Her er de bedste pubber i London

London er verdenskendt for sine mange, hyggelige og traditionsrige pubs. Vi bringer her en guide til nogle af de absolut bedste tørstsluknings-stationer

Hvem sidder der bag skærmen?
Navn: The Lamb
Adresse: Lamb’s Conduit Street 94
Undergrundsstation: Russell Square
Øl: Young’s især
Vi fik: Bombardier og Young’s Bitter
Plus: Smuk indretning
Minus: Lidt stille på eftermiddage

Pubben er fra 1729 og på mange måder en tidslomme. Farverne er mørke, og der er træudskæringer og gamle, gulnede fotos overalt, men det virkelige fund er de såkaldte snobscreens. Ved baren er der nemlig udsmykkede glas, der kan drejes, så man kan skjule sig for bartenderen og/eller andre gæster. Pubbens snobscreens blev flittigt brugt i Victoria-tiden (slutningen af 1800-tallet), hvor lyst til sex og øl ikke var noget, man skiltede med. Der er befriende nok hverken tv eller musik. Tilmed er der et godt menukort.

Den turistede
Navn: Jack Horner
Adresse: Tottenham Court Road 236
Undergrundsstation: Tottenham Court Road
Øl: Fuller’s
Vi fik: London Pride
Plus: Godt menukort, desuden øl- og vinkort
Minus: Spillemaskiner og store tv-skærmeDer er masser af turister på denne pub, der dog også tiltrækker lokale, forretningsfolk og studerende fra det nærliggende University of London. I weekenderne kommer der masser af unge fra eftermiddagstiden. De mødes over en drink eller fem, inden de går i byen og danser natten væk.

British Museum (gratis adgang) er et must, når du er i London, og Jack Horner er den bedste af pubberne, der ligger relativt tæt på museet.

Den klassiske
Navn: Princess Louise
Adresse: High Holborn 208-09
Undergrundsstation: Holborn
Øl: Samuel Smith’s
Vi fik: Samuel Smith’s Bitter
Plus: En velskænket pint til uhørt billige 1,9 pund (knap 16 kr.)
Minus: Der lægges 1,5 pct. oveni, hvis du betaler med kreditkortDet er en meget old school pub med sofaer og en indretning, der kaster tankerne i retning af et traditionelt apotek. Der er aflukker, der skærmes af matterede vinduer, så grupper kan være sig selv. Desuden er der træudskæringer og smukt dekorerede spejle.

Her på pubben midt i det hektiske centrum er musik bandlyst, og der er fremragende øl fra det lille, uafhængige bryggeri, Samuel Smith’s. Øllet skænkes fra haner med porcelænskroner og serveres i smukke glas. Perfekt!

Suverænt kvartér
Navn: Elephants Head
Adresse: Camden High Street 224
Undergrundsstation: Camden Town
Øl: Især udenlandske øl
Vi fik: John Smith’s Extra Smooth og Guinness
Plus: Godt sted at se mennesker og livet passere forbi
Minus: Ikke verdens bedste udvalg af ølCamden er stadig et af de mest interessante steder i London. Markedet er ganske vist overrendt af både londonere og turister, men det er stadig værd at komme der en lørdag formiddag.

I Camden kan man blive tatoveret, blive piercet, spise eksotisk mad, købe en T-shirt eller blot se på punkere.

På et gadehjørne byder Elephants Head sig til med solid, britisk morgenmad og frokost i form af fish’n’chips, steak and ale pie eller sandwiches.

Snup en vinduesplads og følg med i det fascinerende gadeliv, der udfolder sig lige uden for pubben.

Oasen i turisthelvedet
Navn: Nell Gwynne
Adresse: Bull Inn Court 2 (meget lille gyde mellem Maiden Lane og Strand)
Undergrundsstation: Covent Garden
Øl: Ikke tilknyttet ét bryggeri, mange forskellige øl
Vi fik: John Smith’s Extra Smooth og Courage Best Bitter
Plus: Suveræn atmosfære og fantastisk betjening
Minus: Tv-skærme og jukebox (dog heldigvis lav musik)I modsætning til de fleste andre er pubben ikke tilknyttet ét bryggeri (såkaldt free house), så udvalget er stort.

Den lille pub stammer helt tilbage fra 1584 og har sit navn efter en stor skuespiller, der efter forestillingerne drak igennem på pubben. Nell Gwynne var meget populær i 1600-tallet, og hendes popularitet steg, da det kom frem, at hun var elskerinde til kong Charles II (1630-85).

Pubben har i flere omgange været truet af lukning, men har hver gang klaret skærene. Nu siger rygterne, at den igen er lukningstruet. Så skynd dig, hvis du vil have en unik oplevelse!

Fodboldpubben
Navn: The Black Lion
Adresse: High Street 59-61
Undergrundstation: Plaistow
Øl: Stort udvalg af ales og lager
Vi fik: Banks og Guinness
Plus: Lokal pub med stamgæster
Minus: Høj musik i weekends eller råbende kommentatorer på kampdage, hvor der skrues op for tv’etDanskere valfarter jo til London for at se fodbold i verdens måske bedste liga. Ved de fleste stadioner er der masser af pubber, og det er en god måde at møde andre tilhængere på.

Selv om The Black Lion ligger langt fra centrum, er den et besøg værd, når West Ham i det østlige London ikke spiller på hjemmebane. Pubben har hver uge tre nye ales, der serveres glimrende mad, og i sommerhalvåret kan man benytte den fine gårdhave.

Tilmed kan man ved en tur til den østlige del af byen få et indtryk af, hvordan området har forandret sig fra at være Londons arbejderkvarter til at blive hjemsted fra indvandrere fra store dele af verden.

Ikke kun for troende
Navn: Black Friar
Adresse: Queen Victoria Street 174
Undergrundsstation: Blackfriars (p.t. lukket, stå af ved Mansion House eller Temple)
Øl: Godt udvalg af ales, men også internationale mærker
Vi fik: Landlord og Staropramen
Plus: Smukke udsmykninger
Minus: Fredag og lørdag er der høj popmusik, der ikke matcher det smukke interiør.Tæt på St. Paul’s og London Eye er denne pub et must. Den ligger i et slankt, nærmest kileformet hus, og navnet (friar = munk) og munken på bygningen antyder, at tematikken her er religion. Det er da også en smukt dekoreret pub, der bl.a. har relieffer med munke i forskellige situationer.

Kun få turister kommer i pubben, der især betjener kontorfolk fra City.

God mad (speciale: pies) og skiftende ales, der følger årstiderne, fuldender et besøg. Så det var en skuffelse, at min ellers ølkyndige medsmager valgte den ret ordinære, tjekkiske Staropramen.

I det rige vest
Navn: The Nag’s Head
Adresse: Kinnerton Street 53
Undergrundsstation: Hyde Park Corner eller Knightsbridge
Øl: Adnams
Vi fik: Adnams Broadside
Plus: Skøn indretning med kamin
Minus: Lidt træt servering, når det ikke er ejeren, der står bag barenThe Nag's Head ejes af den tidligere skuespiller Kevin Moran, der ofte selv står i baren og fortæller historier fra de gode gamle dage. Kevin holder på formerne. Folk, der sms’er, bliver smidt ud, og selvfølgelig skal man hænge tøjet på knagerne.

Pubben er egentlig et free house og ikke tilknyttet ét bryggeri, men Kevin Moran blev så træt af andre pubbers misbrug af betegnelsen, at han droppede sit skilt, hvorpå der stod free house.

---

Find flybilletter til London

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere