Rejs væk på Valentinsdag

Lad romantikken blomstre. Se om hotel eller privat bolig er det bedste for dig

Måske var det en ide at overraske kæresten eller ægtefællen med en miniferie i anledning Valentinsdag. (Foto: Colourbox.com)
Måske var det en ide at overraske kæresten eller ægtefællen med en miniferie i anledning Valentinsdag. (Foto: Colourbox.com)

14. februar er det Valentinsdag. Og uanset hvor meget man måtte mene, at det er en amerikaniseret højtid udelukkende opfundet for at kyniske forretningsdrivende kan kapitalisere på salg af smykker, blomster, chokolade og frækt undertøj, så er der vel ikke meget at indsige mod en fejring af kærligheden mellem to mennesker.

Og hvis du ikke vil nøjes med at invitere din udkårne ned på det lokale pizzeria til en nummer syv med ekstra chili, så burde du måske overveje helt at forlade dette kolde og lidet romantiske land til fordel for fjerne og eksotiske himmelstrøg.

Hotels.com har søgt lidt efter nogle anbefalesværdige og lidt anderledes romantisk steder til læserne, og vi begynder i altid vidunderlige Barcelona.

Chocolade og hotel
Princesa Sofia Hotel får du chancen for at foretage dig det, som alle chokoladeelskere drømmer om – nemlig at blive forkælet med en chokoladebehandling. Efter behandlingen kan du og din udkårne besøge Xocolata Museet for at lære om chokoladens historie, og derefter kan I nyde en kop varm chokolade hos Fargas - en af Barcelonas ældste og smukkeste chokoladebutikker.

Romantik i solen i Sevilla
Hotel Alfonso XIII er beliggende i Sevilla og kan betragtes som et udstillingsvindue for Andalusiens pragt. Sevilla er kendt som Spaniens historiske centrum beliggende på floden Guadalquivirs bred. Og byen er berømt for dens hyggelige gårdhaver fyldt med blomster, der er gemt bag rigt udsmykkede haver og dekorerede facader. Sevilla er det ideelle sted til lange romantiske gåture og til vinsmagning under åben himmel på en af byens mange caféer.

Var det noget med lidt Fes?
Fes er beliggende i hjertet af det nordlige Marokko. Byen har bibeholdt atmosfæren og udseende som en islamisk middelalderby. Gå igennem gaderne i den gamle by, hvor den eksotiske duft af pebermynte og krydderier hvirvler rundt i luften, og du vil føle dig sat tilbage i tiden.

Hotel Riad Myra ligger i Fes med kort afstand til Bartha Museet og den middelalderinspirerede bazar. En indre gård med en overpyntet porthvælving, vandfontæne af marmor og farverige mosaikker giver et fredfyldt tilflugtssted fra den gamle bys travle gader.

Østers i verdensklasse
Andaz Liverpool Street i London er det perfekte sted for en ekstravagant valentinsdag. Og hvis du drømmer om at blive forkælet lidt ekstra, så prøv hotellets østers. Casanova, den 18. århundredes største elsker, skulle efter sigende have spist halvtreds østers til morgenmad hver dag, så både han og moderne videnskab er overbevist om, at denne ret er et vaskeægte elskovsmiddel.

Men du kan jo også tænke helt ud af boksen og i stedet vælge at bo privat. Der er ikke blot en masse penge at spare sammenlignet med hoteller, men du kan også komme til at bo nogle ganske unikke og personlige steder, som ellers kun lader sig gøre, når man møder nye venner i udlandet.

Bo tæt på George Clooney
Her kan du bruge eksempelvis Airbnb, der er det største af disse firmaer og således kan tilbyde masser af spændende og romantiske lejligheder og huse over hele verden. Var det for eksempel noget med et køligt glas vino bianco med udsigt til George Clooneys favoritsted, Lake Como i Norditalien, eller måske en romantisk indrettet lejlighed for to i Berlin?

- Vi ser en stigende tendens til, at folk efterspørger unikke oplevelser frem for standardiserede rejser. Især når romantikken skal i højsædet, kan det jo være en god idé at vise sin partner, at man har fundet en bolig, der får lige netop hans eller hendes hjerte til at banke lidt hurtigere, siger nordisk chef for Airbnb, Ole Ruch.

Ønsker du at overraske din udkårne med en romantisk rejse, så klik ind på airbnb.com/wishlists/best-romantic-getaways-vacation-rentals, hvor du finder mange lækre og romantiske boliger til enhver smag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere