Læserrejse: Unikke oplevelser i Ukraine

Besøg de forladte byer omkring Tjernobyl og få storbyimpulser i Kiev

Ukraine var en del af Sovjetunionen, og overalt i landet findes der masser af mindesmærker fra den sovjetiske periode.
Ukraine var en del af Sovjetunionen, og overalt i landet findes der masser af mindesmærker fra den sovjetiske periode.

Øde områder ved et berygtet atomkraftværk i Tjernobyl og sightseeing i den ukrainske hovedstad Kiev. Det kan du opleve på Ekstra Bladets særlige læserrejse til det østeuropæiske land, hvor 1980'ernes største atom-skandale hændte.

Rejsen har udgangspunkt i Ukraines hovedstad Kiev, hvor du får fire dage med masser af spændende oplevelser fra d. 28. marts til 1. april. Du får bl.a. mulighed for at opleve de største og mest velkendte af Kievs seværdigheder, såsom munkeklostre og katedraler, monumentet fra anden verdenskrig og den ukrainske version af Golden Gate. Der er også planlagt besøg på en chokoladefabrik.

Røde træer
En hel dag er afsat til Tjernobyl Atomkraftværk. Ulykken indtraf, imens Ukraine endnu var en del af Sovjetunionen, og russerne rømmede alt i en radius af 30 km, fordi radioaktiviteten var for stor. Efter sigende lyste selv træerne i området rødt pga. atomudslippet og er siden blevet kendt som Den røde Skov. I dag – 26 år efter – kæmper ukrainerne stadig med eftervirkningerne af katastrofen. Der er dog ingen fare ved at opholde sig i området for en enkelt dag.

Både Kiev og Tjernobyl byder på uforglemmelige oplevelser, og få rejsearrangører tilbyder ture hertil.

Hvis du vil med på denne rejse for Ekstra Bladets læsere i påsken, kan du bestille plads hos Travel Sense på tlf. 70 23 06 44 eller via e-mail til info@travelsense.dk.

1 af 2 Kiev Pechersk Lavra - også kendt som huleklostret - er på UNESCOs verdensarvsliste.
2 af 2 Ukraine var en del af Sovjetunionen, og overalt i landet findes der masser af mindesmærker fra den sovjetiske periode.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen