Nordkorea: Amerikansk turist søger asyl

Tilbageholdt 24-årig amerikansk turist søger asyl i Nordkorea, hævder myndighederne i Pyongyang

Ifølge de nordkoreanske myndigheder er en ung amerikansk mand 'hoppet af' i den billedskønne hovedstad Pyongyang. (Foto: AP)
Ifølge de nordkoreanske myndigheder er en ung amerikansk mand 'hoppet af' i den billedskønne hovedstad Pyongyang. (Foto: AP)

Det hører til sjældenhederne, at man hører om amerikanere, der vil hoppe af til Nordkorea. Men ifølge det (ikke altid lige troværdige) nordkoreanske statslige nyhedsbureau KCNA er det netop sket.

24-årige Matthew Todd Miller blev 10. april taget i forvaring af myndighederne i Pyongyang, hvor han angiveligt havde revet sit visum i stykker og anmodet om asyl.

Se også: Nordkorea tilbageholder en amerikansk turist

Miller var rejst ind i det ellers så lukkede land med Uri Tours fra New Jersey, der sørger for guidede ture, og ifølge selskabets direktør er der intet, der indikerede, at han ville hoppe af.

I USA bekræfter man, at en amerikansk statsborger er blevet tilbageholdt i Nordkorea, og at man har taget kontakt til den svenske ambassade i Pyongyang, da de to lande ikke har diplomatiske forbindelser.

Se også: TV: På skiferie i Nordkorea

Hos rejsebureauet noterer man sig, at den Matthew Todd Miller havde arrangeret en privat rundtur og bedt om udelukkende lokale guider i stedet for den sædvanlige kombination af lokale og udenlandske guider.

Se også: Udforsk Nordkorea på Google Maps

Det var disse guider, der fortalte Uri Tours, at deres gæst havde 'revet sit visum i stykker og sagt, at han ikke var turist', skriver Sydney Morning Herald.

0 kommentarer
Vis kommentarer