Pubeshår af kaviar

Blænd op for smilet og spis dig mæt i erotiske tapas i sydspanske Fuengirola

Der er skruet op for kreativiteten på baren i Fuengirola, når de smækker tappas sammen. Cocktailpølser bliver til struttende bryster og kaviar giver den som kønsbehåring. (Foto: Jette Theil)
Der er skruet op for kreativiteten på baren i Fuengirola, når de smækker tappas sammen. Cocktailpølser bliver til struttende bryster og kaviar giver den som kønsbehåring. (Foto: Jette Theil)

Latteren ruller, og kommentarer og vitser svirrer i luften fra det ene bord til det andet, da vi træder ind i baren La Picada.

Det er imidlertid ikke de alkoholiske drikke, som tjernerne svinger over bardisken, som bringer den muntre stemning frem. Det er maden. Så godt som alle gæster har bestilt det samme, nemlig barens erotiske tapa, og det er også den, vi er kommet for at lade os overraske af.

Læs også: Bo gratis i hele verden

Erotik som tur-pas Forinden har vi hentet et tur-pas i det lokale turistkontor. En lille folder, som vi får udleveret sammen med en gave for at deltage. I turpasset er der ti tomme felter, som skal udfyldes med et stempel for hver bar efter eget valg, vi besøger.

Antallet af deltagende barer er bevidst udvalgt efter det erotiske tal 69. Når vi har fået alle ti stempler, skal passet tilbage til turistkontoret, hvor vi deltager i lodtrækningen om mange præmier doneret af byens erhvervsdrivende – og hvor førstepræmien er et krydstogt.

Spis trusserne
Men tilbage til La Picada, hvor vi spændt sidder og venter på denne bars erotiske tapas. Den viser sig at være et par herretrusser udskåret af pastaplade lagt på et lag af tomatsovs og med en iøjefaldende bule foran. Vi løfter op i trussen for at se, hvad der gemmer sig indenunder.

Mændene griner svedent, og kvinderne hviner, for vi finder en lille, tyk pølse med en klat mayonnaise for enden og ristede løg som pubeshår. Mens vi spiser, diskuterer vi, hvor mange stemmer fra et til ti vi skal give denne tapas, for barerne deltager også i en konkurrence om at servere den mest erotiske, sjove og originale kreation. Vinderpræmien er en måneds gratis reklame i TV-Andalucia.

Ejeren af La Picada, Fabio, fortæller, at restauratørerne kun tjener ganske lidt på arrangementet, men håber på, at gæsterne bliver lidt længere og køber mere på stedet.

Læs også: Se prissammenligning på populære storbyer

Desværre er det kun få, der bliver. De fleste skal videre til næste bar. Men han er med i projektet i håb om, at kunderne lærer stedet at kende, og kommer igen.

Det sker heldigvis tit. Fabio kunne sidste år mærke en kundetilgang i hele tre måneder efter, at ruten var slut – og deri ligger fortjenesten.

Vores turpas mangler stadig stempler, så vi må videre til næste bar. Det er let at se, hvilke barer og restauranter der deltager i ruten. Dels står navn og adresse i turpasset – og dels har hver bar en stor plakat i vinduet med tapas-rutens logo: røde læber med en sensuelt slikkende tunge af jordbær. Vi vælger baren La Pará, som ligger i bydelen Los Boliches.

Da vi entrer lokalet bliver der råbt ’Hola’, og en flok veninder vinker grinende og genkendende til os. Vi støder flere gange ind i de samme mennesker på vores erotiske odyssé.

(Foto: Jette Theil)
(Foto: Jette Theil)

Topløse tapas
Denne gang får vi en nøgen, solbadende kvinde serveret, hvor tæppet, hun ligger på, er et stykke skinke, og hun selv er udstukket af et stykke franskbrød.

For at gøre hendes hud lysebrun er hun smurt over med et lag tunsalat. Hendes babser er to halve cocktailpølser og hendes trekant er af kaviar.

Virkelig sjov idé, som må ha’ taget sin tid at fremstille i køkkenet.

Hver bar har givet sin tapas navn. Denne hedder ’På din eller min strand’. Det lyder jo tilforladeligt og ærbart, men de fleste hedder noget meget uartigt, og altid dobbelttydigt, så det lyder fromt, men er det stik modsatte.

Læs også: Rejs til varmen for under 1200 kroner

På baren, La Gamba Dorada (Den Gyldne Reje), får vi den nok mest enkle tapas, men budskabet er ikke til at tage fejl af: en reje oven på ryggen af en anden reje serveret på et stykke flutes, der er smurt med mayo og belagt med et stykke skinke.

Efter endnu et par barer bliver vi enige om, at det er bedst at dele ruten over et par dage – og bliver tur-passet udfyldt med alle ti stempler, kan vi hente et nyt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere