Sydthailand for begyndere

Mere eller mindre nyttig viden om rejsen til smilets land

Når kulden er nået til Danmark, er det ikke så tosset at stikke til det sydlige Thailand, hvor du kan dase på stranden og nyde solen. (Polfoto)
Når kulden er nået til Danmark, er det ikke så tosset at stikke til det sydlige Thailand, hvor du kan dase på stranden og nyde solen. (Polfoto)

Hver vinter rejser danskere i titusindvis til Thailand – især den sydlige del af landet er populær. Er du en af de heldige - eller drømmer du om at blive det - og har du ikke været der før, så får du her et par gode råd med på vejen.

Hvor skal du tage hen?

Der findes omtrent lige så mange feriemål i Thailand som karryblandinger - og som med karry er også destinationerne en smagssag. Her får du et par bud på, hvor du kan tage hen i det sydlige Thailand, hvis du er til …

... Fest og farver

Hvis du vil opleve det berømte og berygtede natteliv, er Patong på Thailands største ø Phuket et godt bud. Efter mørkets frembrud, hvor ladyboys og andre ladies danser og optræder med usædvanlige kunster i og omkring Bangla Road, er det absolut ikke for børn. Et festligt og på mange måder sært sted, hvor ingen lokale - uden at have indtjening for øje - tilsyneladende kommer. Koh Pha-Ngan er stadig kendt for at tiltrække en masse, feststemte unge mennesker, som holder fuldmånefester på Hat Rin.

... Fred og familiehygge

Koh Lanta er en meget fredelig og om ikke uberørt ø i Phang Nga-bugten, så i hvert fald langtfra overrendt, og navnlig er man – rent ud sagt – så godt som fri for brovtende nyrige russere. Strandene er lange og relativt flade og altså velegnede til børnebadning og maden nærmest ekstremt billig. Et andet roligt familiested, som desuden byder på lokalkolorit og usandsynlig billige ananas er kyststrækningen mellem Kao Lak i nord og Phuket i syd. Strandene her byder på klart, blåt vand med badekarstemperatur. Krabi byder også på mange muligheder for børnefamilier (og par). Her er du tæt på kysten med flotte strande, mulighed for ø-udflugter - og jungle og elefantridning. Og strandene ligner mange steder dem fra kataloget med klippeøer i horisonten.

... Dykning og gule fisk

Mange af revene omkring Phuket er efterhånden blevet ødelagt, så her skal du ikke regne med det helt vilde. Kendere udråber Similan-øerne ud for Khao Lak som et af de smukkeste dykkersteder. De nævner også Koh Tarutao på den sydlige vestkyst og Koh Tao oppe i Thailandbugten som gode snorkel- og dykkersteder. Mange vælger desuden at bo på Phuket eller ovre ved Krabi og tage på dykker- eller snorkelture derfra, bl.a. til Koh Phi Phi i Phang Nga-bugten. De ture, som dit rejseselskab udbyder, er som regel den nemmeste løsning, men ofte også dyrere, end hvis du går ned og aftaler det selv med en af de lokale udbydere.

LÆS OGSÅ: Vi skal blive længere i Thailand

Husk at

... bruge myggebalsam. Men køb det i Thailand - de lokale myg er ikke imponerede af den danske udgave.

... kun at drikke vand fra flasker - aldrig af hanen.

... tegne en rejseforsikring. Dit gule sygesikringskort gælder ikke i Thailand. Og skal du f.eks. dykke, så tjek, at forsikringen også dækker det.

... tage skoene af, når du går indenfor. En god tommelfingerregel: Står der sko udenfor, så tag også dit fodtøj af.

LÆS OGSÅ: Undgå turistfælderne i Thailand

Pas på pengene

Hav aldrig dine pengesedler i baglommen, men put dem i skjortelommen i stedet (eller i din pung i en taske). Ikke så meget for at undgå lommetyve – men på den måde undgår du, at kongens kontrafej, som er på sedlerne, kommer i kontakt med din bagdel. Thaierne elsker nemlig deres konge meget højt – og faktisk kan det være strafbart at udvise foragt for kongehuset (f.eks. ved at male overskæg på et billede af ham o.l.).

Når du betaler, er det desuden god stil at vende den side af sedlen med billedet af kongen opad mod den, der modtager sedlen.

Tag chili alvorligt

Thaierne er et venligt folkefærd, og mange steder vil de således venligt spørge dig, hvor stærk du gerne vil have din mad. Og medmindre du er meget vant til at spise mad, der gør dig i stand til at spy flammer, kan det være en god idé at bestille maden enten 'little hot' eller 'medium hot'. Thaierne bruger ikke chili for sjov.

Ekstra Bladet var inviteret på rundrejse i det sydlige Thailand af Spies/Thomas Cook - fra Koh Lanta til Krabi, Phang Nga og Phuket

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen