Guide: Juleshopping i Paris

Skal du på juleshopping i Paris, må du ikke gå glip af disse gode shoppegader. Husk også at tjekke de forskellige julemarkeder

(Allan Levenson)
(Allan Levenson)

Overvejer du at tage på juleshopping i Paris, og finde den der helt særlige gave eller bare forkæle dig selv. Så har vi fundet et lille udvalg af populære shoppegader, hvor du kan finde alt lige fra vintage til (meget) dyre designermærker. Men du skal også holde øje med de forskellige julemarkeder (på fransk 'Les Marchés de Noël'), som er rundt omkring i byen. Lige som herhjemme er der ikke udsalg før til januar, så du skal ikke forvente at kunne gå på tilbudsjagt.

Rue Etienne Marcel
Gaden Rue Etienne Marcel har for år tilbage ændret sig fra at være en helt almindelig handelsgade til at være hip og trendsættende. Her finder du lidt af det hele lige fra designerbutikker til vintage. Så det burde være muligt at finde en lækker julegave her. Det er her du finder de populære butikker Kabuki, som blandt andet langer mærker som Prada, Balenciaga og Dior over disken.

Læs også: Ferier med alt betalt

Det er dyrt, men lækkert (21, rue Etienne Marcel, 75001 Paris og 25, rue Etienne Marcel, 75001 Paris). Er du mere til vintage, så er Kiliwatch et besøg værd. Vintagebutikken er en af Paris' største, og den er velbesøgt. Da jeg besøgte den for år tilbage, synes jeg, den var en anelse dyr, men man kan helt sikkert gøre et fund (64, rue Tiquetonne, 75001 Paris).

Rue de Montpensier
Når du alligevel er i området omkring Rue Etienne Marcel, så kan du lige så godt gå ned til Rue de Montpensier, hvor du blandt andre finder Marc Jacobs (34, rue de Montpensier) eller Maison Marten Margiela (25 bis, rue de Montpensier) om ikke andet så bare for at blive inspireret af de lækre design.

Rue du Faubourg Saint Honoré
Og nu vi er ved lækkert design, så er Rue du Faubourg Saint Honoré et must. På denne gade finder du stort set kun luksusbutikker. Og det er endda i lange baner. Her ligger blandt andre Hermés, Comme Des Garcon, Prada, Givenchy, Burberry og Moncler. Hvis en butik lugter bare lidt af luksus, så ligger den her.

Læs også: Wien er den perfekte juleby

Rue Saint Honoré
Stilen fra Rue du Faubourg Saint Honoré fortsætter nedad denne gade. Her ligger blandt andre butikker som Chloé, Balenciaga, Emporio Armani, Chanel, Chloé, Michael Kors, Roberto Cavalli og Tom Ford. Så du skal stadig have de store sedler frem, hvis du vil shoppe i disse gader.

Avenue des Champs Elysées
Her finder du også masser af shopping muligheder, men mere vigtigt er, at gadens mange træer er udsmykket med de flotteste lys, som får én i det helt rette julehumør. Her ligger også det største julemarked i Paris. Her vil være mere end 100 små hyggelige boder, hvor der sælges alt lige fra kunst, franske lækkerier til varme vafler. Og man kan også være heldig at støde ind i julemanden. Husk at tjekke datoer og meget mere på: Parisinfo

Læs også: London for børn

Boulevard Saint Germain
Området Saint Germain des Prés er mit favorit område. Her finder du en god blanding af små butikker, gode cafeer og designbutikker. Det ligger centralt og i gå afstand til parken Jardin du Luxembourg og Seinen med de små stande med kunst og bøger. I det hele taget er det et ret hyggeligt kvarter.

På Boulevard Saint Germain finder du også julemarkedet 'Saint Germain des Prés Village of Father Christmas' med 30 boder fyldt med franske lækkerier og mulige gavekøb. Igen: Husk at tjekke datoer, og eventuelt andre markeder end dem vi har nævnt her på: Parisinfo

Bliver du tørstig og sulten kan du besøge den populære (og til dels meget turistet, men alligevel ret hippe) cafe Les Deux Magots, hvor Ernest Hemingway, Albert Camus og Pablo Picasso i sin tid drak deres kaffe. Du kan også besøge Cafe de Flore (som også er ret turistet, men som alligevel er ret sjov at besøge) mest på grund af de historiske rammer.

Læs også: Få tropisk varme til vinter – her er fire sikre bud

Den har nemlig lagt lokaler til blandt andre Sartre og de Beauvoir's diskussioner. Priserne på begge caféer er derefter. Dyre selvfølgelig. Der er masser af andre gode caféer i området, men generelt er de ret dyre.

Les Deux Magots, 6 place St Germain des Pres, 75006 Paris.

Cafe de Flore, 172 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere