New York er danskernes USA-favorit

De fleste danskere lægger vejen forbi Amerikas mest folkerige by, når de rejser til USA

(Foto: Ole Steen)
(Foto: Ole Steen)

Shopping på Fifth Avenue, frokost i Central Park og kulturoplevelser på Museum of Modern Art. Det er oplevelser, som ikke længere er forbeholdt de få. Byen, der aldrig sover, trækker nemlig massevis af danskere over Atlanten. Det viser nye tal fra rejseselskabet FDM, der hvert år sender 30.000 danske turister til USA, hvoraf halvdelen af de rejsende lægger vejen forbi New York.

– New York er populær pga. den relativt korte rejsetid og de mange flyforbindelser til attraktive priser. Og så er byen et velegnet feriemål året rundt, siger Thomas Elsgaard, salgschef hos FDM Travel.

LÆS OGSÅ: Stjerneguidet tur til New York

Det gør byen til en klar nummer et på listen af amerikanske favoritdestinationer blandt danskerne. Amerikas største by tiltrækker nemlig turister, der udelukkende går efter storbyferie, men også dem, der vil have en smagsprøve på storbyen samtidig med en oplevelsesrig rundrejse andre steder i landet.

– Mange danskere vælger at kombinere destinationer i USA og i særdeleshed at kombinere det pulserende storbyliv i New York med familievenlig ferie i Florida, historiske oplevelser i New England på østkysten eller med indenrigsfly videre til storslået natur i Californien på vestkysten, siger indkøbs- og produktchef i FDM Travel, Jesper Ewald.

Populære storbyer
Ud over New York er også Orlando og San Francisco velbesøgte områder, viser FDM's salgstal. Mange turister vælger nemlig at smutte forbi disse byer, hvis de er på rundrejse i Californien eller Florida.

LÆS OGSÅ: New York bygger verdens største pariserhjul

– Orlando er populær på grund af de mange temaparker, og mange attraktioner er inden for rækkevidde, når man har lejebil. San Francisco er bl.a. populær pga. den smukke beliggenhed. Orlando bliver primært besøgt i vinterhalvåret og San Francisco om sommeren, siger Thomas Elsgaard.

---

Find flybilletter til New York

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen