Mageløse Madrid

Fire steder du ikke må misse i den spanske hovedstad

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

1. Plaza Mayor

Det store torv i det centrale Madrid har historisk set været vært for en række festligheder, lige fra tyrefægtning og fodboldkampe til henrettelser under den spanske inkvisition. Om sommeren er her masser af leben, og du har mulighed for både at få en bid mad på en af restauranterne eller cafeerne og at gå på jagt efter antikviteter i forskellige spændende butikker.

Se også: TV: I Spanien spiser selv vegetarerne sortfodsskinke

2. Retiro-parken

En af de største byparker i verden. Her mødes lokalbefolkningen og turister i velfriserede haver med træer, blomster, statuer og cafeer. Midt i parken er der anlagt en stor, kunstig sø, hvor du kan leje robåde og padle rundt.

3. Loppemarkedet i El Rastro

Hver søndag er der tid til det livlige Rastro-marked, der betegnes som et af Europas største og mest underholdende loppemarkeder. Omkring 3500 boder tilbyder alt fra T-shirts og bøger til tørklæder og lp’er, og loppemarkedet er bestemt et besøg værd – uanset om du køber noget eller ej. Der bliver nemlig gået til den, når den ene sælger efter den anden forsøger at lokke penge ud af dig.

4. Mercado San Miguel

På dette store, populære madmarked har du mulighed for at drikke et glas vin, mens du smager på frisk ost, skinke, frugt, chokolade og desserter. Madmarkedet ligger i en bygning fra begyndelsen af 1900-tallet, og det gør atmosfæren helt speciel. Der er mere end 30 forskellige boder, så du er næsten helt sikker på, at du kan finde noget, der falder i din smag.

0 kommentarer
Vis kommentarer