Fire fantastiske bounty-drinks

At slænge sig på verdens bedste kridhvide bounty-strande kræver mere end et strandhåndklæde og en god solcreme – det kræver drinks!

En Hawaiian Sea Breeze. Foto: Flickr/Stewart Butterfield
En Hawaiian Sea Breeze. Foto: Flickr/Stewart Butterfield

Hawaiian Sea Breeze – Hawaii

Alene navnet, Hawaiian Sea Breeze, lyder eksotisk, og drinken komplementerer da også det tropiske klima på Hawaii perfekt.

Den er fyldt med frisk frugt og frugtjuice, som gør den både sød og forfriskende. Sea Breeze-cocktailen består af vodka, tranebærjuice og enten grapefrugtjuice eller ananasjuice, som shakes til en luftig drink og serveres i et højt glas – eller på ægte eksotisk manér i en ananas med sugerør og pynt, som matcher din hawaii-krans om halsen.

 

Singapore Sling – Singapore

Foto: Flickr/Byrion Smith
Foto: Flickr/Byrion Smith
 

Den gin-baserede cocktail, Singapore Sling, er opfundet tilbage i begyndelsen af 1900-tallet af en bartender på Long Bar på det famøse Raffles Hotel i Singapore.

Drinken består af gin, Benedictine, ananasjuice og Cherre Heering.

Den har en karakteristisk rød farve og skum på toppen, hvilket oprindeligt betød, at det var en drink, kun kvinder drak.

I dag nyder begge køn den røde drink – og allerhelst under de kølende faner i 'The Long Bar' på Raffles Hotel.

 

Coconut Arrack – Sri Lanka

Foto: Flickr/GO_Holiday
Foto: Flickr/GO_Holiday
 

Coconut Arrack er en alkohol, som er produceret og gæret på udtræk fra blomster fra kokospalmer og smager som en mellemting mellem rom og whisky.

Det er Sri Lankas nationaldrink, og på øen er de verdens største producent af lige præcis denne form for arrack.

Mange srilankanere drikker den med lidt vand i – men du kan også få den serveret med gingerbeer og knust is, der gør den mere læskende og mindre skarp i smagen.

 

Caipirinha – Brasilien

Foto: Flickr/David Schiersner
Foto: Flickr/David Schiersner
 

Du kan umuligt besøge de brasilianske strande uden at drikke landets nationaldrink, Caipirinha. Drikken laves med den brasilianske Cachaca, en romlignende brændevin lavet på saften fra sukkerrør, og serveres i et glas med is, limesaft og sukker. Den blev opfundet i begyndelsen af 1900-tallet, som en kur mod den spanske syge - dog serveret med honning i stedet for sukker og tilsat godt med hvidløg.

I dag er hvidløg byttet ud med knust is – som gør smagsoplevelsen noget bedre.

3 kommentarer
Vis kommentarer