Labre Lotts livlige London

Rejseguiden: Den smukke sangerinde giver anglofile danskere tip til den den trendsættende engelske hovedstad

Pixie Lott har netop udgivet sit andet album 'Young Foolish Happy'. (Foto: Jakob Jørgensen)
Pixie Lott har netop udgivet sit andet album 'Young Foolish Happy'. (Foto: Jakob Jørgensen)

Hun ser stadig godt ud. Bevares. Men spørgsmålet er naturligvis også, hvor meget en pige kan ældes på to år, når hun kun lige er fyldt 20, og det kun er et år siden, hun flyttede fra mors fyldige kødgryder.

Nu skal det dog hverken handle om sangerindens rejse fra pige til kvinde eller for den sags skyld om hendes musik. For selv om Pixie Lott naturligvis gerne vil fortælle om sit seneste album, 'Young Foolish Happy', der udkom 7. november, så er fokus denne gang hendes elskede hjemby.

LÆS OGSÅ: Henrik List: Mit Los Angeles

Det er godt to år siden, at journalisten mødte den purunge skønhed i København. Dengang boede hun i Brentwood uden for den engelske metropol. Nu bor hun i Shoreditch i det østlige London. Et område der har udviklet sig fra primært at være et kvarter for indiske immigranter og arbejdere til at være et af de mest trendy steder overhovedet i den enorme storby, der hvert år tiltrækker tusinder og atter tusinder af danskere i alle aldre.

Og ikke overraskende, så er den pulserende millionby lige noget for en 20-årig pige med livet foran sig.

LÆS OGSÅ: Veronica Maggio: Mit Stockholm

- Der sker bare altid noget i London. Altid en koncert eller en event. Jeg ar alle mine venner der, og det meste af mit arbejde er der. Jeg elsker engelsk mode, og jeg elsker byen og menneskerne der, siger Pixie Lott til ekstrabladet.dk/ferie.

Naturligvis er situationen en anden for hende end for de fleste af hendes jævnaldrende, idet hun har et særdeles kendt ansigt og en tøjstil, der skiller sig ud fra mængden.

LÆS OGSÅ: Gustaf Ljunggren: Mit Berlin

- Men jeg gør alle de samme ting, som jeg gjorde, før jeg blev kendt. Jeg går i de samme biografer og spiser på de samme restauranter.

- Nogle gange stopper jeg så op for at få taget et billede eller skrive en autograf, og det generer mig ikke, siger Pixie, der trods travlheden med både koncerter, studieinspilninger og med sit eget tøjmærke også går i byen, som en 20-årig nu engang gør. Og gerne i lokalområdet.

LÆS OGSÅ: Claire Ross-Brown: Mit London

Hun fortæller om, hvordan hun to dage før interviewet holdt albumrelease på en båd i Themsen. Her optrådte hun, og hendes musikvideoer blev projiceret fra båden op på en bygning.

- Og bagefter tog vi tilbage til kajen og gik på natklub med alle mine bedste venner fra skolen. Det var SÅ sjovt, fortæller sangerinden, der indtil videre har formået at holde sig fri af de skandaler, som kendertegner mange af hendes kolleger i den britiske underholdningsbranche.

LÆS OGSÅ: Louise Hart: Mit New York

Hendes mor rejser med hende over alt, hvor hun skal optræde. Og denne tur i Danmark er ingen undtagelse. Men opfører Pixie sig mon pænt, når mor ikke kigger?

- Jaaa. Jeg opfører mig altid pænt. Også mandag, hvor det var Halloween, og jeg var klædt ud som en leopard. Jeg elsker at klæde mig ud. Og jeg elsker at klæde mig ud som katte. Sidste år ar jeg klædt ud som en tiger. Jeg havde bodypaint over det hele, fortæller Pixie.

LÆS OGSÅ: Dan Rachlin: Mit Palma de Mallorca

- Altså, jeg er sikkert blevet fotograferet fuld nogle gange. Men jeg holder mig fra skandaler og flyder bare med strømmen.

Hun flyder dog ikke rundt i lokalområdet. Heller ikke på toppen af Shoreditch House, hvor Londons in-crowd gerne kommer, og hvor de modigste af dem hopper i swimming poolen på taget.

LÆS OGSÅ: Sigurd Barrett: Mit Samsø

- Den har jeg nu aldrig badet i, bedyrer frøken Lott, der i stedet henleder opmærksomheden på en anden af stedets fortræffeligheder.

- De har også en restaurant, hvor der er halv pris om mandagen. Det er super fedt, ler prisbevidste Pixie, der med mere end en million solgte plader bag sig, en lukrativ modelkarriere og royalties fra radio- og tv burde have råd til at betale fuld pris.

LÆS OGSÅ: Jessica Sky: Mit Las Vegas

I stedet anbefaler hun også områdets mange indiske restauranter, som ligger i hobetal på Brick Lane. Ingen steder i London - endsige uden for Mumbai - simrer så mange curries på et sted. Intet sted i Vesten er duften af koriander, kardemomme, løg og spidskommen så intens.

- Og når jeg går ud med mine venner i London, så inspirerer det mig også til mine sange. Blandt andet skrev jeg om Brick Lane på mit første album, mindes sangerinden.

Shoreditch-området er naturligvis kun en lille del af den enorme by. Men bor man her holder man sig som regel mest til sin egen bydel, da det kan tage tid at komme fra et sted til et andet.

LÆS OGSÅ: Sys Bjerre: Mit Katmandu

- Der er dog nogle musikstudier i det vestlige London, men jeg prøver at undgå at tage dertil, eftersom det er så besværligt at komme fra den ene bydel til den anden i en taxi. For trafikken er virkeligt slem, siger sangerinden, der forståeligt nok ikke tager ’The Tube’ og bliver genkendt af de fleste.

- Jeg kommer dog i centrum en del. Blandt andet på en anden sushirestaurant, der hedder Nobu. Og jeg tager da også til SoHo for at gå i byen, indrømmer Pixie.

---

Find flybilletter til London

1 af 4 Pixie under en optræden i England. (Foto: AP)
2 af 4 Der er så mange indiske restauranter i Brick Lane, at man hvert år i september afholder en karry-festival. (Foto: AP)
3 af 4 Pixie har optrådt rigtig mange steder. Særligt elsker hun de helt store scener som Wembley. (Foto: AP)
4 af 4 Pixie Lott har netop udgivet sit andet album 'Young Foolish Happy'. (Foto: Jakob Jørgensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer