Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Fem fede alternativer

... når turen ikke skal gå til London, Paris eller Rom

I Bruxelles kan du f.eks. opleve Grand Place – en af verdens smukkeste pladser med sine overdådigt udsmykkede huse og palæer.
I Bruxelles kan du f.eks. opleve Grand Place – en af verdens smukkeste pladser med sine overdådigt udsmykkede huse og palæer.

År efter år er danskernes foretrukne europæiske storbyrejsemål de samme fem – London, Paris, Rom, Barcelona og Berlin. Europa rummer dog mange andre interessante storbyer - her følger fem gode bud på spændende alternativer.

Behagelige Bruxelles

Statuen af den lille tissetrold Manneken Pis samt positionen som EU-hovedstad er nok, hvad mange umiddelbart forbinder Bruxelles med.

Men den belgiske hovedstad har så meget andet at byde på. Allerstørst er Grand Place, der uden sammenligning er byens største attraktion. Pragtpladsen er blandt verdens smukkeste med sine overdådigt udsmykkede huse og palæer, hvoraf rådhuset er det største og prægtigste.

Triumfbuen i Parc du Cinquantenaire er tilsvarende overvældende, og Bruxelles er en skønsom blanding af hygge og alvor. Sidstnævnte opleves blandt andet i EU-Parlamentet, hvortil der er adgang for offentligheden.

For besøgende med en sød tand er Bruxelles i øvrigt paradis på grund af de mange mundvandsfremkaldende chokolade-forretninger.

Læs mere på brusselsinternational.be

Forførende Firenze

Få steder i verden finder man en storby, der på en og samme tid er så fyldt med kultur og stemning i verdensklasse som italienske Firenze.

Byen var engang en af verdens førende, og vidnesbyrdet fra dengang ses overalt i form af kunst samt en stribe arkitektoniske mesterværker, der blandt andet er blevet kreeret af billedhuggeren Michelangelo, maleren Botticelli og ikke mindst multigeniet Leonardo da Vinci.

De mange kulturskatte er dog langtfra byens eneste aktiv. Toscanas største by rummer også den særlige latinske og sydeuropæiske stemning, som det for os nordboere er svært ikke blive grebet af.

Stemningen finder man på byens mange pladser, i de snævre gader i den gamle bydel samt omkring byens ikon – den smukke bro Ponte Vecchio, der løber over floden Arno.

Læs mere på firenzeturismo.it

Mægtige Moskva

Få byer på kloden rummer så mange berømte monumentale mindesmærker som den russiske hovedstad.

I flæng kan nævnes Den Røde Plads, Kreml og Vasilij-katedralen, som hver især er attraktioner på niveau med Londons Big Ben og Paris' Eiffel-tårnet.

At spadsere over Den Røde Plads med direkte udsigt til Lenins mausoleum, Kremls høje mure og Vasilij-katedralen med de farvestrålende løgkupler er en ganske særlig oplevelse.

Her mærker man virkelig historiens vingesus, når man tænker tilbage på de store militærparader på pladsen under den kolde krig.

Hvis man holder Moskvas seværdigheder op mod antallet af besøgende turister, er byen uden sammenligning den mest oversete storby i Europa.

Så tag endelig af sted, og husk også at besøge byens storslåede metro. Gå heller ikke glip af en formidabel kulturoplevelse – enten i Bolsjoj-balletten eller i det fortryllende statscirkus.

Læs mere på moscowcitytourist.com

Raffinerede Reykjavik

Reykjavik bugner ikke med seværdigheder. Til gengæld skal man lede længe efter en storby, der ligger så ideelt for dagsudflugter til voldsomme vandfald, rumlende vulkaner og sceniske, grønne landskaber.

En herlig islandsk feriecocktail er således at drage på spændende udflugter om dagen og så nyde Reykjavik om aftenen. Her kan man blandt andet besøge en lang frække fremragende restauranter, hvor internationalt anerkendte køkkenchefer tryller med potter og pander.

Man bør afsætte en dag til hovedstadens mere monumentale attraktioner. Heriblandt er den herlige udsigt fra toppen af Hallgrimskirkjan, der er Islands højeste bygning, samt en gåtur rundt om Tjørnin-søerne.

Læs mere på visitreykjavik.is

Ukendte Zagreb

Zagreb er ikke just den europæiske storby, der vækker mest genkendelse hos hovedparten af danskere.

Men Kroatiens hovedstad er absolut et besøg værd, og i modsætning til mange andre europæiske storbyer slipper man for horder af turister ved de største seværdigheder.

Den gamle bydel Gornji Grad med de små, hyggelige stræder, hvor husene er opført i barokstil og gaderne beklædt med brosten, er et absolut must at besøge.

Selv om Zagreb ikke just vrimler med stormagasiner eller fancy modebutikker, kan det også betale sig at gå på indkøb.

Priserne er nemlig stadig væsentligt under niveauet i vesteuropæiske byer.

Læs mere på zagreb-touristinfo.hr

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen