De golfglades paradisø

Mallorca tiltrækker turister i hobetal, og de køllesvingende gæster har gode kår på den spanske ferieø

(Foto: Spies)
(Foto: Spies)

Enhver golfspiller drømmer om birdies og eagles. På golfbanen Son Termens ved Palma de Mallorca er der gode muligheder for begge dele. Og til med får du også selskab af utallige geder på din runde på den naturskønne bane.

Son Termens golfbane ligger fredfyldt i læ af Tramuntana-bjergkæden ti kilometer uden for Palma de Mallorca. Banen er anlagt på en tidligere jagtejendom, så du skal ikke blive overrasket over at se en god del fuglevildt såsom agerhøns og fasaner. Fuglevildtet giver samtidig gode fødemuligheder for ørne, hvorfor disse også er godt repræsenteret i området.

Læs også: Tyrkiet vokser

Son Termens er klassificeret som en af de mest økologiske golfbaner på Mallorca. Om det er gederne eller greenkeeperne, der har æren, skal være usagt, men banen er under alle omstændigheder meget velplejet med flotte fairways og greens.

Populær bane
Både golfmæssigt og naturmæssigt er det en oplevelse at spille på Son Termens. Terrænet med bjergskråninger og kløfter giver en meget afvekslende bane med nogle spændende huller. Her er både lette huller med gode muligheder for en birdie og meget udfordrende huller for selv den garvede spiller. Bjergterrænet giver nogle fantastiske udsigter i det flotte landskab, og du har ligeledes frit kig til Palma og havet.

Læs også: Fire fede pauser på landjord

Son Termens er en af de mest populære golfbaner på Mallorca. Men der er bestemt andre muligheder – over 25 baner er spredt over hele middelhavsøen. Golfsæsonen i den populære ferieøs behagelige klima er lang og strækker sig fra februar til langt ud på efteråret. Dog kan det i højsommeren være en varm fornøjelse at gå en runde.

Mallorca i 60 år
Mallorca er imidlertid meget andet end golf. Hundredtusindvis af danske turister har gennem 60 år tilbragt deres ferie på kærlighedens ø. Det er stadig klimaet, strandene og øens flotte natur, der får folk til at vælge Mallorca. Tidligere var det grisefester og billige branderter, der hittede, men i dag har rejsebureauerne et langt større tilbud til alle kategorier af gæster.

Læs også: Krydstogt for enhver smag

Der er masser af muligheder for børnefamilier på hoteller indrettet efter børnenes behov med store pool-områder, legelande, familieshows og børnevenlige restauranter eller deciderede voksenhoteller, hvor du garanteret ikke hører lyden af glade unger. Andre rejser er indrettet efter forskellige aktiviteter og interesser som vandring, cykling, golf, klatring, bridge og vandsport og malerkurser.

Både Mallorcas myndigheder og rejsebureauerne gør meget for at komme af med indtrykket fra 1980'erne og 1990'erne som et nedslidt turistområde. Mange af de lurvede hoteller er enten revet ned eller renoveret. Og også det blakkede ry om larmende unge, der hver nat fester igennem, prøver man at komme af med.

Læs også: Krydstogter er en guldgrube

Nu satses der i langt højere grad på et mere kvalitetsbevidst publikum, om end der stadig er gode muligheder for en livlig ferie for unge festaber i områderne Magalluf og Palma Nova omkring hovedbyen Palma.

Tidligere vrimlede øen med masser af turistbusser, hvor en guide kørte grupper rundt til diverse attraktioner og turistbutikker. Nu er busserne i vid udstrækning erstattet af biler med individuelle turister, der selv finder frem til de attraktioner og aktiviteter, som de sætter pris på. Guiderne er nu i langt højere grad rådgivere, der kan hjælpe gæsterne.

Ingen gris på gaflen
Også på det kulinariske område er der sket store forandringer. I dag er der ikke mange, der opsøger frikadeller og flæskesteg på en Mallorcatur. Den generelle interesse for mad og vin får mange til at opsøge lokale restauranter, hvor der serveres mallorcinske retter.

Læs også: Sejl uden om kvalme og søsyge

Der laves også glimrende vin på Mallorca, og i vinbyen Binnisalem tager mange producenter gerne mod besøgende. Det er også her, der hver dag serveres en kæmpebuffet på restaurant Can Sito. Her får du kvalitetsmad og vin ad libitum for knap ni euro på hverdage (ca. 65 kr.), mens det er lidt dyrere i weekenden.

Her er lette huller med gode muligheder for en birdieDer er plads til alle på de grønne greens.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere