48 timer i München

Den sydtyske ølby er kendt for Oktoberfest og fodboldfeber, men rummer meget mere end bajere og slagsange - vi guider dig her til en forlænget weekend i Tysklands tredjestørste by

Den Olympiske Park er en af Münchens grønne oaser. Herfra kan du se det Olympiske Stadion, som ligger side om side med parkens mange olympiske idrætsfaciliteter – bl.a. en svømmehal og en skøjtebane. Foto: Olympiapark München Gmbh
Den Olympiske Park er en af Münchens grønne oaser. Herfra kan du se det Olympiske Stadion, som ligger side om side med parkens mange olympiske idrætsfaciliteter – bl.a. en svømmehal og en skøjtebane. Foto: Olympiapark München Gmbh

Fredag kl. 10: BMW's hovedkontor tårner sig op ved Donnersberger Brücke, og forbipasserende kan se fabrikantens mange modeller i de store glasvinduer fra stuen til 20. etage. Skal bilerne opleves på nærmeste hold, er BMW Welt en af byens største turistattraktioner. Her kan du prøve at sidde i en række udgåede og nyere bilmodeller og udforske BMW's historie i de interaktive lokaler.

Entré: Der er åbent tirsdag til søndag fra 10-18, og der er gratis adgang.

Hvor: BMW Welt, Am Olympiapark 1
Læs mere på bmw-welt.com

Fredag kl. 12: Den Olympiske Park er en af Münchens grønne oaser med mange frugttræer og et vildt dyreliv. Har du ikke selv picnickurven med, kan den købes i parkens cafe. Har du energien til det, er det muligt at bestige Olympiaberg, hvor du fra toppen kan se hele München med Alperne i baggrunden. Det Olympiske Stadion ligger side om side med parkens mange olympiske idrætsfaciliteter, som blandt andet rummer en svømmehal, skøjtebane og sportshal.

Entré: Olympia Park er åbent hele døgnet, og mod betaling kan du træne i de mange idrætshaller.

Hvor: Olympiapark München, Spiridon-Louis-Ring 21
Læs mere på olympiapark.de

Fredag kl. 14: I området omkring Rotkreuzplatz ligger en masse små lokale ølhaver, som foruden øl serverer autentisk sydtysk mad. Hos Jagdschlössl ryger de makrel over åben ild i gårdhaven, og under gårdens store kastanjetræ kan du følge livet omkring den travle plads, samtidig med det muntre leben i restauranten. Priserne hos Jagdschlössl er i den lave ende.

Hvor: Resturant Jagdschlössl, Nymphenburger Straße 162

Fredag kl. 15.30: Tag med tram (sporvogn, red.) fra Rotkreuzplatz til Schloss Nymphenburg – et 335 år gammelt barokslot omkranset af store skovområder, søer og en symmetrisk landskabshave. Slottet byder på tronsale med guldbelagte vægge, mens skovens labyrint tager besøgende på en tur forbi heksens hus, hvor lydeffekter sørger for uhyggelig stemning.Det 335 år gamle Schloss Nymphenburg (th) er bestemt et besøg værd. Foto: Ferieredaktionen
Det 335 år gamle Schloss Nymphenburg (th) er bestemt et besøg værd. Foto: Ferieredaktionen


Entré: En billet til slottets mange sale giver samtidig adgang til den tilhørende karetudstilling og koster 90 danske kr. Slottet har åbent alle dage fra 9-18.

Hvor: Schloss Nymphenburg, Schloss Nymphenburg 1

Fredag kl. 19.30: Tag med U-Bahn til Café Mozart ved Sendlingertor. Indretningen har bedstemor-tema, og de polstrede stole indbyder til mange hyggelige timer i den svagt oplyste café. De tre ejere har iranske rødder, men Café Mozart er kendt af mange for en ting: Tysklands største wienerschnitzel. Et kilo kød paneres, steges og serveres med råstegte kartofler og salat.

Hvor: Café Mozart, Pettenkoferstraße 2
Læs mere på cafe-mozart.info

Lørdag kl. 9: Münchens store og anerkendte universitet Ludwig Maximilian Universität har til huse på Geschwister-Scholl Platz og er et Tysklands ældste universiteter Skolen er især kendt for at have huset de to Scholl-søstre, som oprettede den tyske modstandsgruppe 'Die Weiße Rose' (den hvide rose) og efterfølgende blev henrettet under Anden Verdenskrig.

Hvor: Ludwig Maximilian Universität, Geschwister-Scholl Platz 1

Lørdag kl. 10: Fra universitetet går turen videre til Englisher Garten, som ligger i forlængelse af skolen. I det store haveområde nyder de studerende solen mellem timerne, og forældre lærer deres børn at svømme i den grønne flod, Isaar. Mellem træer og blomster ligger en kinesisk have og et kinesisk tårn, hvor der hver lørdag er musik, mad og dans.

Lørdag kl. 12: I Studentenstadt omkring Englisher Garten og universitetet ligger en lang række butikker og restauranter med god, solid mad til billige priser. Brug et par timer her og oplev den afslappede side af studentermiljøet. De fleste restauranter tilbyder udendørsservering, og på restaurant Lo Studente er du garanteret en siddeplads i solen. Her kan du i øvrigt få byens bedste tiramisu.

Hvor: Lo Studente, SchellingstraßeI april og maj er der Frühlingsfest, som reelt set er det samme som Oktoberfest – bare på en anden årstid. Foto: Ferieredaktionen
I april og maj er der Frühlingsfest, som reelt set er det samme som Oktoberfest – bare på en anden årstid. Foto: Ferieredaktionen


Lørdag kl. 13.30: Fra Studentenstadt er der en lille gåtur til München centrum, og ved indgangen til bymidten bliver du mødt af et springvand, der i de varme måneder fornøjer især byens mindste børn, Frauenkirchen midt i byen er utrolig imponerende, men køen for at komme ind er ofte flere kilometer lang. Slå i stedet et smut forbi Virktualienmarkt, som har friske blomster, grønt, oste og vine. Det udendørs torvemarked har åbent alle dage og sælger ud af årstidens mad og drikke.

Lørdag kl. 17.30: På bagsiden af Frauenkirchen ligger byens største bryggerhus, Hofbräuhaus. Bygningen blev opført i 1589 af Grev Wilhelm af Bavaria til udelukkende at brygge mørkt øl. Senere udvidede bryggeriet med flere slags øl, og med sine store trævinduer og vindingstårne er Hofbräuhaus i dag Münchens mest besøgte restaurant og biergarten. Her sidder du på bænke ved lange træborde, og hvad stedet mangler i komfort, opvejes af stemningen og udvalget på menukortet.

Hvor: Hofbräuhaus, Platzl 9
Læs mere på hofbraeuhaus.de

Lørdag kl. 19.30: En kort spadseretur efter middagen leder hen til Münchens store Statsopera. Operaens egentlige mål var at bringe italiensk opera til Bayern, og det var her, at Tysklands første italienske forestilling fandt sted. I dag er det muligt at opleve opera, ballet og koncerter i operaens store sal.

Hvor: Bayerische Statsoper, Max-Joseph-Platz 2
Læs mere på bayerische.statsoper.de

Søndag kl. 10: Ikke langt fra Studentenstadt ligger Münchens unikke samling af berømte malerier, som tæller bl.a. Monet, Van Gogh og Rembrandt. Er du ikke kunstinteresseret, kan du nøjes med en gåtur rundt i haverne omkring de historiske og arkitektoniske bygninger – det er nemlig også en oplevelse værd. Åbent dagligt fra kl. 10-18.

Hvor: Alte Pinakothek, Barer Straße 27
Læs mere på pinakothek.de

0 kommentarer
Vis kommentarer