Fem tips til Fiji

Fiji øerne er mere end dykning

Fiji er et yndet sted at tage dykkercertifikat – og det forstår man godt. Foto: Stefan Kellner/flickr
Fiji er et yndet sted at tage dykkercertifikat – og det forstår man godt. Foto: Stefan Kellner/flickr

1 Dyk ned under vandet. Fiji bugner med gode dykker- og snorkelmuligheder – især ved de smukke koraller omkring øen Taveuni eller det mindre besøgte Nananu-i-ra. Vil du have mere spænding, kan du prøve et hajdyk i Beqa Lagoon. Meterstore gråhajer, tyrehajer og (nogle gange) tigerhajer svømmer lige forbi dig, mens dine dykkerguider fodrer dem.

2 Hop i en kajak og ro på tur mellem de smukke øer i Bay of Islands i øgruppen Lau. Her finder du grønne, ubeboede øer, krystalklart vand og farverige koraller.

3 Drik kava. Den lokale yndlingsdrik bliver brygget på rødder, ligner muddervand og er mildt narkotisk. Men skålen med kava er et socialt samlingspunkt og et godt sted at falde i snak med de lokale. På landet er det som regel en del af velkomstceremonien at drikke kava med høvdingen, og det vil ofte være uhøfligt at sige nej tak.

4 Tag til rugby-kamp. Spillet er nærmest en religion blandt de etniske fijianere, og på nogle øer har næsten hver lille landsby sin egen rugbybane. Selv om du måske ikke kender spillets regler, er det sjovt at opleve kampen og ikke mindst de jublende tilskuere.

5 Lej en jeep og kør ud ad de kringlede grusveje på landet – og husk at medbringe en sevusevu (gave) til høvdingen i den landsby, hvor du vil overnatte.

0 kommentarer
Vis kommentarer