Derfor skal du til Sharm el Sheikh

Se fire fede grunde til at rejse til den populære kyst på Sinai-halvøen

De fleste danskere, der gæster Egypten, bliver introduceret til landet gennem Sharm el-Sheikh. Det er ikke så meget en by, men et område, der strækker sig cirka 35 kilometer langs Sinai-halvøens sydspids.

Her er mere end 3800 årlige solskinstimer og stort set ingen nedbør, så vil du være sikker på, at din ferie ikke drukner i regn, er Sharm el-Sheikh en solsikker pause fra hverdagen.

Ferie har fundet fire gode grunde til at gæste området.

En med det hele
Maritim Jolie Ville Golf & Resort

Der er ikke mange steder i verden, hvor du får en så høj grad af luksus for pengene som på hotellerne i Egypten.

Her er all inclusive virkelig med alt inkluderet. Vi boede på Maritim Jolie Ville Golf & Resort, og her gør hotellets ansatte alt for at give dig en følelse af, at du er noget særligt, og har du børn med, kan du være sikker på, at de mange, mange tjenere giver dem al den opmærksomhed, både de og forældrene måtte ønske.

Se også: Drømmeland for dykkere

All inclusive-menuer er kun sjældent værd at skrive om. Alt for ofte består den af slaskede pommes frites, spaghetti med kønsløs kødsauce til ungerne og en gastronomisk rød tråd, der fik en DSB-færge i 1985 til at ligne en Michelinstjernebelønnet gourmetrestaurant. Men i hotellets hovedrestaurant Les Palmiers blev vi overvældet af friske råvarer, lækre egyptiske og arabiske småretter, grillede fisk og skaldyr, ligesom det bestemt ikke gjorde noget, at drikkevarerne blev serveret med et smil - i rigtige vin-og ølglas.

Vær opmærksom på, at all inclusive-frokosten bør indtages på strandcafeen Treasure Cove. Intet mindre end en fantastisk blæksprutte og oksekødssalat - begge med et asiatisk twist.

Uhmm!.

Dykkerdrømme
Kyststrækningen langs Sharm el-Sheikh er i en klasse for sig. Ikke fordi du finder verdens bedste sandstrande her, men fordi det er et sandt paradis for snorkelog dykkerfolket. Landets turistmyndigheder har heldigvis reageret i tide og fredet hele bugten for fiskenet og trawlere, så den utrolige mangfoldighed under vandet bliver bevaret, ligesom man gør meget for at informere strandgæster om, hvordan de undgår at beskadige de sårbare koralrev.

Fitness-ekspert og personlig stylist Sarchar Leone viser, hvordan man med enkle midler og på kort tid kan holde sig i form på ferien. (Vidcap) Rejsetips - 15. nov. 2012 - kl. 11:59 TV: Få faste former på ferien

Du behøver ikke at medbringe udstyr hjemmefra.

De fleste steder kan snorkeludstyr lejes for småpenge, ligesom der naturligvis er certificerede dykkerskoler, der står klar til at lære dig op i den ædle kunst at få en iltflaske på ryggen og en maske for ansigtet. Wow-oplevelser er garanteret.

Kamel for en kone
Sharm el-Sheikh er ikke Nordafrika. Det hører til Asien. Og på Sinai-halvøen er det naturligvis Sinai-ørkenen, der dominerer. På en gang gold, øde, lumsk og dødbringende.

Men også en fascinerende juvel af stilhed og næsten religiøs eftertænksomhed, hvis samlede omfang er større end Danmark.

Ti beduinstammer lever stadig her efter de samme forskrifter, som man har gjort i tusinder af år. Kamelerne er for disse folk ikke blot det vigtigste transportmiddel, men også en handelsvare, der byttes for alt fra krydderier til klæder og koner.

De fleste stammer passer sig selv, men stadig flere får øjnene op for de til sammenligning lettjente indtægter ved at byde turister på te og kamelture. En god, ung og sund kvinde kan i øvrigt være så meget som 20 kameler værd på disse kanter. Det kan være godt at vide, før du begynder at forhandle med de lokale.

Blinkende lygter
Indrømmet. Naama Bay ejer hverken Cleopatras skønhed eller Sfinxens majestætiske ro. Men det er alligevel en oplevelse at tage en taxi til turistområdets hjerte, hvor barerne ligger side om side, og du ikke skal gå ret langt, før en gadesælger ' har en special price for you, my friend'.

Begynd for eksempel aftenen med en stille drink og en vandpibe langs strandpromeden, før turen går til hovedgaden.

Et sandt inferno af mennesker, lyde, blinkende lygter og spændende dufte går dig imød og nærmest truer med at vælte dig omkuld. Opstemte britiske mænd med øl i hånd og langbenede russiske blondiner i lårkort blander sig med tørklædeklædte arabiske piger og egyptiske mænd i traditionelle klædedragter.

Efter klokken 21 er det ikke sted for de mindste, men stemningen bør opleves under et besøg i Sharm el-Sheikh, og du vil blive overrasket over, hvad Egypten OGSÅ er.

Skål!

Ferie rejste med Atlantis Rejser.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere