhotel til det berømte Raffles i Singapore.

Eastern & Oriental åbnede i 1884-85 og er stadig præget af kolonial charme med komfort og service i højsædet. Det blev gennemgribende renoveret og genåbnet i 2001, og i foråret 2013 kommer et nyt anneks til. Hotellet bryster sig af, at alle gæster får individuel opmærksomhed, og selvfølgelig har et så kolonialt forankret etablissement en butler-service, der kører i døgndrift.

Der er flere restauranter, cafeer og barer, og med tiden har også moderne hotel-faciliteter som pool, spa, fitness og internet holdt deres indtog.

Dobbeltværelser på Eastern & Oriental Hotel kan fås fra ca. 1300 kr.

Rejsen dertil
Fly: Direkte fly mellem Kastrup og Kuala Lumpur med Singapore Airlines, som flyver videre til fire destinationer i Malaysia: Langkawi, Penang, Kuching og Kota Kinabalu. Prisen på økonomiklasse vil være 5500-6500 kr. afhængigt af rejsetidspunkt.

Det lille ø-hop mellem Langkawi og Penang på 35 minutter er set til under 150 kr. med FireFly. Flyvning til Langkawi og Penang med andre selskaber er muligt.

Pakkerejse: Individuelt tilrettelagte rejser til Malaysia kan købes hos bl.a. disse selskaber: Spies, Rejse-eksperterne.dk, Team Benns, Malaysia Eksperten, FDM Travel, Profil Rejser, Nyhavn Rejser, Rejsebixen.dk, Lords Travel & Tours og MarcoPolo.

Ekstra Bladet var inviteret af Singapore Airlines og Tourism Malaysia.

Læs også: Nu må kvinder bære bukser i Paris

1 af 2 Hold vinduerne lukkede, ellers kommer aberne ind. I Malysias regnskove vrimler det med aber. Også på hotellerne, så pas på dine personlige ejendele. (Foto: Colourbox)
2 af 2 Malaysia byder på frodig natur og som her en teplantage i Cameron Highlands. (Foto: Mogens Hansen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere