Fire fede oplevelser på Kos

Det græske øhavs festfavorit byder på meget mere end technorytmer og tømmermænd

(Foto: Pernille Formsgaard)
(Foto: Pernille Formsgaard)

Det er egentligt ironisk, at lige netop Kos skulle ende som festflokkens foretrukne ø, for noget af det, der karakteriserer Kos, er øens lange historie. Kos er særdeles leveringsdygtig i vigtige arkæologiske seværdigheder, for eksempel det medicinske tempel Asklepion, der var stedet, hvor lægekunstens fader, Hippokrates, dygtiggjorde sig.

Læs også: Her er Englands mest eftertragtede turistmål

Men der er også masser af fest i bargaden, og ønsker du sol, strand og fuld forplejning på et lækkert, nybygget resort, kan du sagtens få det. Er du til de mere lokale oplevelser, er de også inden for rækkevidde. Charterturismen og det mere autentiske Kos lever side om side.

Solnedgangen i Zia
Du kommer til at gå gåsegang med de andre turister, men glem det for en stund og nyd en aftentur i den lille, hyggelige bjergby Zia, der byder på brolagte stræder og øens bedste solnedgang. Et besøg på den hyggelige taverna og vinbar Oromedon er et must.

Her lokker en tagterrasse med udsigt og eminent græsk vin importeret fra fastlandet. Limonade fås bedst på den hyggelige cafe Zia Kostas, hvor ejerens far også tryller hjemmelavede græske retter frem i køkkener ved aftentid.

Middag med de lokale
De græske øer er omgivet af fiskerigt farvand, og det kan du nyde godt af, når sulten skal stilles. Øen gemmer på en række perler langt fra alfarvej, hvor de færreste turister når frem, hvor maden er i top, og prisen yderst rimelig.

Læs også: Hent først julegaverne på hjemturen

Den familiedrevne Taverna Ampavris, der pludselig dukker op langs en øde landevej, er værd at fremhæve. Stemningen er dejligt afslappet, velkomsten familiær og menuen – som du endelig skal overlade til ejeren Manolis at bestemme, så du får smagsprøver fra hele menukortet – viser det græske køkken, når det er bedst.(Foto: Pernille Formsgaard)
(Foto: Pernille Formsgaard)


Antimachia
Vil du have lidt fortidsfornemmelse under kappen, så sæt kursen mod Antimachia, som er Kos’ største fort, der blev bygget i Middelalderen. I storhedstiden boede mere end 12.000 borgere på området, men i dag kan du i ro og mag gå på opdagelse blandt ruinerne, der kommer komplet med flot havudsigt, fine små kirker og tusindvis af lilla tidselblomster.(Foto: Barbara Gin)
(Foto: Barbara Gin)


Varme kilder i Therma
Trænger kontorkroppen til fuld rekreation, kan det anbefales at sætte kursen mod Kos’ varme kilder, der ligger på østsiden af øen.

Her kan man lade sig nedsænke i helende vand, der bliver op til 52 grader takket være nærheden til vulkanen på øen Nissyros. Om dagen er kilderne overrendt, men ifølge de lokale er der mere plads – og mere medgørlige temperaturer – i det hvidlige vand ved aftentid.

Læs også: Ide til sommerferien: Lej en sigøjnervogn

Så nyd solnedgangen i de varme kilder og slut af med en svalende dukkert på stranden lige ved siden af.(Foto: Pernille Formsgaard)
(Foto: Pernille Formsgaard)


0 kommentarer
Vis kommentarer