Paradis for børn

Flygt fra regnen udenfor til vandmasserne inden døre: Tropical Islands i Tyskland er lidt ligesom Lalandia - bare meget, meget større

Den enorme hangar huser nu Europas største badeland med troper, strand, vandfald, jungle og mulighed for at overnatte midt i herlighederne! (Foto: Tropical Island)
Den enorme hangar huser nu Europas største badeland med troper, strand, vandfald, jungle og mulighed for at overnatte midt i herlighederne! (Foto: Tropical Island)

Høje vandrutsjebaner, en kæmpe regnskov, spa-område, luftballoner, sandstrand og vand – masser af vand!

Tropical Islands i Tyskland har det hele – og mere til – samlet på imponerende 66.000 kvadratmeter, svarende til omkring otte fodboldbaner.

Det gør det til Europas største tropiske ferieland. Og får i øvrigt Lalandia til at minde om et børnebassin.

Udefra er det ellers ikke til at gennemskue, at den kæmpe sølvgrå boble, der er plantet på en ubrugt militærflyveplads ved byen Krausnick 70 kilometer sydøst for Berlin, skulle indeholde noget så farverigt som et kæmpe vandland.

Men den kæmpe hangar – døbt Aerium – var også tiltænkt et helt andet formål: Den blev for knap 600 millioner danske kroner opført for at huse et af historiens største luftskibe, CL160.

Økonomiske problemer hos firmaet bag projektet fik dog projekt luftskib til at kuldsejle i 2002, allerede inden det for alvor var påbegyndt.

Aerium stod tomt og blev solgt til malaysiske forretningsmænd for sølle 130 millioner. Og i 2004 åbnede de Tropical Islands med plads til 8000 gæster hver eneste dag året rundt.

Altid 26 grader varmt
Ekstra Bladet Ferie besøgte hangaren en sensommerdag i august, og efter en mildest talt våd dansk sommer var udsigten til 26 grader og garanteret bikini- og strandvejr ikke så ringe endda.

LÆS OGSÅ: Falirakis kæmpe vandland

Selve trope-oplevelsen lader dog en del tilbage at ønske, når man har passeret de 30 og ikke længere tror på julemanden.

For selv om der er palmer og ægte regnskov overalt, sand på gulvet og bygninger, der er ganske eksotiske af udseende, forekommer det hele en lille smule forceret, og der skal en hel del fantasi til at drømme sig ud af kuplen og til de ægte troper.

Stort og bekvemt
Er man til gengæld 10 år og en rigtig vandhund – ja, så er man landet lige midt i paradis!

Tropical Islands er feriestedet for børnefamilier, der har set, prøvet eller overvejet Lalandia og er på udkig efter noget nyt og større.

For der er virkelig noget for hele familien i Tropical Islands. Til de mindste er der både børnepool og legeplads, vandrutsjebanen er bygget i forskellige højder – til både kyllingen og vovehalsen – og på 'stranden' kan ungerne lege i vandkanten, mens mor og far solbader på de mange liggestole.

Derudover er der mulighed for at spille minigolf, få massage, gå i sauna eller komme til vejrs i hangaren i en rigtig luftballon.

LÆS OGSÅ: Ferie for vandhunde

Når sulten melder sig, er der flere forskellige og børnevenlige restauranter at vælge imellem – med et i øvrigt meget venligt og serviceminded personale. Og mens ungerne får dessert i isbaren, er der drinksbar for de voksne.

Vandlandet er åbent 24-7, så selv i de sene aften- og nattetimer eller tidligt om morgenen kan man tage en dukkert – og i øvrigt nyde, at der ikke er så mange i bassinet på ydertidspunkterne.

Du behøver oven i købet ikke at have ret langt til sengen, for man kan leje både værelser, hytter og telte lige midt i regnskoven. Nemmere bliver det da ikke.

Ekstra Bladet Ferie var inviteret af Scandlines.