Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Vi bruger halvdelen af feriebudgettet på mad

Og særligt Københavnere og midtjyder nyder bordets glæder

Mad er en vigtig del af rejsen. Men der e stor forskel på, hvor stor betydning vi tillægger det, alt efter om vi skal på storby- eller strandferie. (Foto: Colourbox.com)
Mad er en vigtig del af rejsen. Men der e stor forskel på, hvor stor betydning vi tillægger det, alt efter om vi skal på storby- eller strandferie. (Foto: Colourbox.com)

Mens vi danskere er håbløst bagefter sydeuropæerne, når det gælder procentdelen af den disponible indkomst brugt på mad.

Men vi tager revanche, når vi holder ferie.

Faktisk bruger vi mere end halvdelen (52 procent) af feriebudgettet på mad viser en undersøgelse foretaget af hotelbookingportalen Hotels.com.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kejserlige kager

Det er særligt vigtigt, når vi ønsker at forkæle os selv eller partneren, at det, der ligge på tallerkenen, får en central rolle. Således tilkendegiver hele 61 procent af deltagerne i undersøgelsen, at maden er vigtig eller meget vigtig, når de skal vælge et romantisk feriemål.

LÆS OGSÅ:

Syv dage med bare at dase og spise flyver af sted. – Farvel, pool, vi ses bare heldigvis næste år, sukker fireårige Otto, da det går op for ham, at vi skal hjem. Rejsetips En all inclusive-gæsts bekendelser

Og mere end hver anden (56 procent) fortæller, at storbyferien afgøres af mulighederne for indtag af de helt rette måltider.

Når vi er på badeferie eller rundrejse, er det kulinariske udbud noget mindre vigtigt for valget af rejsemål.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kulinarisk på kanarisk

- Det er typisk, at det er på de kortere rejser, som eksempelvis et romantisk get-away med kæresten eller den forlængede weekend i storbyen, at vi sætter de kulinariske oplevelser i højsædet. Mens vi på de længere ferier ikke har noget imod at nøjes en gang i mellem. Og når vi er på badeferie eller rundrejse, er det mere strand og oplevelser, der fylder, fortæller Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her spiser de marsvin og myrerøve

Det er især indbyggere fra Region Hovedstaden og Midtjylland, der rutter sig, når det gælder gastronomien. Således svarer knap hver fjerde (24 procent) fra Region Hovedstaden og Midtjylland, at de typisk bruger mere end halvdelen af feriebudgettet på mad, mens kun hver femte (20 procent) i Region Syddanmark bruger mere end 50 pct. af feriebudgettet på mad.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen