Besøg Legoland på den anden side af Jorden

Her er fire attraktioner som kan få barnet frem i den yngste såvel som den ældste i den asiatiske storby Singapore

Foto: Kenneth Karskov
Foto: Kenneth Karskov

Universal Studios Singapore

Universal Studios er bygget over de kendte film fra filmselskabet af samme navn og ligger flere steder i verden.

Singapore har en udgave af parken med forlystelser bygget over tegnefilmene Madagascar og Shrek samt spillefilmene Jurassic Park og Mumien.

Rekordmange tyskere lejer sig ind i danske sommerhuse  

De 24 forlysterlser er fordelt på gys, gru og grin. Nogle er for de mindste, andre for de lidt større børn, men heller ikke de voksneskal føle sig sikre.

Mumiens hævn
En tur i rutschebanen 'Mumiens hævn' tager måske nok kun tre minutter, men det foregår i totalt mørke, og du blæser afsted med en topfart på 72 km/t. Der er indlagt et par uhyggelige overraskelser undervejs, og turen er bestemt ikke for de mindste - eller for de mørkerædde!

Gå ind og se et stand-upshow med æslet fra Shrek, tag en sejltur i Madagascaruniverset, eller oplev sammensmeltningen af en rutschebanetur og 3D-effekter på 18 meter høje skærme i Transformers 3D.

Sidstnævnte forlystelse rygtes at have kostet over en halv milliard danske kroner alene!

 

Legoland

Foto: Kenneth Karskov
Foto: Kenneth Karskov
 

Først flyver du i 12 timer til Singapore, så sætter du dig ind i en bil i 45 minutter fra hjertet af bystaten og så ender du i … Legoland.

Nogle vil nok mene, at man lige så vel kunne have taget turen til Billund, men dette Legoland har en ting, som Billund aldrig vil få: Over 30 grader året rundt. Wuhuuu!

Tips til turen

Besøg Singapores forlystelsesparker på hverdage, hvor besøgstallet er lavere end i weekenden. På lørdage og søndage tiltrækker forlystelserne mange lokale, så køerne bliver hurtigt lange.

Et andet godt råd er at ankomme til parkerne først på dagen, så børnene kan prøve så mange forlystelser som muligt, inden køerne tager til i løbet af dagen.

 


Asiatiske bygningsværker
Udgangspunktet her er berømteasiatiske bygningsværker. Det siges at have taget tre år og over 30 millioner klodser at lave modeller af bl.a. Den Forbudte By i Beijing, Wat Arun i Bangkok og Taj Mahal i Indien. Har du rejst en del i Asien, er det fascinerende at genopleve disse steder opført af Legoklodser.

Swim-up-pool er ikke kun for millionærer  

Derudover består parken af den velkendte kombination af kørende forlystelser og florskellige legepladser, som vil vække glæde hos børn.

Legoland Malaysia ligger teknisk set ikke i Singapore, men lige på den anden side af grænsen til Malaysia. Der er dog blot 45 minutters kørsel fra hjertet af Singapore til forlystelsesparken.

 

Gigantisk akvarium

Foto: Kenneth Karskov
Foto: Kenneth Karskov
 

I Danmark har vi Nordeuropas største akvarium i form af Den blå Planet. Den kan de godt slå i Singapore, for her har de S.E.A. Aqaurium, der er verdens største akvarium.

Alt godt fra havet
Indenfor finder du over 100.000 dyr i kategorien 'alt godt fra havet', og de mener virkelig ALT. Fra de særeste skabninger, du knap ville tænke som 'levende dyr', over legesyge delfiner til adrætte hammerhajer.

For de mindste er det altid sjovt at finde Nemo - klovnefisken - men den store stjerne i showet er dog de enorme djævlerokker, der med et vingespænd på 6-8 meter er verdens største rokker. Og de kan virkelig tage pusten fra dig, når de svømmer på tværs af det gigantiske hovedbassin. Wow!

Fem vilde underjordiske hotel-huler  

Sæt dig et kort øjeblik, og bare nyd udsigten til denne fascinerende undervandsverden.

S.E.A. Aquarium er indendørs, så det er godt at have i baghånden til en regnfuld dag, eller når varmen i Singapore bliver for meget.

Hotel i Singapore

Singapore vrimler med gode hoteller – spørgsmålet er blot, hvor meget du vil betale.

Shangri-la’s Rasa Sentosa Resort er femstjernet luksus for hele familen med direkte udgang til stranden til 795 kr. per person pr. nat i delt dobbeltværelse.

Omvendt er The Fullerton Hotel et af disse smukke, historiske steder, der kan fortælle knap 100 års historie på én nat. Man kan bo i det gamle postkontor fra 720 kr. per person pr. nat i delt dobbeltværelse.

 

Lego-vandland

Foto: Kenneth Karskov
Foto: Kenneth Karskov
 

Legos udendørs vandland åbnede i oktober 2013, og selv om det er placeret lige ved siden af Legoland, er der tale om en separat forlystelsespark.

Vandlandet har tyve unikke forlystelser og flere end 70 Lego-modeller.

Guide: Sådan kommer du billigt i lufthavns-loungen  

Har du helt små børn med, så vil de være i himlen over Duplo området, hvor dyrene de kender fra Duploæskerne er vokset i størrelse og kan sprøjte med vand.

Den lavvandede pool har et sejl spændt ud over som skygge for solen, så de kære små kan boltre sig i timevis uden at tage skade af den stærke solen.

De lidt større børn vil synes om parkens vandrutsjebaner. Tag en lang korkplade på ryggen, gå op i 5. sals højde og kast dig selv ind i et helt mørkt rør. Når du endelig ser dagslyset igen, er det med en rasende fart ned ad en lang rutsjebane med vandet sprøjtende til alle sider.

Forlystelserne findes i forskellige 'sværhedsgrader', men parken er især velegnet til små og mellemstore børn. Og deres legesyge forældre.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter