Annonce:
Annonce:

Fem fantastiske museer i Europa

Gå på opdagelse: Er du en af dem, der kan bruge flere timer på at nørde detaljer på alskens museer, hvor historiens vingesus eller kunstens farver får inspirationen til at gro i kroppen? Så er det en god idé at læse med her

British Museum rummer mere end otte millioner udstillingsgenstande. Arkivfoto: Nicolas Lysandrou/Unsplash
British Museum rummer mere end otte millioner udstillingsgenstande. Arkivfoto: Nicolas Lysandrou/Unsplash
Annonce:
Følg Ferie

Stranden kan være et hyperskønt sted at samle konkylier og D-vitamin - og den egner sig også glimrende til et lille bad.

Men den er for eksempel ikke så sørens stimulerende for de små grå.

Så er du sådan én, der egentlig hellere vil nyde historiens blidt blafrende vingesus, end strandens altid stive kuling, er her en håndfuld af de allerbedste museer i Europa.

 

1. Louvre

Det er nok ikke nogen overraskelse, at det famøse Louvre i Paris rammer denne liste - og det er der rigtig god grund til.

Museet har over 300.000 udstillingsgenstande, hvoraf omkring de 35.000 er til offentlig skue.

Det mest kendte er Leonardo Da Vincis 'Mona Lisa' som de fleste kender, og det får da også millioner af turister til museet hvert eneste år. Men det verdenskendte maleri er langtfra alt, Louvre har at byde på.

Med alt fra artefakter fra det gamle Grækenland til Romerriget og Orienten, er det stort set umuligt at se hele museet på en enkelt dag.

Udover de mange udstillinger er selve arkitekturen på Louvre alene værd at komme for. Med et storslået miks af romersk, græsk og renæssancearkitektur bliver man nærmest fortryllet, når man går på de lange smukke gange mellem de forskellige afdelinger på museet.

Køber man en entrébillet i døren til museet, koster det 15 euro svarende til omkring 115 danske kroner.

Arkivfoto: Colourbox

 

2. Copernicus Science Centre

Er man på besøg i Polens hovedstad Warszawa, er det helt og aldeles oplagt at svinge forbi Copernicus Science Centre.

Museet er et af Europas største videnskabsmuseer, og med mere end 400 forskellige installationer giver det dig som besøgende rig mulighed for at eksperimentere med alt fra naturvidenskab til musik.

Samtidig giver det en indsigt i fremtidens mennesker, teknologi og ikke mindst den medicin, der potentielt kan blive menneskehedens redningskrans.

Går man op i klimaet er en hel udstilling dedikeret til netop dette, hvor udstillingen ved hjælp af videnskaben forsøger at finde løsninger på den globale opvarmning og meget mere.

Du skal heller ikke grave dybt i lommerne, for du kan få adgang til hele museet for den nette sum af 60 kroner for en voksen.

Arkivfoto: Copernicus Science Centre

 

3. Verkehrshaus

I den schweiziske by Lucerne finder du Verkehrshaus, som meget fortjent er Schweiz’ mest populære museum. Med både inden- og udendørsaktiviteter er målgruppen primært børn, men voksne vil bestemt ikke kede sig.

Museets fokusområde er som udgangspunkt transport, hvor man kan lære alt om fly, både, biler og tog.

Man har har gjort op med den klassiske ‘artefakt i montre’-udstilling og i stedet gjort oplevelsen til en aktiv en af slagsen, hvor man selv får lov at røre og føle de forskellige transportmidler og virkelig få en fornemmelse af, hvordan teknologien virker og har udviklet sig.

Desuden har museet et 360-graders planetarium, hvor man kan komme med på en virtuel rejse ud i det uendelige univers. Samtidig huser museet en udstilling, der viser hvordan schweizisk chokolade bliver til - lige fra høsten af kakaobønner i Ghana til den industrielle indpakning i Europa.

Et dagspas til samtlige udstillinger for en voksen koster lige omkring 400 kroner. Dog er det billigere, hvis man køber gruppebilletter.

Arkivfoto: Verkehrhaus

 

4. Vasa Museum

Meget kan man sige om vores naboer i øst, men de har et af kontinentets bedste museer.

På øen Djurgården i Stockholm finder du Vasa Museum, der blandt andet er kendt for at have et stort set intakt krigsskib fra 1600-tallet stående indendørs.

Skibet, der har 64 kanoner, sank i 1628 på dets jomfrurejse i Stockholm havn og lå begravet i mudder i 333 år, før det i 1961 blev bjerget og kom på Vasa Museum.

Oplevelsen af at se et så storslået krigsskib, der er så gammelt og stadig velbevaret, giver et indblik i, hvordan vi i Skandinavien levede og byggede skibe for næsten 400 år siden.

Rundt om skibet er diverse artefakter fra tiden samt en biograf, der fortæller hele historien.

Er man under 18 år er det gratis at besøge museet. Er man derimod over 18 år, koster det 170 svenske kroner i entré, svarende til 116 danske kroner.

Arkivfoto: Matej Kastelic

 

5. The British Museum

I hjertet af London ligger The British Museum. Med sin græskinspirerede byggestil byder museet dig velkommen med en følelse af, at historien venter lige rundt om hjørnet - og når du først kommer ind, bliver du ikke skuffet.

Museet er dedikeret til menneskets historie, og kultur, og med over otte millioner udstillingsgenstande har The British Museum en af verdens største samlinger af alt fra redskaber fra stenalderen, over gamle artefakter fra Egypten til museumsgenstande som sværd og statuer fra Romerriget.

Med andre ord er der noget for enhver smag, og du kan være helt sikker på både at være klogere og mere inspireret, når du forlader museet.

Det er helt og aldeles gratis at besøge museet for alle, og det betyder også, at der typisk kommer mange gæster i løbet af en dag. Derfor anbefaler museet, at man bestiller entrébilletter i forvejen.

Arkivfoto: Colourbox


Kom med ned i dybet: Forladte tunneler under New York

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: