Annonce:
Annonce:

En dag i Ibiza By

Ibiza er stadig club-musikkens mekka og en langstrakt sommerfest. Rejs til sjov og ballade, og bliv mæt på kultur på bare en enkelt dag

Ibiza er kendt for sine mange fester og vilde natteliv, herunder på det verdenskendte diskotek Pacha. Men byen har så meget mere at byde på. Spis god mad på havnen, eller oplev spøjs kultur på vejen op ad den stejle bakkeby. Foto: Getty Images/Istockphoto
Ibiza er kendt for sine mange fester og vilde natteliv, herunder på det verdenskendte diskotek Pacha. Men byen har så meget mere at byde på. Spis god mad på havnen, eller oplev spøjs kultur på vejen op ad den stejle bakkeby. Foto: Getty Images/Istockphoto
Annonce:
Følg Ferie

Fuglene konkurrerer ivrigt med bilerne om, hvem der kan støje mest, når solen sender sine første stråler ind over D’Alt Vila, Den Gamle By. Her i den lille hovedstad stikker Ibizas lysende hvide huse ud, og D’Alt Vilas okkerfarver falder i ét med bymur og klipper. Er du til de lange vidder, kan du skue ud over havet, der helt omslutter det bjerg, byen står på.

Indtil Ibiza i 60’erne og 70’erne blev hippiernes hovedstad og senere blev hjem for kendte og mindre kendte jetsettere fra hele verden, tjente befolkningen her til dagen og vejen som sømænd og fiskere.

Tæt ved vandet finder du derfor de charmerende havne- og fiskerkvarterer Sa Marina, Sa Bomba og Sa Penya, og mod vest kan du slentre igennem den moderne bydel Eixamples. Her kan du spise god lokal mad, mens du dog skal en tur til havnen for det vilde og sjove natteliv. En af Ibizas spidskompetencer.

24 timer i Singapore: Sol, shopping og saltvand

Annonce:

Hvis man overhovedet kan tale om et city i den lillebitte hovedstad, ligger det omkring den til tider ret trafikerede Vara de Rey-boulevard. Gaden deler sig på hver side af en grøn kile, som du kan slænge dig på sammen med en stor håndfuld af byens unge.

Vil du krydre solskinnet, nattelivet og badeturene med lidt kultur, bør du tage forbi Ibizas ældste kerne, lige oven for havnen. Stedet er et værdifuldt et af slagsen, da Ibiza By i 1999 blev udnævnt af FN’s kulturorganisation, Unesco, til verdenskulturarv.

Byen hører nemlig til blandt Europas allerældste, grundlagt i 654 f.Kr. af kartagerne. Her kan du hvile ørerne fra den værste gadelarm og finde et helle fra solens varme stråler mellem de smalle gyder.

Hvad du ellers skal se, spise og lave kan du få tips til lige her.

* * *

Det kan du lave: Morgen og formiddag

Når solen bliver for meget, kan du gå en tur i den gamle bys små, skyggede gader. Her kan du shoppe løs af både tøj, sko og forskellige lækkerier. Foto: Getty Images/Istockphoto
Når solen bliver for meget, kan du gå en tur i den gamle bys små, skyggede gader. Her kan du shoppe løs af både tøj, sko og forskellige lækkerier. Foto: Getty Images/Istockphoto
 

Annonce:

1 Trav rundt i D’Alt Vila
Nybegyndere kan hurtigt forvilde sig ud af kurs i D’Alt Vilas labyrintiske gader og trapper. Men frygt ikke. Oplevelsen bliver nemlig kun bedre af den grund. Lad dig forføre af hvide huse, blå døre, papyrus og planter i potter, blafrende vasketøj og åbne skodder. Og ikke mindst af kontrasterne, kunsthåndværkeres værksteder og gallerier.

Tag turen over vindebroen ved de tidligere voldgrave og smut ind mellem hovedindgangen ved Portal de ses Taulas. Gør også sig selv den tjeneste, at kigge ud over havet, ned over tagterrasserne i havnekvarteret La Marina og Sa Penya ude på den yderste klippe.

2 Shop lækkerier på Mercat Vell og Peixateria
For enden af rampen Es Rastrillo, der fører op til D’Alt Vila, kan du købe alt fra grøntsager, frugt og blomster til ost og kød fra boderne i det overdækkede marked. Herfra kan du også se den gamle ottekantede fiskehal, La Peixatería. I dag finder du dog ikke længere fisk derinde. I stedet kan du vinke til ordensmagten inde bag murerne. Markedet er åbent i hverdagene fra klokken 7-14.

Annonce:

3 For kunstelskere og våben-nørder
Tag en tur til Ibizas museum for moderne kunst, MACE, og oplev smuk kunst i kontrast til den rå militærbygning fra 1700-tallet, der engang var lager for våben og ammunition. Samlingerne i museet er af både lokale og internationale kunstnere, og du kan finde alt fra maleri til video, foto og grafik i den gamle bygning. Ronda Narcís Puget.

4 Fra Ibiza til Grækenland

Lad dig forføre af en bygningsstil, som sender tankerne fra Ibiza til en græsk ø ved det tidligere kloster El Convent.

Her kan du se de klassiske buttede kuppeltage over hvide vægge, og går du rundt om hjørnet inde i G. Balansat kan du komme ind i den del af klosterkirken, der stadig er i brug.

Sant Domingo: C. G. Balansat

Spritstiv i byen Tequila

5 Gå på opdagelse i Ibizas historie
Fortsæt i kultursporet med et kig inden for i Santa Maria de las Nieves, hvor historieinteresserede kan opleve klokketårn, messinglamper og gamle tavler.

Annonce:

Ved siden af kirken ligger Museu Arqueològic, det arkæologiske museum, som er indrettet i La Universitat, der engang var Ibizas regeringsbygning. I museet kan du blandt andet finde en nørdet samling af små terrakotta-figurer, keramiksmykker og amuletter. Den er dog lukket på grund af ombygning og større udgravninger i øjeblikket.

Pl. de la Catedral.

Arkæologisk Museum: Pl. de la Catedral 3

6 Til sultne maver og shoppelystne
Besøgende slår et smut forbi Pl. del Sols moderne gallerier for at finde skygge for solen, når den brager nådesløst ned i middagsstunden. Find jer en skyggeplads under caféernes og restauranternes svalende parasoller, og få en god frokost. Pladsen ligger ved Portal Nous i vestsiden af den gamle by, og herfra fortsætter C. de Santa Creu ned langs bymuren, hvor der er flere forretninger at snuse rundt i.

* * *

Det kan du lave: Eftermiddag og aften

Annonce:

1 For krigsnørder og legesyge
Efter frokost bør I lægge vejen forbi den stjerneformede befæstning Baluard Sant Pere. Gå en tur ned i kasematterne langs bastionerne, og forestil jer, hvordan våbenarsenalerne stod plantet i de lange gange, klar til kamp. I Sant Pere-bastionens museum kan I desuden få et indtryk af, hvordan den italienske ingeniør Giovanni Battista Calvi udtænkte det bygningsværk, som uden ødelæggelser står tilbage her 500 år senere.

I den mere legesyge ende ligger Sant Jaume-bastionen, som udstiller militærteknologi og masser af hands-on-legetøjsvåben.

2 Kravl ned til underjordiske gravsteder
På den store kirkegård Nekropolis Púnica kan du få tur mellem Ibizas forfædres sidste hvilested. Her kan du studere de knap 3000 grave, hvoraf flere er udgravet af arkæologer og er næsten 3000 år gamle.

Er du en af de modige, kan du endda kravle ned ad en stige og ind i sparsomt oplyste gange for at se de gravsten, der stadig ligger under jordens overflade. Strækker dine nerver sig ikke helt så langt, er en gåtur under solen også en glimrende måde at stifte bekendtskab med Ibiza Bys tidlige historie på.

Museu Puig des Molins: Via Romana 31

Smid tøjet i Berlin

Annonce:

3 Tag en dukkert ved bystranden
Ved Platja de Talamanca, den bedste strand tæt ved byen, kan du ligge i læ for havnen og nyde den næsten én kilometer lange strandbred. Her er lavvandet, og stranden er derfor også velegnet for børn, der kan gå amok i øens største sandkasse. Bliver du sulten, er der både barer og restauranter langs stranden, ligesom en livredder holder øje med gæsterne.

4 Spis fisk i La Marina
Brug aftenen i den nye del af Ibiza By, La Marina, hvor du kan nyde forskellige udgaver af Middelhavets frugter. Mange af byens små fiskerhuse er i dag forvandlet til butikker, restauranter og caféer, hvor du kan gå på opdagelse efter lokalt kunsthåndværk, når mætte maver skal gås væk.

Gå efter den særlige ibicenske mode, moda adlib, som består af en elegant skødesløshed med lette og luftige naturmaterialer. Og så kan du finde alt, hvad der hører til af accessories og sko.

Vær opmærksom på, at der om dagen godt kan være en dagen-derpå-stemning i gaderne, inden byen rigtigt vågner op.

Annonce:

5 Fest på Pacha
Når klokken slår dansetid, kan I lægge vejen forbi havnemolen i nordhavnen på vejen ud mod Talamanca-stranden. Her ligger nemlig et af verdens bedste diskoteker, vil nogen nok mene. Pacha, der har to kirsebær som logo, har plads til 3000 personer i et væld af forskellige afdelinger med hver sit kendetegn; selv spansk pop kan du danse til.

Om sommeren tiltrækker Pacha de bedste dj’s – og folk betaler gerne flere hundrede kroner for at komme ind at høre dem, ja, nogle endda flere tusinde kroner for et bord på vip-balkonen.

Men Pacha er meget mere end en natklub. Klubben sælger også merchandise med de berømte kirsebær på, arrangerer sejlture, og driver El Hotel Pacha lige over for Pacha-klubben. Her serveres morgenmaden, når klubgæsterne kommer til live op ad dagen.

Av. 8 de Agost.

El Hotel Pacha: C. Historiador Joan Marí Cardona 3

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: