Her lejer danskerne feriebolig

Kroatien, Frankrig og Italien er blandt de mest populære rejsemål, når danskerne lejer en feriebolig i udlandet

En hus i Toscana står højt på mange danskeres ønskeseddel, når vi lejer feriebolig i udlandet. Foto: Flickr/Alex Proimos
En hus i Toscana står højt på mange danskeres ønskeseddel, når vi lejer feriebolig i udlandet. Foto: Flickr/Alex Proimos

Drømmen om at bo i en villa i Toscanas bakkede landskab tiltrækker hvert år mange danskere til den italienske sommervarme.

Det er blot en af årsagerne til, at flere og flere danskere vælger at leje en feriebolig i udlandet frem for at bo på hotel.

Det er især Sydeuropas behagelige klima, der er eftertragtet blandt danskere, og en ferie i en lejet bolig er ofte kombineret med en bil – enten en lejet eller familiens egen.

- De populære destinationer er især Kroatien, Frankrig og Italien.

- Mange har en drøm om, at de skal prøve at bo i et hus på landet i Toscana, besøge små byer og spise god mad, siger Jan Haapanen, adm. direktør i Novasol, der udlejer ferieboliger i udlandet.

Spanien er også blandt de populære destinationer for danskere, der lejer en feriebolig i udlandet.

Fælles er, at landene ligger inden for køreafstand, og du er næsten garanteret solskin i sommerferien.

- Kroatien har taget en stor del af markedet. Landet er gået fra at være et gammelt østblok-land til et land, der ved, hvad service er.

- Det er billigt, og du vil typisk kunne få en større bolig her end i Frankrig til de samme penge. Der er blevet renoveret og bygget mange nye boliger i Kroatien, så stederne har et godt køkken, aircondition og andre standardting, som danskerne forventer i en feriebolig, siger Peter Anker Jensen, der er direktør i Friferie, som også udlejer ferieboliger.

Mange muligheder
Udlejningsfirmaerne har boliger fordelt over hele Europa, så der er også noget til dem, der er interesseret i at prøve noget nyt:

- Vi er lige begyndt at leje huse ud i Portugal, og vi har huse i Albanien til dem, der gerne vil prøve noget anderledes, siger Jan Haapanen.

Det er dog ikke kun destinationer i Sydeuropa, der er efterspurgte, når danskerne lejer ferieboliger.

- Der er generelt en trend rettet mod Tyskland, fordi folk gerne vil prøve noget nyt med f.eks. besøg i de gamle hansestæder som Lübeck, Hamborg og Rostock, fortæller Jan Haapanen.

Han peger på, at det især er rejsevante personer, der gerne selv vil bestemme over tiden, som vælger at leje en feriebolig.

En del af dem er børnefamilier, der sparer penge ved at lave et måltid selv i huset.

- Hvis man bor i feriebolig, køber man typisk maden i supermarkedet og tilbereder måske aftensmaden selv et par aftener, hvor man tænder op i grillen eller pizzaovnen.

- Du skal ikke betale avance på den vin, du køber, og du kan blande dine egne drinks i stedet for at betale overpris på et hotel. Friheden ved at have sin egen bolig med køkken og have er med til at gøre ferieboligerne populære.

Det gør også, at forældrene kan slappe af, mens børnene leger lidt for dem selv.

- Folk vælger at leje en feriebolig, fordi de vil have friheden ved at have egen bolig. Hvis man f.eks. bor på syvende etage på et hotel med balkon ind mod baggården, kan man ikke gøre så meget, hvis ens børn er trætte. Hvis man derimod har lejet et rækkehus, kan man slappe af, mens ungerne leger, siger Peter Anker Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere