Ikea-museum åbnet i dag: 10 ting du ikke vidste

Nu er et helt museum dedikeret til møblerne, som alle har et forhold til, om de vil det eller ej

Inter IKEA Systems B.V. 2016
Inter IKEA Systems B.V. 2016

Nogle vil nok mene, at det ville være en straf ligefrem frivilligt at opsøge noget, der har relation til Ikea, uden at man død og pine har brug for en ny reol eller et skrivebord af hård plast.

Alligevel er det de færreste, der kan kigge rundt i deres hjem, uden at øjnene falder på en genstand, der er udsprunget af netop den svenske møbelgigant.

Og nu kan man svælge i det på Ikea-museum, der åbnede i dag i Älmhult i Sverige - på samme sted, hvor den første Ikea åbnede i 1958.

Et helt Ikea museum, der fortæller historien om grundlæggeren Ingvar Kamprad, der tjente sine første penge ved at køre med fisk på sin mors cykel, sætter gang i nostalgien med møbler og kataloger lige fra starten og frem (hvem har ikke haft en BILLY reol) og nutidige udstilinger om, hvordan Ikea-kunder bruger netop deres BILLY-reol eller KLIPPAN-sofa.

- Ikea Museum ser fremad, men det er også nødvendigt at se tilbage for at forstå, hvad der driver Ikea i dag. Historien om Ikea handler om innovation og modige beslutninger sammen med fejl og vildledte eventyr. Det er ofte tilbageslagene, der har lært os mest i Ikea, siger den kreative leder på Ikea Museum-projektet.

Her kan du læse om 10 ting, du ikke vidste om Ikea (medmindre du er VIRKELIG fan).

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

9 kommentarer
Vis kommentarer