Bilferien storhitter hos danskerne

Bilferien er populær hos danskerne og i særdeleshed hos børnefamilierne – større frihed og flere oplevelser undervejs er blot nogle af grundene til det

Pak bare bilen, og kom af sted. Bilferien er nemlig en både populær og billig rejseform. Foto: Filckr
Pak bare bilen, og kom af sted. Bilferien er nemlig en både populær og billig rejseform. Foto: Filckr

Mange danskere pakker bilen med unger og bagage til sommer. De drager spændt sydpå mod varmere himmelstrøg for at nyde ferien og slappe af. Selv om de fleste har råd til at vælge at flyve til feriedestinationen, foretrækker hele 35 procent af danskerne stadigvæk at køre i bil på ferien. Det viser en undersøgelse foretaget af Voxmeter på vegne af FDM Travel.

Så billigt kan det gøres  

Bilferiens popularitet skyldes i høj grad den frihed, som køretøjet tilbyder på ferien.

- Bilen giver større frihed, og det er ofte nemmere at tage på spontane ture fra feriestedet, hvis man selv kan køre, siger Jan Lockhart, der er adm. direktør hos FDM Travel.

Spar penge ved leje
Hvis familien har valgt at bo på en campingplads i en lille sydfransk by, må den ofte se langt efter regelmæssig offentlig transport. Med en bil kan I dog køre ud i landskabet og for eksempel tage en picnic-udflugt til Pyrenæerne eller bruge en dag på at opleve den nærmeste storby.

- Det er i særlig grad en speciel type af børnefamilier, som bilferien appellerer til. Denne type kan godt lide den mulighed for fleksibilitet og det improviserede, som en bilferie giver. Det er typen, der ikke kan stå for den uventede glæde ved at finde et skønt hotel med et sødt værtspar, har livsstilssekspert Henrik Byager tidligere udtalt til rejseliv.dk.

Det er dog ikke alle, som vælger at køre til feriedestinationen i egen bil. Undersøgelsen fra FDM Travel viser nemlig, at cirka en ud af fem, der tager på bilferie, vælger at leje en bil, enten hjemmefra eller i udlandet.

En hurtig søgning på internettet viser, at der kan være mange penge at spare, hvis man vælger sidstnævnte løsning.

Således skal Avis i Danmark have fra 5600 danske kroner for leje af en stationcar i to uger i juli, mens en tilsvarende bil kan lejes for 3699 svenske kroner – svarende til ca. 2885 danske – hos samme selskab i Malmø.

Her er det vigtigt at understrege, at det kræver en transittilladelse fra Skat, hvis man vælger at køre bilen gennem Danmark på vej sydpå. Det kan man få ved at tage kontakt til myndigheden i god tid inden afrejse.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.