Her vil du bo i din sommerferie

Danskerne vælger i høj grad hoteller og ferieboliger beliggende tæt på vandet, men også central beliggenhed nær byerne har stor prioritet, viser stor undersøgelse

4 ud af ti danskere foretrækker et ferieboligen ligger tæt på vandet. Se, hvad der ellers hitter på listen nedenfor (Foto: Thomas Sjørup)
4 ud af ti danskere foretrækker et ferieboligen ligger tæt på vandet. Se, hvad der ellers hitter på listen nedenfor (Foto: Thomas Sjørup)

Om få uger begynder skolernes sommerferie og således også industriferien, hvor danskerne i hobetal valfarter til fjerne himmelstrøg for at nyde sig selv og hinanden.

Men hvad er det egentlig, der trækker, når vi danskere skal vælge i hvilke omgivelser ferien skal holdes?

Se også: Guidernes bedste chartertips

Ekstra Bladet har fået Hotels.com til at foretage en undersøgelse, hvor 1500 sommerferie-hungrende danskere er blevet adspurgt, hvad de foretrækker, når der skal vælges hotel, ferielejlighed eller campingplads.

Vand sælger billetter
På trods af, at Danmark er et af de lande i verden med mest kystlinje pr. indbygger er topscoreren på listen alligevel beliggenhed nær vand og strand, når vi tager på sommerferie.

Således svarer fire ud af 10 adspurgte, at indkvartering nær vandet har høj prioritet, når ferien skal bookes.

Se også: Salsa-tastisk: Rio i VM-form

Men på trods af, at vandet er den vigtigste faktor for de adspurgte, trækker by og general centralbeliggenhed også, når ferien skal bestilles.

Således svarer 34 procent at centralbeliggenhed er vigtig, mens 32 procent mener at en placering tæt ved byen spiller en rolle, når der skal vælges destination.

Børn er yt
Til gengæld ser det gennem undersøgelsens briller ikke ud til, at børnenes behov prioriteres i top.

I hvert fald vælger kun hver tiende af os overnatning efter, hvor gode og børnevenlige faciliteter resortet eller campingpladsen har.

Se også: Himmel, hav og harmoni - tag med Ekstra Bladet til Kreta og spar 1950 kr.

Om det skyldes de danske forældre ikke prioritere rødderne eller få respondenter med børn skal være usagt. Faktum er, at børnevenlige faciliteter er listens bundskraber.

Nedenfor kan du se den komplette liste, hvor de adspurgte har kunne vælge de parametre, de mente var vigtige for dem.

0 kommentarer
Vis kommentarer