Fem ting du altid skal huske før afrejse

Se hvordan du sikrer dig den bedst mulige hjemkomst

Slut din påskeferie ordentligt af ved at forberede den rigtigt. Så husker du den ikke bagefter som 'den ferie, hvor jeg kom hjem til et hus, hvor det eneste tilbageværende var en fyldt skraldespandt og 10.000 fluer'. (Foto: Colourbox.com)
Slut din påskeferie ordentligt af ved at forberede den rigtigt. Så husker du den ikke bagefter som 'den ferie, hvor jeg kom hjem til et hus, hvor det eneste tilbageværende var en fyldt skraldespandt og 10.000 fluer'. (Foto: Colourbox.com)

Taxien holder udenfor, og du tjekker, at passene og flybilletterne ligger i håndtasken, før du lettere forvirret og svedig smækker hoveddøren og sikrer dig, at den nu er låst.

Men har du husket det hele? For selv den bedste ferie kan ødelægges af en dårlig afslutning.

Rigtig mange danskere forlader hjemmet i disse dage og tager på påskeferie. Og skal den rundes ordentligt af, er der her de fem mest basale ting, du bør huske på, når du forlader hjemmet i nogle dage.

Se også: TV: Sådan kommer du hurtigt gennem lufthavnen

1. Tøm køleskabet for madvarer, der ikke kan holde sig. Det giver jo nærmest sig selv. Men en åbnet mælk kan komme til at lugte ganske forfærdeligt, og så tør vi slet ikke tænke på rester fra aftensmaden, kødpålæg eller - oh gru, fersk fjerkræ. Overvej om du kan give noget til naboer eller venner. Kål kan dog ofte holde sig i køleskabet over længere perioder. Hvis du har frisk frugt i en skål, så sørg for at det ikke ligger sammen med bananer, der indeholdet et stof, som speeder modnings- og forrådningsprocessen op hos andre frugter. Hold det desuden fra varme og lyse steder.

Se også: Sådan undgår du kø-helvedet

2. Smid for guds skyld skraldeposen under vasken ud. Den kan godt være besværligt at bære ud samtidig med al bagagen, men det er ganske enkelt en ting, du ikke må glemme. Og hvis du bare én gang er kommet hjem til en pose, der har stået og gæret otte dage i sommervarmen med bananfluer i og omkring sig, så glemmer eller ignorerer du det ikke igen. Heller ikke i en påskeferie.

Se også: Sådan forbereder mænd og kvinder sig til ferien

3. Er du et af de gode mennesker, der stadig abonnerer på en avis, skal du huske at afmelde den eller donere dem til en ven i perioden. Ellers er det en god idé at få en bekendt til at tømme postkassen med jævne mellemrum. Man skal ikke have frekventeret tyveskolen i ret mange år for at se, at beboerne ikke er hjemme, når breve og reklamer hænger ud af postkassen som en svedig hund med dryppende tunge.

Se også: Stewardessens råd: Sådan flyver du med børn

4. Det koster penge at have elektronisk udstyr tændt. Et fjernsyn i standby-tilstand bruger også strøm, og der er jo heller ingen grund til, at din trådløse router står tændt, eller at der for den sags skyld hænger mobilopladere i stikkontakterne. Stikket til køleskab og fryser bør du dog lade sidde ...

Du reducerer på denne måde også risikoen for, at der opstår brand i de elektroniske kredsløb. Og behøver vi at nævne, at du måske lige skal huske at tjekke komfuret og strygejernet, før du går ud af døren? Lyt trygt til dine neuroser.

Se også: Undgå tre dage på tønden

5. Ryd op og red sengen. Det er mindre trist at komme hjem fra ferie, når alt er rent og pænt. Følelsen af uoverskuelighed, træthed efter en lang rejse og tanken om at skulle starte på arbejde igen forstærkes af det rod i hjemmet, der måske bærer præg af de sidste timers kuffertpakkeri og kaos inden afrejse.

0 kommentarer
Vis kommentarer