Annonce:
Annonce:

Tag cyklen i Paris

Næste gang du besøger Byernes By, skal du prøve bycyklen Velib, der åbner helt nye muligheder for den rejsende

Paris på to hjul er et hit! Det syntes Christiane og hendes ven Ricardo fra Rio de Janeiro helt klart også. (Foto: Torben Jacobsen)
Paris på to hjul er et hit! Det syntes Christiane og hendes ven Ricardo fra Rio de Janeiro helt klart også. (Foto: Torben Jacobsen)
Annonce:
Følg Ferie

Den parisiske bycykel, Velib, er blevet et mega-sejt og hurtigt transport-middel i hjertet af Byernes By. De tider er forbi, hvor du behøvede at tilbringe timer under jorden i Metroen, holde stille i en trafikprop med bussen over jorden eller anstrenge rejsebudgettet med dyre taxature.

Du får heller ikke vabler under fødderne under endeløse traveture, for du tage simpelthen bare super-cyklen.

Den venter dig i stativet, som du finder på snart hvert tredje gadehjørne!

Af sted mod Seinen
Paris er blevet en cykelby. Og det populære initiativ er ikke forbeholdt de lokale, også turisterne er velkomne til at benytte det fikse transportmiddel, som giver nye og hurtigere muligheder for at komme rundt i den parisiske bymidte.

LÆS OGSÅ: Mest romantisk i Paris

Annonce:

Fra stativet lige over for rådhuset, på adressen Place de L'Hotel de Ville ved metroen Chatelet, trillede vi således af sted ned mod Seinen for på to hjul opleve nye og fascinerende sider af Paris – der, hvor turist-strømmen aldrig bliver anmassende.

Allerede på de første meter kunne vi konstatere, at Velib-cyklen er klasser over Københavns stive bycykler, og at den ligger dejligt stabilt på de mange brostensgader med tre gear, to håndbremser samt en glimrende affjedring.

Hensynsfulde bilister
Andre cyklister nikkede smilende til os, og vi havde aldrig før set så mange cyklende i Paris, selv om man ikke kan prale af cykelstier i dansk forstand. Men siden Velib blev lanceret i 2008, har bystyret inddraget adskillige bil-kørebaner og ændret dem til spor beregnet for kun busser, taxaer og cykler. Og de ofte temperamentsfulde franske bilister viste sig, i hvert fald på vores tur, særdeles hensynsfulde.

LÆS OGSÅ: Bliv dødsturist i Paris

Vi nød den svalende vind, mens vi passerede Nôtre Dame-kirken på vej mod dagens første stop, som var byens bedste is, en ren fransk specialitet, på en café på adressen 42 Quai de'Orleans, som var ca. en kilometer fra starten på dagens Tour de Paris.

– Og så får du også motion i dag, sagde min ledsager, mens vi parkerede cyklerne.

LÆS OGSÅ: I Edith Piafs fodspor i Paris

---

Find flybilletter til Paris

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: