Her kan du holde flydende ferie

Rejs mod flydende hytter, og nyd en ferie med vand, vand og vand

Le Méridien-resortet på Bora Bora. Foto: Flickr/Sergio Calleja
Le Méridien-resortet på Bora Bora. Foto: Flickr/Sergio Calleja

Le Mèridien – Bora Bora

Gemt væk midt i Stillehavet mellem Sydamerika og Australien ligger den lille ø Bora Bora. Øen Bora Bora blev først opdaget i 1722 af hollandske Jacob Roggeveen.

Under Anden Verdenskrig brugte amerikanske styrker øen som base. Det var også amerikanerne, der under krigen anlagde den landningsbane, der gør, at turister kan besøge øen i dag.

Bora Bora er en ø omkranset af lange sandbanker. På en af de kridhvide sandbanker ligger resort Le Méridien. Henover det stille vand ligger de små bungalows, der bliver holdt sammen af et stisystem og tilsammen danner en oase omkring stranden. Hytternes tag er belagt med siv, mens deres gulve er lavet af glas, så du kan kigge direkte ned i det azurblå hav.

Resortet byder på mange forskellige aktiviteter. Du kan således prøve kræfter med kajakroning, jetski, paraglidning samt fodring af hajer og rokker. Hvis du kan lide at snorkle, er Bora Bora også stedet for dig. På hjemmesiden Trip Advisor står brugerne således i kø for at rose Bora Bora for dens flotte koralrev med ligeså flotte fisk.

Rejsen dertil
Fra Billund Lufthavn ligger den billigste rejse på ca. 16.000 kr. Her skal du over både Paris, Los Angeles og Papeete, Tahiti for at komme til Bora Bora. Udrejsen tager 60 timer, mens du kan komme hjem på 33 timer.

Hvis du vil flyve fra Københavns Lufthavn, skal du også flyve over Paris, Los Angeles og Papeete for at komme til Bora Bora. Det tager 60 timer ud og 33 timer hjem. Prisen ligger ned til 17.000 kr.

Se også: Bidt af edderkop på fly: Tæt på at miste benet  

Vinpearl Luxury Nha Trang – Nha Trang (Vietnam)

Foto: Flickr/James Kieran Nguyen
Foto: Flickr/James Kieran Nguyen
 

Placeret over farverige koraller i Det Caribiske Hav ligger Punta Caracol Aqua Lodge.

Resortet ligger i bunden af en grøn bugt på den private ø Hon Mieu. Dette hotel er centreret om dets ekstravagante 3000 m2 store swimmingpool med palmer langs poolkanten. Hotellet består af 84 villaer, som alle ligger placeret langs kysten.

Hotellet tilbyder wellness og massage i små hytter, der ligger på vandet. Hytterne kan lejes privat, så du får en skræddersyet behandling. Hvis det bliver for dyrt, kan man i stedet kaste sig ud i nogle af de andre muligheder, hotellet tilbyder. Du kan både spille golf, tennis og pool og dyrke fitness på hotellet.

Rejsen dertil
Vil du flyve fra Billund Lufthavn til Nha Trangs lufthavn Cam Ranh, så koster det mindst 6.700 kr t/r. Det er med to mellemlandinger - en i Amsterdam og en i Guangzhou.

Det tager cirka 23 timer hver vej.

Med China Southern Airlines kan du fra Københavns Lufthavn rejse via Amsterdam og Guangzhou til Nha Trangs lufthavn, Cam Ranh. Det tager 23 timer ud og hjem fra København. Ved China Southern Airlines koster det 5900 kr.

På ved mod toppen af rustjebanen The Voyage i Holiday World forlystelsesparken i Indiana stillede Austin Crecelius det helt store spørgsmål. (Foto: Austin Crecelius) Ferie - 29. sep. 2015 - kl. 15:58 TV: Han frier i rutsjebane – og så går det nedad  

Float House River Kwai – Kanchanaburi (Thailand)

Foto: Flickr/Kathy
Foto: Flickr/Kathy
 

I den thailandske regnskov, ved bredden af Kwai-floden i den thailandske provins Kanchanaburi ligger resortet Float House River Kwai. Her ligger 26 junglevillaer.

De er lavet af bambus og teaktræ, udstyret med balkoner og moler med direkte adgang til vandet. Villaerne ligger så tæt forbundet med hinanden, at man ikke kan lade være med at tænke på et dansk rækkehuskvarter.

Som husbåde ved Christianshavn ligger villaerne i vandet og vugger i takt med bølgerne, så her stopper sammenligningerne med Danmark også.

Her i regnskoven kan du både ride på elefanter, tage på kanotur ned ad floden eller køre mountainbike i den vilde natur. Hvis du er mere til det kulturelle, er der også mulighed for det. Du kan vælge at tage på besøg i den lokale Mon-landsby eller tage et smut forbi Mon-templet, der med sin karakteristiske thailandske arkitektur er et besøg værd.

Rejsen dertil
Fra Billund Lufthavn kan du komme med Lufthansa til Bangkok.

En tur/returbillet koster omkring 5.000 kr. Der er en rejsetid til Bangkok på 14 timer, mens det tager 16 timer hjem.

Undervejs skal du mellemlande i Frankfurt.

Du kan flyve fra Københavns Lufthavn til Bangkok med Emirates. Med en mellemlanding i Dubai tager det 16 timer hver vej. Det koster ca. 4.000 kr for en tur/returbillet.

Fra Bangkok er der 123 km. til Kanchanaburi.

Se også: Amerikansk model taber sit kæreste eje i vandet – delfin henter det  

Likuliku Lagoon Resort – Fiji

Foto: Flickr-Roderick Eime
Foto: Flickr-Roderick Eime
 

På den lille ø, Maolo, ikke langt fra Nadi Lufthavn på Fiji, ligger resortet Likuliku. Otte bungalows på vandet danner formation som en glad mund i det krystalklare vand. Hytterne er bygget i lokalt træ og er inspireret af traditionelt fijisk design.

Likuliku tilbyder mange forskellige aktiviteter. Du kan tage på tur til den nærtliggende ø Modriki. Her erfilmen ’Cast Away’ optaget, så hvis du vil lege Tom Hanks, har du alle muligheder for det her.

I modsætning til den strandede Tom Hanks har du dog andre muligheder end at spille med din volleyball Wilson. Fiji er nemlig fuld af muligheder for at have en actionpakket ferie. Du kan stå på jetski eller windsurfe. Eller, hvis du hellere vil have ro på, vælge at få en wellnessbehandling i hotellets spa.

Når sulten melder sig, er der rig mulighed for at smage på de lokale retter. Køkkenet specialiserer sig således i retter med de lokale fisk og skaldyr og tilbereder maden fiji-style.

Rejsen dertil
Fra Billund Lufthavn kan du komme til Nadi Lufthavn fra ned til 10.500 kr. tur/retur.

Det tager 26 timer at komme dertil, men 48 timer at komme hjem igen.

Der er stop i både Amsterdam og Seoul undervejs.

Køber du din t/r flybillet fra Københavns Lufthavn, kan du få den fra 10.000 kr.

Korean Air flyver dig til Fiji over Amsterdam og Seoul.

Det tager omkring 27 timer at komme dertil, mens hjemrejsen tager ca. 47 timer.

Se også: Masser af sjov i efteråret  

Gili Lankanfushi – Maldiverne

Foto: Flickr/Simos_sees
Foto: Flickr/Simos_sees
 

Ved koral-øen Lankanfushi ligger det femstjernede resort Gili Lankanfushi. Resortet ligger på vandet og er bygget op af flere store bungalows, der mest af alt minder om eksotiske villaer. Hver villa har privat soldæk med direkte adgang til havet og en rutsjebane, der fører ned i det lune vand.

Derudover er der placeret en hængekøje et par meter ude over vandet. De fleste bungalows kan man gå til via en gangbro, dog ligger et par hytter så langt ude, at man må tage båd.

Til gengæld får du mere privatliv og en anden oplevelse ud af en sådan hytte. Resortet har en imponerende rating på 5.0 (skala 0.0-5.0) i gennemsnit blandt de 1.112 Trip Advisor-brugere, der har anmeldt stedet på hjemmesiden. Maldiverne er kendt for de mange flotte koralrev omkring øen. Så hvis du overvejer at tage på dykkerferie, så er Maldiverne et oplagt sted at tage hen.

Rejsen dertil
Du kan komme fra Billund med Turkish Airlines til Maldiverne over Istanbul for 5500 kr. t/r. Det tager ca. 17 timer hver vej.

Fra København koster en flybillet til Maldiverne 5200 kr. t/r med Qatar Airways. Du skal mellemlande i Doha. Det tager 12 timer ud og 14 timer hjem.

4 kommentarer
Vis kommentarer