Annonce:
Annonce:

Frygter du terror på ferien? Her er dine rettigheder

Selvom Udenrigsministeriet vurderer, at der er 'stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet', så er der ikke noget at gøre rent juridisk, hvis man har fortrudt sin kommende Tyrkiet-rejse

Voldsomme scener i Atatürk Lufthavn tirsdag aften - se og hør mere om angrebet her og læs, hvordan du bør forholde dig, hvis du skal til Tyrkiet inden for den nærmeste fremtid, nedenfor.
Annonce:
Følg Ferie

Terrorangrebet i Istanbuls lufthavn har utvivlsomt skabt frygt blandt flere af de danskere, som i den kommende tid skal rejse til Tyrkiet.

Men hvad er deres rettigheder egentligt, hvis nogle af dem fortryder grundet terror-frygt?

Ifølge Forbrugerrådet Tænks vicedirektør Vagn Jelsøe afhænger det fuldstændig af Udenrigsministeriets rejseanbefaling.

- Hvis de ikke fraråder, så har man ikke ret til at være nervøs så at sige rent juridisk. Så er den rejsekontrakt, som man har lavet med flyselskabet, ikke påvirket af, at man er nervøs over noget, man har læst i avisen, siger han til Ekstra Bladet.

Chokerende video: Jagter terrorist - så eksploderer bomben

'Stor risiko for terror'

Annonce:

Og selvom de danske myndigheder i deres rejsevejledning skriver, at 'der er en stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet, herunder mod turister og andre rejsende', så fraråder man ikke decideret danskere at rejse derned. Derfor har man ikke krav på at få penge tilbage eller en ny rejse, hvis man indenfor den kommende tid skal til Tyrkiet.

Han opfordrer dog stadig de danskere, som er nervøse forud for deres rejse, at tage kontakt til deres rejseselskab.

- Rejsebureauet kan heller ikke være tilfreds med urolige kunder, så selvfølgelig kan man appellere til dem. Og jeg vil da opfordre selskaberne til at vise noget konduite over dem, der er nervøse, men rent juridisk er der ikke noget at komme efter.

Skrækindjagende øjenvidneberetninger: - Der var blod og kropsdele overalt

Godt råd

Han giver dog et råd, hvis man vil tage kontakt til sit rejseselskab:

- Chancerne for at komme igennem med et forslag om at sende én et andet sted hen i verden frem for at få pengene tilbage, er formentlig større.

Hvis Udenrigsministeriet havde ændret sin anbefaling til at fraråde rejser til Tyrkiet, så havde man kunne få alle sine penge tilbage i henhold til pakkerejseloven.

Annonce:

Den siger, at du kan afbestille en pakkerejse, hvis der inden for et tidsrum af 14 dage før pakkerejsen opstår krigshandlinger, naturkatastrofer, livsfarlige smitsomme sygdomme eller lignende begivenheder. 

Læs mere om det her på Forbrugerrådets hjemmeside.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: