Berlin banker London

Danskerne er så vilde med den tyske hovedstad, at den nu har overhalet London som favoritstorby

Berlin er ligesom berlinerne en langt mindre pyntesyg by end London. Men den gemmer på mange uventede oplevelser bag de slidte facader i øst. (Foto: Colourbox.com)
Berlin er ligesom berlinerne en langt mindre pyntesyg by end London. Men den gemmer på mange uventede oplevelser bag de slidte facader i øst. (Foto: Colourbox.com)

Under 2. Verdenkrig stod den episke kamp mellem regeringerne i London og Berlin. I dag udkæmpes lykkeligvis en langt mere fredelig kamp om at toppe danskernes liste over favoritstorbyer.

LÆS OGSÅ:

Pixie Lott har netop udgivet sit andet album 'Young Foolish Happy'. (Foto: Jakob Jørgensen) Udland - 11. nov. 2011 - kl. 08:09 Labre Lotts livlige London

For mens den engelske hovedstad var danskernes foretrukne i sidste år, så er Berlin nu nummer ét, viser en opgørelse fra Hotels.com, der er baseret på bookingdata fra mere end 140.000 hoteller i hele verden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Berlin i børnehøjde

Hellere Paris end Prag
Ligeledes er Prag på vej ned til fordel for blandt andet Paris, og stadig flere danskere har således skiftet tjekkisk pivo ud med Pinot Noir.

LÆS OGSÅ:

Se også: Stadig byernes by

En anden højdespringer er Hamborg, der for mange syddanskere blot er en køretur væk. Den tyske hansestad er faktisk avanceret til en syvendeplads blandt danskernes foretrukne udenlandske storbyer.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sex, rock og Reeperbahn

- De tyske byer har både meget historie, kultur og shopping at byde på. Og priserne i Tyskland er stadig rigtig gode for danskerne - også når det ikke handler om grænsehandel. Så det er både nemt og giver god værdi for pengene for danskerne at tage på sviptur til Berlin eller Hamborg, siger Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

LÆS OGSÅ:

Se også: Prost! Tyske ølhaver bliver 200 år

London indtager dog fortsat en fornem andenplads på listen over storbyfavoritter, som danskerne valfarter til. Mens den amerikanske metropol New York, der ellers tidligere har ligget på tredjepladsen, er røget ned ad listen til fordel for romantiske Paris og kulørte Las Vegas.

LÆS OGSÅ: Se også: Romantiske Prag Romantiske Prag

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen