Hold ferie som i filmene

Leg gladiator på Malta eller overlev på en øde ø - Ferie har fundet de svedigste destinationer fra det store lærred

(Foto: Heng Sinith)
(Foto: Heng Sinith)

Leonardo DiCaprio som rygsækrejsende turist på en paradis-ø i Thailand, Karen Blixens kamp for respekt og overlevelse på Afrikas savanne og et broderskabs rejse gennem et fiktivt landskab bragt til live i den spektakulære New Zealandske natur.

Mange har sikkert ladet sig inspirere til nye rejsemål af film som 'Ringenes Herre', 'Mit Afrika' og 'The Beach', men der er mange flere film derude, der bruger naturens rammer til at fortælle deres historier.

Læs også: Storbyweekend for under kr. 2.000,-

Trænger du til at spille lidt med musklerne og lege helt i filmiske omgivelser, har Ferie fundet fire seje filmlocations for både helte, krigsveteraner og skibbrudne. Så pak tasken og sæt i gang.

1. Tomb Raider – I Lara Crofts fodspor gennem Cambodja
Angelina Jolie spillede i 2001 rollen som den kvindelige heltinde Lara Croft, der rejser verden rundt i jagten på ældgamle artefakter, der ikke må falde i hænderne på de onde skurke.

Du kan følge i hendes fodspor ved at tage en tur til Cambodja og besøge ruinbyen Angkor i den nordlige del af landet. Angkor betyder by på sanskrit, og byen var hovedstad for Khmerriget, der eksisterede mellem 802 og 1431. Byen bliver hvert år besøgt af to millioner turister, og hovedattraktionen, templet Angkor Wat, skulle efter sigende være verdens største religiøse monument.

2. Cast Away – Skibbruden for en dag på Fiji
Det amerikanske overlevelses-drama handler om den kontrollerende forretningsmand Chuck, der styrter ned med et fly på vej til Malaysia. Han redder sig i land på en øde ø, som i filmen ligger syd for Cook-øerne.

Læs også: Sådan bliver du rippet på ferien

Øen, der blev brugt til optagelserne, er i virkeligheden Monuriki, som er en lille ubeboet ø i Fiji. Da øen er ubeboet, kan du ikke overnatte derude, men forskellige arrangører laver endagsture til Monuriki, så du kan lege ægte skibbruden for en dag.

3. Gladiator – Populært film-fort på Malta
Storfilmen fra 2000 har Russell Crowe i hovedrollen som den romerske general, der bliver gladiator i sin jagt på hævn over sin døde familie.

Selv om handlingen skal forestille at foregå i Rom, er langt de fleste romerske scener i filmen optaget på Fort Ricasoli på Malta. Fortet blev bygget i perioden 1670 til 1693 og har fungeret som militær installation frem til 1958.

I de senere år er fortet blevet brugt flittigt som film set til bl.a. 'Troy' og fantasy-serien 'Game of Thrones'.(Foto: EB)
(Foto: EB)


4. Apocalypse Now – Stærke kræfter og stor skønhed i Filippinerne
Det episke mesterværk 'Apocalypse Now' af Francis Ford Coppola blev påbegyndt i 1976, men udkom først i 1979.

Filmen var nær ikke blevet til noget, da den blev ramt af en række uheld undervejs bl.a. sygdom, en tyfon og udskiftning af skuespillere, og hvad der skulle have taget seks uger at filme, endte med at tage 16 måneder. Filmen om Vietnam-krigen er optaget på Filippinerne i byerne Luzon, Baler Bay, Iba og Pagsanjan.

Læs også: Kom ud over stepperne i Afrika

Sidstnævnte er bestemt et besøg værd, pga. byens 91 meter lange flodvej Pagsanjan Falls, som du kan opleve både til vands og til lands.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere