TV: Bjergtaget af Taormina

Sicilien er ikke nogen stor dansk charterdestination. Det virker komplet uforståeligt efter et vidunderligt ophold i bjergbyen Taormina

Skønne Taormina er i den grad et besøg værd. (Privatfoto)
Skønne Taormina er i den grad et besøg værd. (Privatfoto)

- Buongiorno, bella mia.

Sådan siger jeg hver morgen i en uge. Ikke bare til konen, men også til det syn, der møder mig, når jeg trækker gardinerne til side, åbner døren til altanen og nyder den storslåede udsigt over fra bjergbyen Taormina på det østlige Sicilien.

For i en hel uge er dette min smukke by og min smukke udsigt. Bellissima!

Taormina lyder græsk, og ganske som andre nærliggende stednavne som Naxos, Messina og Siracusa, har byen da også været under græsk herredømme. Såvel som underlagt både romerne og normannerne.

Se også: Dronningen af Sicilien

Det er nu ikke fordi, man føler sig hensat til en græsk bjergby og dens mangel på moderne goder. For selv om man som turist støder på græsk indflydelse i form af et par Kalamataoliven hist og her eller i byens usædvanligt smukke amfiteater, så er der hverken retsina, souvlaki eller zorbadans på menukortet.

Udsigten fra toppen af det græsk/romerske amfiteater er vidunderlig. Men husk at medbringe vand. Du får varmen af opstigningen fra byen. Adgang koster otte euro. (Privatfoto)

Mange turister besøger hvert år Taormina. Blandt andet afholder man i juni en filmfestival, hvor mange italienske berømtheder kommer forbi. (Privatfoto)

Størstedelen af de gæster, der besøger forbi Taormina da også netop fra landet, der gav os både skønhed og lækkert design - både når det gælder sko, biler og kvinder. Det skal man nu ikke være ked af, for det betyder, at man som udgangspunkt holder et ganske højt niveau på både restauranter og i butikker.

Se også: Siciliansk for begyndere Siciliansk for begyndere

Man skal naturligvis ikke lade sig narre. Taormina er ikke 'det ægte Sicilien'. Dertil er turisterne for mange, priserne for høje til den 'almindelige sicilianer' og udvalget af varer for stort. Men det er der nu ingen grund til at begræde. For skønheden kan ingen tage fra byen.

Taormina besøges også af krydstogtturister. Den lille havn i Naxos gør det dog ikke muligt for skibene at lægge til kaj. (Privatfoto)

De små snørklede gader i flere planer, hvor det ene tillokkende osteria, taverna, trattoria eller ristorante ligger side om side og lokker med pastaretter og lokale druer på pladser så billedskønne, at man må lægge bånd på sig selv for ikke hele tiden at hive kameraet frem. En sand edens have af blomster, vinranker, oliventræer og krydderurter indgår i et nærmest symbiotisk forhold med byens gulkalkede toetagers huse, og duften af stenovnspizzaer med frisk mozzarella og dampende varme pappardelle med porcinisvampe eller linguine med blåmuslinger og hvidvin skaber en forførende ramme, som selv selveste Don Juan ville have kapituleret over for.

De charmerende gader byder på rige muligheder for at shoppe alt fra lækre dametasker til kunsthåndværk og fjollede souvenirs. (Privatfoto)

Taormina er kort sagt for dig, der ønsker at kombinere italiensk æstetik og gastronomi med charterferiens komfort og goder.

Et oliventræ på toppen af Taormina. (Privatfoto)

Ekstra Bladet rejste med Star Tour fra Københavns Lufthavn.

0 kommentarer
Vis kommentarer