Annonce:
Annonce:

Flybilletter revet væk: Rekordmange danskere vil til Oktoberfest

Det har kløet i danskernes fingre efter at drikke øl, socialisere og høre høj musik. Et rekordhøjt antal danskere vil nemlig til Oktoberfest i München

Annonce:
Følg Ferie

Den første danske festivalsommer i tre år er veloverstået, og nu har danskerne tilsyneladende fået smag for øltelte og feststemning. Danskerne har nemlig allerede udset sig den næste store festlighed - nemlig Oktoberfesten i den sydtyske storby München,

Tal over flysøgninger til München på rejsesøgemaskinen Momondo viser nemlig, at interessen for den store tyske begivenhed er større end før pandemien med en stigning på 22 procent sammenlignet med samme periode i 2019.

- Når sommeren går på hæld, begynder mange at tænke over den næste feriedestination. I år kan vi se, at danskerne generelt har stor interesse for München i den periode, hvor oktoberfesten finder sted. Endda i højere grad end sidste gang, festivalen blev afholdt i 2019, siger Per Christiansen, der er Momondos danske talsperson.

Arkivfoto: Shutterstock
Arkivfoto: Shutterstock
 

Annonce:

Syv millioner liter øl
I snit besøger seks millioner mennesker Oktoberfesten hvert år, hvor de drikker omkring syv millioner liter øl i løbet af de 16 dage, som festivalen varer. De fleste øl drikkes i de 38 øltelte, og det største øltelt kan rumme 11.000 gæster.

Oktoberfesten løber af stablen 17. september og slutter 3. oktober i år. Det bliver således den 187. Oktoberfest.

Peter Viereck er én af de tusindvis af danskere, der hvert år drager mod den populære Oktoberfest. Han skønner at have deltaget i omkring 30 Oktoberfester gennem årene. Han tror, at danskerne, ligesom ham selv, har savnet livet før corona, heriblandt Oktoberfesterne, og det er én af årsagerne til, at flybilletterne bliver revet væk.

- Jeg har aldrig oplevet noget, som kommer i nærheden af Oktoberfesten. Man møder mennesker fra hele verden, og stemningen i teltene er absolut fantastisk. Der er yderst sjældent ballade, og folk kommer med godt humør. Hvis man ikke allerede har oplevet Oktoberfesten, så er min klare anbefaling at prøve det mindst én gang, siger han.

Værd at vide om Oktoberfesten

  • Oktoberfesten starter 17. september og slutter 3. oktober i år. Der er åbent fra kl. 10-22.30.

  • Man skal ikke betale for entré i Oktoberfesten, og det koster ej heller noget at komme ind i ølteltene. Det er dog en god idé at komme tidligt på dagen, da de hurtigt bliver fyldt op. Når det sker, bliver der ikke lukket flere gæster ind.

Foto: Christof Stache/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Christof Stache/AFP/Ritzau Scanpix
 

  • Der er 17 store øltelte og 21 små telte på pladsen. Man kan vælge at reservere et bord i et af teltene, men det skal man have gjort før afrejse.

  • Der er aktiviteter til alle – også til familier med børn. Der er for eksempel forskellige børnetelte, forlystelser og underholdning til børn.

  • Man må ikke ryge ved øludskænkningssteder eller restauranter. Hvis man gør det alligevel, bliver ølhanen lukket for vedkommende.

  • Næste år foregår Oktoberfesten fra 16. september til 3. oktober.

Annonce:

Næsten udsolgt
Peter Viereck har bestilt sin rejse gennem det danske rejsebureau Herreture, der år efter år arrangerer ture til Oktoberfesten. Rejsebureauet fortæller, at det har været ude i meget god tid med booking af flybilletter, så derfor har det ikke oplevet problemer med flybilletter eller bordreservationer i år.

Spørger man Oktoberfesten selv, kan den bekræfte til Ekstra Bladet, at danskernes interesse har været særlig stor i år, og at man generelt skal skynde sig at reservere bord, hvis man ønsker det, for der er nemlig snart udsolgt i alle telte.

For Peter Viereck tyder det på, at Oktoberfesten kommer til at være som inden corona, og det glæder ham.

- Jeg forventer nogle gode dage i München med venner, og vi skal synge og danse til en masse fed, tysk og international musik, og vi skal selvfølgelig drikke det gode øl, siger Peter Viereck.

Arkivfoto: Felix H'rhager/dpa/SP/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Felix H'rhager/dpa/SP/Ritzau Scanpix
 

Søgninger femdoblet
Det er ikke kun flybilletter til Oktoberfesten, der er rift om. Det ser generelt ud til, at Tyskland er et yderst populært rejsemål blandt danskerne i år, og interessen bliver kun ved med at stige.

Annonce:

Danskernes søgninger på flybilletter til tyske lufthavne er steget med imponerende 241 procent i år sammenholdt med 2019. Det gør Tyskland til det niende mest søgte flyrejsemål i Danmark i år.

Når det kommer til de tyske hoteller, er danskernes søgninger steget med hele 480 procent. Det placerer Tyskland helt oppe på en andenplads over mest søgte hoteldestinationer blandt danskerne i år.

- Tyskland er en absolut feriefavorit for danskerne, som ikke ser ud til at miste interessen foreløbig. Landet tilbyder både spændende storbyer og smuk landlig idyl, siger Per Christiansen, talsperson hos Momondo.

Fem festlige facts om Oktoberfesten

1. Kun øl fra München bliver solgt under Oktoberfesten, og den har en alkoholprocent på cirka seks procent.

2. De lokale kalder det ikke for Oktoberfest. I stedet kalder de festen for ’Wies’n’ opkaldt efter den åbne plads ’Theresenwiese’, hvor Oktoberfesten bliver afholdt hvert år.

3. Albert Einstein har faktisk arbejdet på Oktoberfest. Da han var 17 år gammel, hjalp han med at skrue elpærer i ølteltenes lamper.

Münchens borgmester på arbejde - overvåget af delstatspræsidenten for Bayern. Foto: Andreas Gebert/Ritzau Scanpix
Münchens borgmester på arbejde - overvåget af delstatspræsidenten for Bayern. Foto: Andreas Gebert/Ritzau Scanpix
 

4. Oktoberfesten starter bogstavelig talt med et brag. Den første dag kl. 12.00 lyder der nemlig en kanonsalut, efterfulgt af Münchens borgmester, der tapper den første fadøl med råbet ’O'zapft is'!’, som betyder ’Øllet er tappet!’ på bayersk dialekt.

Teknisk set må man ikke begynde at drikke før denne bekendtgørelse.

5. Hvert år får mellem 600-800 festivalgæster alkoholforgiftning, og sundhedspersonalet i Røde Kors-teltet på festivalpladsen tilser cirka 6000 mennesker.


Alkoholfrie øl er blevet væsentligt bedre de sidste år - men kan de overbevise Ekstra Bladets gæsteanmelder, kendiskokken Casper Sobczyk?

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: