Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Skandinaviens Venedig

Getaway i Stockholm: Her er et af de bedste udgangspunkter for en romantisk weekend med din udkårne

Stockholm er smukkest i aftensolens allersidste minutter. Her er koldt om vinteren, men så snart foråret melder sin ankomst, er det et skønt sted at feriere. (Foto: Colourbox)
Stockholm er smukkest i aftensolens allersidste minutter. Her er koldt om vinteren, men så snart foråret melder sin ankomst, er det et skønt sted at feriere. (Foto: Colourbox)

Tag din udkårne i hånden og spadsér en tur i de snævre, brostensbelagte gader i Gamla Stan, der som navnet antyder er Stockholms historiske bykerne. Her har de skæve huse og spøjse butikker fået lov at leve deres eget liv.

Fortsæt ud til Söder, byens gamle arbejderkvarter, hvor du kan gå på jagt efter gamle vinylplader, en god kop kaffe eller bare slentre op og ned ad den lange Götagaten med alle dens trendy småbutikker.

Eller hvad med en tur på museum? Det lyder kedeligt, men her er faktisk tale om Sveriges allerstørste turistattraktion, Vasaskibet – krigsskibet, der på grund af en konstruktionsfejl kun nåede at være i tjeneste i 20 minutter, før det sank til bunds i Stockholms havn. Dér lå det så i mere end 300 år, før det blev bjærget og restaureret. Et fantastisk syn – både for ham og hende.

Perfekt til shopping
Stockholm kaldes også for Skandinaviens Venedig, og det er der en ganske åbenlys årsag til. Ud over at byen er opdelt i flere forskellige kvarterer med hver sit særpræg, er den også delt af vand. Masser af vand.

LÆS OGSÅ: Veronica Maggio: Mit Stockholm

Gamla Stan er eksempelvis en ø midt i det hele, og op mod 60 store og små broer forbinder Stockholms forskellige områder. Det betyder ganske vist, at trafikken kan være heftig i ny og næ, men det giver også masser af luft og lys til den svenske hovedstad, og en sightseeing kan i øvrigt sagtens foregå med båd.

Både i pendulfart
Byen opleves dog bedst i små bidder og til fods. Der kan blive yderst koldt i Stockholm, og vinteren løber et godt stykke ind i april. Men så snart det lune forår melder sin ankomst, fyldes torve og gågader med stockholmere og turister i korte ærmer.

Fortovscafeerne får travlt med udendørsserveringen, og bådene ud til det landlige Djurgården sejler i pendulfart med folk, der vil på picnic i det grønne.

Stockholm har i årtier været centrum for skandinavisk design i bred forstand. Stockholm Furniture Fair trækker hvert år mere end 40.000 besøgende til byen, og store tøjmærker som Filipa K, Tiger of Sweden og J. Lindebergh har hovedkvarter i Stockholm. Selv hotellerne går op i, hvordan de ser ud. Du kan eksempelvis bo på ABBA-legenden Benny Andersons hotel, Riva Hotel, som er et lidt kitch-præget designerhotel indrettet i et musical-tema.

Læs mere på visitstockholm.com

1 af 2 Gamla Stan er det hyggelige alternativ til Stockholms glitrede stormagasiner. Tag kæresten i hånden og udforsk de smalle gader.
2 af 2 Stockholm er smukkest i aftensolens allersidste minutter. Her er koldt om vinteren, men så snart foråret melder sin ankomst, er det et skønt sted at feriere. (Foto: Colourbox)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen