Her er verdens stærkeste pas 

Se hvilke, der slår det danske

Når det kommer til friheden til at krydse grænser, er nogle pas bedre end andre at være i besiddelse af. Foto: Baigal Byamba
Når det kommer til friheden til at krydse grænser, er nogle pas bedre end andre at være i besiddelse af. Foto: Baigal Byamba

Der er kæmpestore forskelle på din rejsefrihed, alt efter hvilket pas du har med i håndbagagen. Besidder du et britisk, svensk eller finsk pas, tilhører du gruppen af mennesker i verden, der har størst rejsefrihed. Med sådan et i hånden, kan du rejse til 173 lande.

Er du derimod indehaver af et afghansk, kan du til sammenligning blot rejse ind i 28 lande. Det viser en liste publiceret af Huffington Post som er baseret på, hvor mange lande passets indehaver har fri indrejse i, og dermed også i hvor mange lande det er nødvendigt at ansøge om visum inden indrejse.

Danske pas er blandt verdens næststærkeste
Briterne, svenskerne og finnerne kan frit rejse ind i 173 lande, mens personer med dansk pas 'kun' har fri indrejse i 172 lande. Dermed placerer det danske pas sig i den næststærkeste gruppe af pas, hvor vi ligger sammen med Tyskland, Luxemborg og USA. Hvilket land der udgør forskellen på os og vores tætte naboer mod øst, briterne eller finnerne melder undersøgelsen, der er foretaget af selskabet Henley & Partner, der er en af verdens førende eksperter inden for planlægning og skift af statsborgerskaber, ikke noget om.

Borgerservice, der tager sig af pas-spørgsmål, kan ifølge Metroxpress heller ikke svare på, hvilket land Danmark 'mangler' indrejseaftale med for at lægge sig op på siden af de førende lande.

De svageste pas
Nationaliteterne med de mest begrænsede rejsemuligheder, er dem med pas fra Kosovo, som kun har fri indrejse i 38 lande, Libanon (38), Sri Lanka (38), Sudan (38), Nepal (37), Eritrea (36), Palæstina (36), Pakistan (32), Somalia (32), Irak (31) og Afghanistan (28).

De 28 lande, som et afghansk pas giver fri indrejse til, svarer til kun 13 procent af undersøgelsens 219 registrerede lande eller destinationer. Blandt andet er fyrstedømmerne Monaco og Andorra på listen, på trods af at deres gældende indrejseregler er de samme som Frankrigs.

 

Ni af landene i listens top ti er EU-lande

Fri indrejse i 173 lande:

England

Sverige

Finland

Fri indrejse i 172 lande:

Danmark

Luxemborg

Tyskland

USA

Fri indrejse i 171 lande:

Belgien

Italien

Holland

De ti med mindst indrejsefrihed

  1. Libanon (38)
  2. Sri Lanka (38)
  3. Sudan (38)
  4. Nepal (37)
  5. Eritrea (36)
  6. Palæstina (36)
  7. Pakistan (32)
  8. Somalia (32)
  9. Irak (31)
  10. Afghanistan (28)
0 kommentarer
Vis kommentarer