Snyd kulden og smut sydpå

Ekstra mange danskere tilbringer mindst en af vinterugerne på sandstrande med milde vintertemperaturer

Snup en solferie i vinterugerne. (Foto: Henrik Schlütt)
Snup en solferie i vinterugerne. (Foto: Henrik Schlütt)

Op mod 30.000 danskere rejser hvert år på charterrejser i vinterferien for at få lidt sol til de vinterblege kinder. Januar har været ekstra kold i år, og når frostgraderne smyger sig ind under vinterfrakken, har mange danskeres dagdrømme sikkert inkluderet sol og varme.

Men i rejsebranchen skaber den danske polarkulde stor glæde, fortæller salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling. Den intense danske vinterkulde, sne og frost – og udsigten til samme type vejr i mindst en uge frem – skaber salgsrekorder i rejsebranchen lige nu.

Læs også: Rejser forbedrer dit sexliv

Ekstra flyruter
Dobbelt så mange rejser med afgang i februar og marts er blevet langet over disken hos Star Tour de seneste dage i forhold til samme periode sidste vinter. Sidste uge satte salgsrekord med 12.000 solgte rejser hos Star Tour, og de har sat ekstrafly ind i vinterferien, så de kan efterkomme danskernes solønsker.

– Salget er så positivt, at vi har valgt at sætte fire ekstra vinterfly ind til syden – et til Gran Canaria og to fly til Egypten fra København samt et fly til Tenerife fra Billund, fortæller Stig Elling.

Også hos Apollo kan de mærke, at endnu flere danskere har fået lyst til at pakke kufferterne og rejse væk fra det kolde vintervejr.

– Vi har de seneste uger ligget 20 pct. foran sidste års salg i samme periode, og de første to uger af februar er attraktive at komme af sted i, fordi man på den måde brækker vinteren over i to, fortæller kommunikationschef i Apollo, Rikke Koks Andreassen.

Hos Spies har danskerne ligeledes reageret på den lange vinter uden sol og har booket 25 pct. flere vinterrejser end samme periode året før, fortæller produktchef i Spies, Carlos Cebrian.

Læs også: Sommerens bedste rejsetilbud

Solgaranti til danskerne
På listen over vinterens mest populære rejsedestinationer er danskerne sikret en pause fra kulden. Det er særligt Gran Canaria og Tenerife, der er blandt de største vinterrejsemål hos Spies. Men også lande som Egypten og Thailand er populære blandt danskerne. Og i år er der også solgt ekstra mange rejser til Caribien, bl.a. til Den Dominikanske Republik, fortæller Carlos Cebrian fra Spies.

Lige nu melder Spies at 85 pct. af vinterrejserne til de solhungrende danskere allerede er solgt.

Læs også: Sådan gør du din ferie billigere

Hos Apollo tager danskerne typisk til De Kanariske Øer, men også Jordan og Goa appellerer stærkt og i særdeleshed til dem, som ønsker at se noget andet og samtidig få kulturelle højdepunkter med hjem.

– I Jordan er det oldtidsbyen Petra og ørkenområdet Wadi Rum, man skal opleve, og i Goa er det den meditative ferie i så anderledes en kultur som den indiske, de lange, hvide sandstrande og de fantastiske markeder, hvor indretningslækkerier, krydderier og pashmina-sjaler kan fås til ingen penge, fortæller Rikke Koks Andreassen fra Apollo.

Læs også: Nu må kvinder bære bukser i Paris

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere