Sig hej til dit indre barn i Disney World

Disney World i Florida rummer alt, hvad hjertet kan begære for børn og barnlige sjæle

(Foto: Peter Cosgrove)
(Foto: Peter Cosgrove)

Jeg har været i Disney World, Florida, to gange. Første gang med børn, anden gang uden. Og indrømmet: Jeg var lige begejstret begge gange! Det er som om, at hele ens barndom skyller ind over en, når man ser Minnie og Mickey Mouse defilere rundt i parkerne, eller kører gennem Peter Pans univers.

Og det var netop, det jeg gjorde: Prøvede den ene børneforlystelse efter den anden. Det er nemlig magisk at tage en tur for eksempel i Snehvide-forlystelsen, hvor man kører gennem skoven og ser de syv små dværge vende hjem fra arbejdet i minerne, gyser over den lede heks og ånder lettet op, når prinsen kysser Snehvide.

Lyder det barnligt? Det er det også, og det er derfor Disney-parkerne tiltrækker så mange millioner hvert år. Figurerne kender vi jo fra film, tegneserier og bøger, og selv en kedelig voksen kan leve sig ind i universet og finde sit indre barn frem.

Læs også: På tour blandt USA’s præsidenter

Bevares der er mange vilde og vanvittige ture i rutsjebaner, som giver Tivolis baghjul, men det er først og fremmest gensynet med alle karaktererne fra både voksne og børns barndom, der gør parkerne magiske. Disney World er nemlig ikke bare en park. Det er hele fire parker fordelt over et temmelig stort område: Animal Kingdom, Epcot, Hollywood Studios og Magic Kingdom.

Animal Kingdom
Denne park er en stor dyrepark med safariture i jeeps blandt fritgående næsehorn, giraffer etc., 4D-film med nogle af Disneys populære dyr som myrerne fra Ants eller Pumba og Simba fra Løvernes Konge. Der er færre forlystelser end i de andre parker, til gengæld er der også mere ro her. Personligt synes jeg, at denne park er fin men mest egnet til mindre børn og voksne. Teenagere vil nok synes, at der er for lidt action og for meget spadseretur over parken.

Der er daglige parader her, hvor temaet fokuserer på vilde dyr, så Anders And og Co. er iført tropehjelm og det store safariudstyr.

Epcot
Trods det kedelige navn er det en af Disney Worlds mest populære forlystelsesparker. Især amerikanere elsker området med de mange pavilloner, som repræsenterer forskellige lande som Norge, Japan og Tyskland. Men Epcot er delt i to: den ene er landene, den anden fokuserer på energi, videnskab og fremtiden. Det er her de vilde ‘rides’ foregår blandt andet Mission Mars, som er en hæsblæsende tur i rummet.

Hollywood Studios
Denne park har attraktioner som Aerosmiths rutsjebane – en vild tur til tonerne af det amerikanske band – og Tower of Terror. Det sidste er en kombination af et spøgelseshus og tårnet i Tivoli. Det er fantastisk lavet med gode gysende effekter, men hvis du ikke kan lide at blive smidt ned i frit fald, skal du gå udenom det! Jeg blev lokket til at gå med… og klamrede mig desperat og skrigende til min venindes arm under hele turen. Elsker du derimod at mærke maven vende sig: Go for it!

Heldigvis er det en køn park at gå rundt i med lave, spansklignende bygninger og – oh lykke – Muppet Show-biografen, hvor man kan se de to gnavne mænd sidde på deres sædvanlige balkon og kommentere alt. Og hvor filmen er i 4D, så du får vand i hovedet, blæst i håret og meget andet.

Magic Kingdom
Min yndlingspark! Dette er den klassiske park med Tornerose-slottet, der knejser op foran gæsterne, når man går ind ad hovedindgangen. Det er her, børn kan møde Kaptajn Klo, Peter Plys, Fedtmule, Minnie Mouse og mange, mange andre Disney-karakterer.

Det er også parken med forlystelser, der hylder de gode, gamle klassikere som Dumbo, Snehvide og Peter Pan. Det er også her, man kan tage den mest forrygende tur til Pirates of Caribbean med larmende kanoner og sørøvere, der slås.

Læs også: Verdens stærkeste spiritus

Paraden i Magic Kingdom er så amerikansk, at det hviner. Men på den fede måde. Her bliver der sunget, danset, hujet i den helt store stil. Alle prinsesserne kører naturligvis gennem parken i kareter og åbne vogne: Belle, Ariel, Jasmin, Snehvide, Tornerose, Askepot osv, osv. Andebybeboerne danser forbi, dyrene fra film som Løvernes Konge og Dumbo er med. Alt i alt er Magic Kingdoms parader så festlige og storslåede, figurerne så genkendelige, at det i sig selv er alle pengene værd.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere