Annonce:
Annonce:

Hovedstad har det hele

Tvillingetårne, hængebroer og regnskove: Skyskrabere, historiske bygninger, grønne parker og kulturelle områder. Det finder du blandt andet i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur. Her får du en række oplevelser serveret, som du bør skrive på din to-do-liste, når du besøger metropolen

Foto: Sophie Schou Jensen
Foto: Sophie Schou Jensen
Annonce:
Følg Ferie

Ved første øjekast synes Malaysias største by, Kuala Lumpur, moderne med en betagende skyline med tårnhøje skyskrabere, store shoppingcentre og et velfungerende metrosystem.

Men mellem de polerede bygninger gemmer sig også masser af kultur og historie, som du kan gå på opdagelse i.

Her guider vi dig igennem en række oplevelser, som du ikke må gå glip af, når du besøger metropolen.

 

Se nogle af verdens højeste skyskrabere

De kan ses fra flere af Kuala Lumpurs hjørner. Tvillingetårnene Petronas Towers var med deres 451,9 meter verdens højeste, da de åbnede i 1999. Nu er de på en 21. plads.

Skyskraberne rummer shoppingcenteret Suria KLCC på de nederste etager. Du kan også komme op i toppen, hvorfra du har udsigt over byen.

Blandt andet til det grønne åndehul, KLCC Park, som har fine oaser, springvand, der skyder vand op i 42 meters højde under vandshows, og en menneskeskabt sø.

Når du slentrer rundt i byen, kan du ikke undgå at få øje på byens nyeste skyskraber. Nemlig Merkeda 118. Med 118 etager og en højde på 678,9 meter er det den næsthøjeste bygning i verden.

Foto: Sophie Schou Jensen

 

Udforsk regnskoven i hjertet af metropolen

I hjertet af Malaysias hovedstad ligger et lille stykke bevaret regnskov, hvor du kan gå fra hængebro til hængebro, som sammenlagt er 200 meter lange.

Du kan gå i junglens trætoppe helt uden en guide, ligesom du også kan udforske parken til fods uden en guide. Parken går under navnet KL Forest Eco Park.

Faktisk indeholder storbyen en række grønne oaser, hvor du kan tage et hvil fra byens hektiske trafik.

Udover regnskoven og KLCC Park ved tvillingetårnene bør du tage forbi den smukke botaniske have Perdana Botanical Garden, der er mere end 90 hektar stor, og både er byens første og største park.

Her kan du også møde alt fra aber til hjorte, som bor i parken.

Foto: Sophie Schou Jensen

Se de religiøse grotter

En 42 meter høj, guldmalet statue af den indiske gud Murugan og en trappe med 272 trappetrin møder dig hos Batu Caves, som ligger nær Kuala Lumpurs centrum.

Trappetrinene er malet i alle regnbuens farver og fører op til en 400 millioner år gammel kalkstensgrotte, hvor selve hindu-helligdommen findes.

De religiøse grotter er en stor turistattraktion, men de bliver også besøgt af religiøse.

Du kan også gå på opdagelse i de nærliggende grotter og spise lokale lækkerier fra boderne, som står foran Batu Caves. For at komme til grotterne kan du hoppe på en bus eller et tog fra byens centrum.

Foto: Sophie Schou Jensen

 

Besøg disse hippe områder

Et af de mest populære områder i Kuala Lumpur er Bukit Bintang, som er centrum for byens underholdning, shopping, restauranter og barer.

Gaden Jalan Alor bliver om aftenen forvandlet til et af de bedste madsteder i Kuala Lumpur. Hvis du vil feste, bør du lægge vejen forbi festgaden Changkat.

Om dagen kan du gå på skattejagt efter smukke kunstværker i Bukit Bintangs farverige gader. Begynd på Jalan Rembia, og gå mod 63 Changkat Bukit Bintang.

Et andet område, du bør udforske, er Bangsa. Her ligger de hyggelige og hippe caféer som perler på en snor. Det er et must at gå forbi de såkaldte AWP-haller, som huser smarte butikker, friskbrygget kaffe, vin i lange baner og italiensk mad på de hyggelige restauranter.

Foto: Sophie Schou Jensen

 

Gå ikke glip af China Town og Little India

Det er et must at besøge China Town – særligt gaden Petaling street. Her kan du for en slik mæske dig i kinesiske lækkerier fra gadekøkkenerne, mens du sidder på en rød plastikstol, men du kan også gå på den ene hippe café og bar efter den anden.

Du finder også hundredvis af små butikker og boder, som sælger alt fra kopivarer til souvenirs til billige priser.

Det er også en oplevelse at gå igennem Little India i Brickfields, hvor byens mange indere bor. Her bliver du mødt af farverige bygninger, alverdens dufte, smage og indisk musik, som strømmer ud af højtalerne.

Foto: Sophie Schou Jensen


Sukker du efter sol,
og må det meget gerne være billigt? Kom med sydpå for under 2000 kroner lige her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: