Hvor skal vi hen, du? - De fedeste ferier i 2017

’Turen Går Til’ har lavet en liste med nøje udvalgte anbefalinger til rejsemål, der er særligt interessante for danske rejsende i 2017

Foto: Tom Nørgaard
Foto: Tom Nørgaard

Kroatien

Da republikkerne i det tidligere Jugoslavien gik hver til sit, var der ikke udsigt til, at dette hjørne af Sydøsteuropa ville blive et nyt, stort turistmål. Men EU-landene Slovenien og især Kroatien har vist vejen, og de seneste år er også Bosnien, Serbien og Montenegro blevet tilgængelige med nye flyruter. Alle disse lande kan også nemt opleves på fire hjul – og på én og samme tur.

Kroatien er af indlysende årsager Balkanhalvøens mest attraktive feriedestination. Med en kystlinje på over6.000 km og et øhav der tæller mere end 1.000 øer, er der rigtig mange gode strande og badebyer. Ikke mindst langs Makarska-Rivieraen der ligger mellem verdensarvsbyerne Split og Dubrovnik, to byer der begge fungerer som location for den actionmættede HBO-serie, Game of Thrones.

Foruden smukke kystbyer og spændende kulturhistorie trækker de meget tørre og solsikre somre og Europas reneste badevand stadig flere gæster til.

* * *

De vestindiske øer

Foto: Martin Thomas
Foto: Martin Thomas
 

De Vestindiske Øer omfatter bl.a. det tidligere Dansk Vestindien med Sankt Croix, Sankt Thomas, Sankt John og lille Buck Island – øer som der er kommet fornyet interesse for efter at flere rejsearrangører er begyndt at arrangere ture hertil.

Udover at kunne snorkle med farverige fisk ved Coki Beach, gå på opdagelse i naturen på Sankt John, folde håndklædet ud ved Trunk Bay og nyde Caribiens smukkeste tropestrande, er der på øerne også mulighed for at se og opleve de historiske bygninger fra den danske kolonitid.

Interessant uagtet hvad man eller synes om den del af Danmarkshistorien. Og i 2017 er det præcis 100 år siden, at Danmark solgte øerne for en slik.

Se også: Azorernes eksplosive hjørne

* * *

Grønland

Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto
Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto
 

Grønland er langt fra allemandseje. Det skyldes i høj grad de dyre flypriser og den besværlige infrastruktur, men det kan der blive lavet om på. Allerede nu er der mulighed for at komme til Nuuk for i underkanten af 8000 kroner. Vel er det en udskrivning, men med i prisen er fly t/r med Air Greenland, fire dages ophold samt overnatning på byens fornemste hotel, Hans Egede.

Overalt i Grønland får man oplevelser der er næret af storslået natur, og ganske langsomt har bl.a. amerikanske og kinesiske turister fået øjnene op for mulighederne. Grønland har momentum, Nordatlanten er eftertragtet som aldrig før og en tur rundt omkring i Nuuk og Godthåbsbugten er en glimrende smagsprøve. Er der mulighed for at forlænge turen, skal man selvfølgelig også sejle med kystskibet og opleve Diskobugten.

* * *

Japan

Foto: Marine Gastineau
Foto: Marine Gastineau
 

Det japanske køkken har gået sin sejrsgang over hele verden og manga og andre subkulturer har fundet mange fans udenfor landets egne grænser.

Japan blev som mange andre lande hårdt ramt af den globale finanskrise i 2008 og med det store jordskælv på Japans nordøstkyst i 2011 fik Japans økonomi sig endnu en rystetur, og det gik bl.a. hårdt ud over bilindustrien.

Japan er dog så småt ved at rejse sig, og verdens tredjestørste økonomi efter USA og Kina er værd at besøge for både maden, den moderne storby og de ældgamle skikke og traditioner.

Se også: Vamos a la Playa: Her er sommerens charterhits

* * *

USA på kryds og tværs

Foto: YinYang
Foto: YinYang
 

Giver det overhovedet mening at tale om ét USA? Landet er enormt. Det tredjestørste land i verden og det tredje folkerigeste. Ved første øjekast kan landet virke samlet og ensartet, men når man først begynder at rejse rundt, opdager man, at der er himmel til forskel, om man befinder sig i Alaska eller Rhode Island, i Detroit eller Austin.

Interessen for USA er ikke blevet mindre efter den intense dækning af et af historiens mærkeligste præsidentvalg, som på alle måder var med til at udstille den kompleksitet, som de 50 stater udgør. Måske er det i 2017, at man skulle tage den store tur på tværs af guds eget land?

Amerika er som bygget til bilen og opleves bedst på fire hjul. Her handler det ikke blot om at nå frem; det handler om selve rejsen. Det er på vejen eventyret opstår., hvor man kommer forbi bomuldsmarker, blue bonnets og burgerbarer, hvor vindheksene blæser, og bæltedyr krøller sig sammen i vejkanten sig sammen.

* * *

Vadehavet

Foto: Morten Langkilde/Polfoto
Foto: Morten Langkilde/Polfoto
 

Vadehavet er verdens største sammenhængende tidevandssystem og hjemsted for mere end 10.000 dyre- og plantearter – et enestående smukt område med marsk og diger og en lang række fine små øer og byer langs den 400 kilometer lange strækning fra Sønderjylland over Tyskland til Holland.

En del af Vadehavet er på UNESCOs liste over naturvidundere på liste med Great Barrier Reef i Australien, Grand Canyon i USA og Galapagosøerne i Stillehavet. Det gælder også den danske del af Vadehavet med Tøndermarsken, Rømø og Fanø.

Her venter store oplevelser med ridning på de store, brede strande, østersjagt og naturfænomenet sort sol.

* * *

Vietnam

Foto: Thomas Linder Kamure Thomsen
Foto: Thomas Linder Kamure Thomsen
 

Maden er også en af store attraktioner på rejsen i dette fascinerende sydøstasiatiske land. I 2017 åbnes der op for charterrejser hertil, og så bliver det endnu mere tilgængeligt. Foruden maden er det den smukke hovedstad Hanoi der trækker med flotte byhuse og fransk kolonitidsstil, mens der på landet er dragende naturscenarier med rismarker og floddeltaer.

Også Ha Long bugten der er på Unesco’s verdensarvsliste og de smukke strande tæller på plussiden.

Se også: Eventyrbyen Sintra

* * *

Sri Lanka

Foto: Thomas Linder Kamure Thomsen
Foto: Thomas Linder Kamure Thomsen
 

Sri Lanka hænger som en dråbe under Indien – en ø på størrelse med Irland med en enorm biodiversitet og forskelligartede rejseoplevelser. Kølige temarker i højlandet afløses af tropisk regnskov og steppeland med hundredvis af elefanter på træk, mens nogle af verdens sidste blåhvaler regerer ud for de solsikre sandstrande.

 Øen har siden antikken opfanget alverdens rejsende på vej til Asien, Afrika og Europa, men har alligevel holdt fast i sit særkende med nogen af Buddhismens ældste monumenter, kun overgået i størrelse og alder af Egyptens pyramider.

* * *

London

Foto: Thomas Linder Kamure Thomsen
Foto: Thomas Linder Kamure Thomsen
 

Briterne stemte sig i sommer ud af EU, men i kosmopolitiske London vil man stadig gerne i seng med resten af Europa.

Brexit har bl.a. medført et betydeligt dyk i det britiske pund, og hvor danske eksportører af luksusvarer nok mærker de negative konsekvenser af den reducerede britiske købekraft, kan de danske turister i London omvendt glæde sig over at få mere for pengene, når der spises på restaurant eller købes ting og sager i Londons mange butikker og stormagasiner.

* * *

Den Dominikanske Republik

Foto: Tom Nørgaard
Foto: Tom Nørgaard
 

Tropisk klima, lange palmeklædte strande og badevand med en gennemsnitstemperatur på 27-28 grader. Læg dertil landets gode cigarer og romproduktion samt spændende byer der bærer præg af kolonitidshistorien og Columbus’ opdagelse af øen Hispaniola.

Hovedstaden Santo Domingo blev grundlagt som Den Nye Verdens hovedstad i 1496 og her er en særlig høj koncentration af gamle mindesmærker og smuk arkitektur fra den tid. Zona Colonial – det historiske centrum – er da også kommet med på Unescos liste over verdenskulturarv.

* * *

Overnat nær lufthavnen

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen
Foto: Tobias Nørgaard Pedersen
 

Der kan blive rig mulighed for at overnatte tæt på Københavns Lufthavn, næste gang du skal på ferie – eller måske helt droppe flyveturen og holde ferien på Amager. Både Skanska og PFA har nemlig planer om at bygge nye, store hoteller tæt på lufthavnen. Det skriver kursuslex.dk.

PFA har luftet planer om at opføre et hotel med 300 værelser tæt på metrostationen Kastrup og et i nærheden af Femøren-metrostation. Skanska har samtidig planer om at bygge et hotel – også med 300 værelser – i nærheden af Den Blå Planet. Planerne skal ligge færdige inden sommer.

I dag ligger det femstjernede Hilton og de to firestjernede Park Inn by Radisson og Quality Airport Dan Hotel tæt på Københavns lufthavn. De tre har tilsammen omkring 900 værelser.

33 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere