Claus Elming om pinligt øjeblik i Thailand

Værten på 'Vild med dans' er vild med Australien, og så har han engang været til bryllup i Thailand, hvor der opstod en yderst pinlig situation med en munk og en mobiltelefon

Claus Elming har været vidt omkring - fra USA til Thailand. Her ses han dog på hjemlige breddegrader på Skanderborg Festival. Foto: Polfoto/Jonas Olufson
Claus Elming har været vidt omkring - fra USA til Thailand. Her ses han dog på hjemlige breddegrader på Skanderborg Festival. Foto: Polfoto/Jonas Olufson

Hvor gik din sidste rejse til?
- Det var en fem dages cykeltur til Frankrig måneden før Tour de France nede omkring Mont Blanc. Jeg var nede og cykle ikke mindre end tre Tour de France etaper. Det var 17., 19. og 20. etape. Cykelturen var sammen med Scleroseforeningen, som jeg er ambassadør for.

- De har et velgørenhedsprojekt, der hedder 'Cykelnerven'. Vi var omkring 250 mand af sted i noget forfærdeligt vejr, men det var alligevel en vidunderlig oplevelse. Det var enormt opløftende at stå på toppen og vide, at man nu havde besejret de her forskellige tinder, som man skulle op over igennem vind og vejr.

- Og jeg plejer at sige, at jeg kom derop en måned før Chris Froome. Vi brugte otte timer på at cykle hver dag med pauser og sådan, og man var helt smadret i stængerne, når man kom op på toppen.

- Men alle var i samme båd. Alle var trætte og smadrede. Det kan godt være noget af en udfordring første gang, når man er vant til de flade danske landeveje. Det gør bare ondt i benene, og man tænker: 'Hold kæft, der er stadig 20 kilometer igen', men jeg har prøvet det et par gange før, så jeg har fundet en mental teknik, hvor jeg slår tankerne fra og tager 100 meter ad gangen, så når man nok i mål på et tidspunkt.

TV-vært: Derfor drømmer jeg om Australien  

- Og så havde jeg min gode ven Peter Tanev med. Han er også ambassadør for foreningen. Vi er begge to konkurrencemennesker, så vi cykler mod hinanden, men vi hjælper også hinanden op, hvis den ene af os har krise.

Hvor går din næste rejse til?
Nu begynder 'Vild med dans' snart. Men min næste store rejse er i november, hvor jeg skal til USA og se amerikansk fodbold. Jeg har en webside, hvor vi arrangerer ture for fans til NFL - den amerikanske professionelle liga - og det gør vi igen i år. Og der har vi en 30-35 mennesker med.

- Vi skal til Pittsburgh og New York, hvor vi skal se to kampe. I Pittsburgh skal vi se Pittsburgh Steelers spille på hjemmebane på det legendariske stadion Heinz Field, der er sponsoreret af ketchup-giganten. Og så skal vi til det nye stadion i New York, som heder MetLife, hvor vi skal se New York Giants spille på hjemmebane.

- Turen ligger under 'Vild med dans', så det er hurtigt frem og tilbage for mig. Jeg skal af sted lørdag og tilbage tirsdag.

Musiker Ole Kibsgaard: Drømmer om Alaskas ødemark

Hvor i verden drømmer du om at komme til?
Jeg tror egentlig altid, at jeg har drømt om at besøge Australien og New Zealand. Så det gjorde jeg for fire år siden. Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse. Jeg havde kun 14 dage i Australien, og det var slet ikke nok. Der koncentrerede jeg mig om den nederste trekant, der hedder Melbourne, Adelaide og Sydney, og der er bare så meget mere at se - især nord på oppe omkring Brisbane og Cairns.

- Så der kunne jeg godt tænke mig at komme tilbage til. For eksempel så jeg ikke Ayers Rock, og jeg var heller ikke på vestkysten. Australien er så stort, og det er vildt det der med, at du kan sætte dig ind i et fly og flyve i seks timer og stadig være inde for Australiens grænser.

Har du en sjov rejseoplevelse, som du vil dele?
- Jeg var til et bryllup i Thailand sidste år. Thai-bryllupper har så mange mærkelige ceremonier og traditioner, som vi slet ikke kan forestille os.

- På et tidspunkt under det her bryllup, er der en ceremoni, hvor der sidder syv munke klædt i orange og messer. De holder en snor i hænderne, som går fra munk til munk. Ved den sidste munk går snoren op omkring en Buddha-figur, hvor den bliver snoet omkring, så Buddhas kraft kan blive kanaliseret ud igennem munkene til brudeparret, der skal giftes. Midt i det her ceremonielle øjeblik lyder der ringetonen fra en telefon.

- Folk kigger lidt på hinanden. Det er pinligt. Og så viser det sig, at det er en af de oldgamle munke – han var vel 70 år gammel. Han trækker sin telefon frem, og slår den fra. Der går knapt et minut, så ringer den igen. Så munken ender med at sidde og tale i telefon midt under det her ritual. Det var sgu meget sjovt.

Hans Pilgaards drømmerejse: Det kolde nord

Claus Elming fik ikke set Ayers Rock, da han var i Australien, så nu drømmer han sig tilbage. Foto: Polfoto
Claus Elming fik ikke set Ayers Rock, da han var i Australien, så nu drømmer han sig tilbage. Foto: Polfoto
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag